Najbizarnije fudbalske povrede

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.06.2014.
19:04
Izvor: Sportske.net

Nakon sinoćnog peha koji je zadesio fizioterapeuta engleske reprezentacije Garija Levina, koji se ozledio prilikom proslave izjednačujućeg gola Danija Staridža, podrćamo se još nekih sličnih detalja iz fudbalske istorije.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Krenućemo s Mondijalskim pričama, vraćamo se u 2002. u prventvo u Japanu i Južnoj Koreji. Na tom šampionatu nije nastupio tada prvi čuvar mreže španske reprezentacije Santjago Kanjizares jer se u kupatilu grdo posekao na razbijenu bočicu od losina za brijanje.

Sličnna nezgoda zadesila je i penzionisanog golmana Dejva Bisanta, koji je pauzirao dva meseca, unakazila ga je razbijena činija s voćnom salatom, pokidala mu je tetive na nožnom palcu.

Njihov kolega po zanatu, bivši engleski golman Dejvid Džejms se jednom ušinuo pokušavajući da dohvati daljinac jer ga je mrzelo da ustane, a jednom prilikom mu je ispalo rame kada je vadio šarana u ribolovu.

Godine 1975. čuvar mreže Mančester Juanjteda Aleks Stepni je toliko vikao na svoje saigrače na meču s Birmingemom da mu se ukočila vilica!

U vreme dok je nastupao za Lids Junajted, Rio Ferdinand je povredio tetivu na kolenu jer je dugo držao noge na stočiću dok je gledao TV.

Nekadašnji golaman američke reprezentacije Kejsi Keler je slomio sam sebi nekoliko zuba kada je vadio opremu za golf iz gepeka svog automobila.

Šon Filn je slomio nos i rascopao usnu kada je pokušao da se igra sa igračkama svoj sina. Nije umeo da uprvalja.

Bivši reprezentativac Severne Irske Stiv Morou je slomio ključnu kost zakucavši se u rame Tonija Adamsa kada je proslavljao gol.

Norvežanin Sven Grondalen propustio je Mondijal 1970. godine u Meksiku jer se prilikom džogiranja sudario sa losom!

Alan Mileri, nekadašnji engleski reprezentativac propustio je turneju po Južnoj AMerici 1964. godine jer se ušinuo dok je prao zube.

Đenaro Gauzo je slomio levu ruku jer se loše dočekao prilikom jednog pada na meču kvalifikacija za Mondijal protiv Gruzije.

Dejvid Bati, bivši repezentativac 'Gordog Albiona', obnovio je svojevremeno povredu ahilove tetive jer ga je 'pregazio' sin triciklom.

Nekadašnji fudbaler Barnlija Daren Bernard je morao da pauzira pet meseci zbog povrede koja je iaiazvana njegovin klizanjem po pločicama kuhinje. Urok je uriniranje njegve pudlice po istim.

Li Hodžes, legenda Barneta, se povredio na tuširanju, okrlinuo se na sapun.

Kiron Dajer je morao da pauzia dve nedelje pošto se trčeći na trenngu zakucao u korner zastavicu. Stradalo je oko.

Liroj Lita je povredio mišić dok se istezao nakon što se probudio.

Darijus Vasel je pribegao alternativnom eksperimentu i bušio nokte na prstima na nozi verujući da će tako da mu spadne otok s pete. Zbog toga je morao na operaciju.

Kevina Kajla iz Kilmarnoka je sin u igri šutnuo u međunožje te je morao da provede par dana u bolnici.

Liam Lorens iz Sotuka se prosuo niz stepenice dok je šetao psa. Naišla je mačka.

Mario Baloteli je igrajući za Mančester Siti tražio da bude zamenjen protiv Dinama iz Kijeva na meču Lige UEFA jer je dobio alergijsku reakciju na travu na terenu stadiona 'Valerij Lobanovski'.

Brazil Soccer WCup England Italy

Ne propustite