Viljareal prodaje najvećeg talenta Arsenalu?

Autor: Nemanja Veljković
ponedeljak 08.08.2022.
23:05
Izvor: Sportske.net

Arsenal i dalje aktivan na tržištu.

EPA-EFE/GERRY PENNY
EPA-EFE/GERRY PENNY

Povezane vesti

Arsenal je ovog leta izuzetno aktivan i zapažen na tržištu, pošto je u kratkom vremenskom roku obezbedio potpise Gabrijela Žezusa, Alakesandra Zinčeka i portugalskog plejmejkera Fabija Viere.

Mikel Arteta namerava da angažuje još jednog krilnog napadača koji bi bio konkurencija Bukaju Saki pored desne aut linije.

Na toj poziciji Arsenal je želeo Rafinju, ali nakon njegovo odlaska u Barselonu, ''tobžije'' su se okrenule ka fudbaleru Viljareala Jeremiju Pinu.

Devetnaestogodišnji Pino je jedan od najvećih mladih talenata u Španiji. Prošle sezone je u dresu Viljareala postigao šest gola i dodao četiri asistencije na 21 utakmici, a sezonu pre toga sa španskim klubom je osvojio titulu u Ligi Evrope, savladavši upravo Arsenal u polufinalu.

Londonski klub je na adresu Viljareala poslao ponudu vrednu 40.000.000 evra, međutim s obzirom na to da otkupna klauzula za fudbalera iznosi duplo više od ponude, do dogovora očigledno za sada neće doći.

Uprava španskog kluba je svesna da cena od 80.000.000 nije realna, ali se nada da bi na Pini mogla da zaradi makar 60 miliona evra.

Kako vreme prolazi tako raste i zainteresovanost ostalih klubova. U trku sa Arsenalom uključio se i Liverpul, pa će biti zanimljivo videti da li će na kraju neko od engleskih giganta uspeti da pošalju ponudu koja bi zadovoljila apetite ''žute podmornice''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke