Arsenal nije siguran - "Lou kost" ili let od 200 miliona ovog leta?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.05.2018.
12:30
Izvor: Sportske.net

U klubu traje borba za prevlast, i niko ne zna šta će na kraju odlučiti. Sa malim budžetom nema ništa od velikog imena na klupi, Luis Enrike je otpao. Buvač jeste solucija, ali se čeka presuda iz Amerike!

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Zaključak je, posle svega da niko živi ne zna šta će se desiti sa Arsenalom.

Dok mediji prenose navode iz Republike Srpske da je Željko Buvač viđen za trenera, postoje i druge informacije da je klub odlučio da poveća budžet kako bi privukao veće ime.

Sa 50 miliona funti u prelaznom roku, Arsenal nema šta da traži ni naredne sezone u borbi za top 4, a nijedno od velikih imena ne razmišlja o klupi "Gunera".

Luis Enrike je tražio preveliki novac, ne samo za transfere, već i platu za sebe i stručni štab, pa je klub odustao.

Sa druge strane i dalje se pominju lou-kost rešenja kao Murinjov pomoćnik, Rui Faria, ili neko od bivših igrača, kapiteni Vieira ili Arteta.

Čini se da u klubu dok se Venger sprema za oproštaj nema baš jasne ideje jer traje borba za premoć između direktora Sanilehija, šefa skautske službe Mislintata, predsednika Gazidisa i gazdinog sina Krenkea.

Odlučiće ipak sam vlasnik, "Tihi Sten" Krenke, Amerikanac bi morao da uloži najmanje 200 miliona funti u pojačanja, ako želi da privuče veliko trenersko ime, nekoga poput Anćelotija ili Alegrija.

To bi podrazumevalo dovođenje igrača poput Marsijala ili Mareza velike promene u odbrani, možda i prodaju Beljerina, ali pitanje je kako privući igrače bez Lige šampiona.

Venger kaže da nije njegovo da predloži naslednika, ali i da jeste, niko ga ne bi poslušao, on je isključen iz takvih razgovora pre nekoliko meseci, kao i transfer politike što je ubrzalo odlazak iz kluba.

Šta će se na kraju desiti ostaje da vidimo, ali za sada ništa ne upućuje na to kojim će putem klub krenuti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sabi
Sunday, 06.05.2018
09:24

Ako mediji iz RS navode da ce Buvac biti novi trener onda je to 100% tacno, hahahahaha

avatar
Ogist Kont
Saturday, 05.05.2018
14:01

Žardim i Alegri (ili stučnjak sa sličnim renomeom) su jedini način da se privuku jaki igrači bez Lige Šampiona. Ipak, daleko od toga da smo svi mi pametniji od uprave kluba, pa samo oni to ne vide. Ako ne odreše kesu, to neće biti iz neznanja, već zbog namere da se zarađuje od fudbala umesto da se ulaže u tim. U takvoj situaciji, navijači imaju moć- mogu da prestanu da dolaze na utakmice i na taj način navedu Kroenkea da proda svoj udeo u klubu onom milijarderu iz Afrike. Kako rekoše naši stari: ''Da je sloge međ' Srbima, ne bi Turci na Kosovo ravno....''

avatar
Adnan
Saturday, 05.05.2018
13:18

Ko god da preuzme klub ne vidim da ce biti prijetnja u Premijer ligi,njihov problem su prvenstveno igraci.Ne vjerujem da ce uprava da cjepidlaci sa trenerom,fanovi zele jakog trenera,a oni moraju slusati fanove,i Vengera otjerase tek nakon bojkota na utakmicama.

avatar
StefanK
Saturday, 05.05.2018
13:14

Kako je UTD privukao igrace bez LS? Cinjenica je da su veci klub od Arsenala ali je isto cinjenica da je sad sve u novcu...Kad bi Arsenal krenuo da kesira, sto svi rade ako misle da dovedu nekog onda bi igraci i krenuli da dolaze u Arsenal...Ali do sada svi vide da mi nemamo ambicije i onda sto bi se mucio da dolazi? Kad se na tom polju promeni nesto onda ce krenuti i da dolaze. Mada iskreno verujem da ce krenuti da ulazu jer sto bi inace dovodili ovu dvojicu za transfere narocito ovog iz Barse koji je uglavnom dovodio u Barsu jaka imena...Ali sve je ovo jos uvek puko nagadjanje dok se ne zavrsi sezona samo moze da se nagadja...Tek kad se zavrsi sezona i kad se bude videlo ko je trener moze nesto konkretno da se kaze i da se veruje u pojedina pisanja medija...Do tada je sve na nivou rekla-kazala...

avatar
AFC
Saturday, 05.05.2018
13:02

Ako budžet bude iznosio 50 miliona rekao bih u ambis. Treba minimum 6 igrača u svakoj liniji po dva. Otarasiti se proseka koliko-toliko i borba za četvrtu poziciju. Šti znači da je dovoljno 120-130 miliona + prodaje prekobrojnih.

avatar
The Prince
Saturday, 05.05.2018
13:01

Remont tima nekad u ne donosi rezultate,sam primer je Milan.n3,4 kvalitetna igrača konkretno u odbrani i veznom redu,napad je meni ok a što se tiče trenera,teško je reći ali mislim Anćeloti ili Alegri bi doneli pobednički mentalitet

avatar
NikkiCFC
Saturday, 05.05.2018
12:41

Za njih najbolje onaj lik iz Monaka.