Arsenal opet izblamirao Emerija, pa sa ovim ni Gandalf ne bi napravio rezultat!?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.02.2019.
11:28
Izvor: Sportske.net

Teško je bilo šta očekivati kad dobijete ove vesti. Jaz će se sigurno još više povećati...

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Već smo pisali juče, Arsenal čeka dug put oporavka, novca za transfer nije bilo u januaru, samo za pozajmice, stigao je Denis Suarez, a Emeri će teško sa ovim timom u top 4.

Ali i da se to desi, iako je, kako je saopštio, timu potrebno da dove tri igrača, imaće tek 50 miliona evra na raspolaganju.

Sa tim, uz današnje cene, ne može da uradi ništa, na budžet bi eventualno bila dodata prodaja nekog igrača, recimo Ozila koji je trn u oku sa 20 miliona plate, ali teško da će uspeti da oteraju Nemca, koji ovaj novac nigde ne može da dobije.

Gazidis i Venger su produžavanjem ugovora Ozilu napravili nered i napustili klub, ali i osudili Arsenal na prosečnost.

Šta je Emeriju potrebno?

Pre svega levi bek, ali i zamena za Remzija koji odlazi u Juventus. On i Velbek će biti slobodni, povlači se Čeh, pa će to osloboditi 300 000 funti plate nedeljno.

Ali, niko od igrača koji su pod ugovor ne vredi puno na tržištu, a da nije potreban Arsenalu. Oni se nadaju da će uzeti Rabioa koji je slobodan igrač, ali i njegova plata bi bila velika, uz to, on želi u Arsenal.

Priča se da će probati da prodaju Monreala, Dženkinsona, par klinaca, ali sve to ne može mnogo da unese u kasu, pa je jasno da od leta ne treba očekivati previše, odnosno da će jaz u odnosu na vodeće klubove biti još veći.

Prihodi padaju, biće ponovo u gubitku, drugu godinu u nizu, ako ne izbore Ligu šampiona, pa je jasno da su u problemu.

Ipak, nadaju se dolasku Monćija, on je sa ograničenim sredstvima napravio čudo u Sevilji, ali to nije nikakva garancija, u Romi je imao mnogo više promašaja nego pogodaka.

Još jedan kandidat za direktora je Mark Overmars koji šest godina obavlja tu funkciju u Ajaksu, ali čini se da je Monći prva meta.

Videćemo šta će biti tokom leta, ali sa ovim sredstvima, Arsenal nema šta da traži kada su ozbiljne stvari u pitanju u PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skontov
Tuesday, 05.02.2019
23:10

Nije mi samo jasno koliko kosta jedan stadion? Vjerovatno par milijardi eura kad Arsenal stedi pare zbog stadiona vec 10 godina

avatar
Ogist Kont
Tuesday, 05.02.2019
18:16

Ako navijači misle dobro klubu, treba da cele sezone bojkotuju utakmice. Jedino će tako oterati Kroenkea. Njemu je samo do novca i treba da urade sve što je u njihovoj moći da on izgubi interes kada je posedovanje Arsenala u pitanju. Na stolu već godinama stoji ponuda onog Afrikanca koju bi ovaj prihvatio kada bi od Arsenala prestao da zarađuje.

avatar
Čeki
Tuesday, 05.02.2019
16:28

Ja nmg da verujem da se prica da nemaju pare, a Venger im je te iste svojom transfer politikom i pravio. Arsenal je takvim poslovanjem uvek bio u plusu i nije mi jasno kako su sad u minusu kad su stedeli redovno.

avatar
AFC
Tuesday, 05.02.2019
16:00

Trla baba lan... Baš neko zna koliki će biti budžet na leto.

avatar
Di Stéfano
Tuesday, 05.02.2019
15:50

Arsenal bi mogao mnogo toga da nema skrtog gazdu

avatar
Jasminn
Tuesday, 05.02.2019
14:35

Cuj padaju prihodi. Pa kako nece. Kome se gleda borba za max 4 mjesto, a godinama imali najskuplje karte u ligi. A ni sponzori ne daju isto para kad se boris za titulu i kad se boris da izboris Evropu. Dokaz da nije Venger bio kriv, vec da su godinama prodavali maglu navijacima da para ima al ko fol u Vengeru je problem

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 05.02.2019
14:24

videcete kad isplate stadion

avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 05.02.2019
14:08

Vise je uprava sa Gazidisom kriva nego Venger.Dolazak Moncija,Rabio kao slobodan i dobar perspektivan levi bek.Plus kad bi prodali par igraca koji nemaju kvalitet za Arsenal i skrpiti tim na leto koliko-toliko.Eh,da je Kroenke prepustio Usmanovu akcije.

avatar
Непобедиви
Wednesday, 06.02.2019
18:09

Lihstajneru, Remziju, Velbeku, Dzenkinsonu i mozda jos nekom istice ugovor. Ako Rabio dodje (mada iskreno u to sumnjam), onda ocekujem da neko iz sredine ide. Ne verujem da su to Toreira i Genduzi, jos manje Dzaka, tako da je tou verovatno Elneni. Sto je odlicno.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 06.02.2019
20:07

Ozila moraju prodati da bi rasteretili plate,plus ovi sto odlaze dzabe.Mozda ce i Mikija prodati ako nadju krilo,vratiti i Nelsona.Jos od adidasa na leto neke pare,ni ja ne verujem da ce neko zvucnije ime doci al sta je tu je sad.

avatar
StefanK
Tuesday, 05.02.2019
13:48

Meni je iskreno malo nelogicno da ce imati bas samo toliko novca...I vi malo sad preteraste, ispadosmo kao klub koji je u drugoj ligi, a ne u Premijer ligi...Ni ja se iskreno ne nadam nekim pojacanjima, ali i ne verujem bas da je ovoliko losa situacija...Ono sto mene raduje jeste da su svi timovi koji su u vlasnistvu naseg gazde u vrhovima pa se nadam da ce se uskoro okrenuti neka ulaganja i u Arsenal, ako ne da direktno ulaze onda bar da ostavi da se sve zaradjene pare uloze samo u pojacanja, a tu bi sigurno trebalo da bude bar 100m ako ne i vise...Remsi evo igrase finale, Denver je prvi u konferenciji, nadam se da ce se malo i nama okrenuti u buducnosti...Isto sa tim platama malo preterujete, kao da nam svaki igrac ima platu po 350k, a ne samo jedan...Pa u Mancesteru koliko ima igraca sa jacim platama pa fino rade( stoji da imaju veca primanja, ali nije kao da imaju 10 puta veca primanja od nas), a i ako hoces da dovedes neku zvezdu moras mu dati dobru platu..Sad mislim da bi i Ozil igrao mnogo bolje kad bi ga ovaj pustao da igra, a ne da jedan Ivobi stalno igra od prvog minuta i poklanja golove, a da u napadu nemamo neku korist od njega.. Sad para nije bilo, ali je i Emeri izjavio da ce na leto biti tako da verovatno mu je obecano vise od 50m..Ali opet videcemo, niko se nije nadao Ligi ove godine vec samo Top 4 da se izvuce sto je donekle i realno, i to sto su nam 3 igraca zavrsila sezone...Na leto ce verovatno biti cistka totalna i rekonstrukcija za koliko bude bilo finansija plus ako se nekim cudom osvoji LE verovatni ce biti i veca ulaganja..Plus dolazi Adidas sa jakim ugovorom tako da polako, nista se nikad nije desilo preko noci...

avatar
Lazar Mandic
Tuesday, 05.02.2019
16:19

Bravo care, ima vremena i bice sve bolje za sezonu do dve... Arsenal je, ubedjen sam, strpljiv sa Emerijem i sa celom situacijom kao i lovom, ne bi trpeli Vengera zadnjih godina da nisu imali racunicu i viziju... Liverpul je trpeo adaptaciju na Klopa, sistem igre, lose rezultate i hajku samo jer je verovao u bolje, ispatilo im se vec sad se vidi... Tiha vkda breg roni! Sportski pozz

avatar
jack wilshere
Tuesday, 05.02.2019
13:42

Kako ste nacrnili Arsenal ova dva dana, pitanje hoce imati za avionske karte sljedeće godine..

avatar
bebel
Tuesday, 05.02.2019
12:43

Ne bih se ja složio da je Venger napravio nered i napustio klub. Godinama je taj Venger držao Arsenal u top 4, a uz to je izgrađen i stadion. Zvali su ga škrticom jer nije kupovao skupo, a davao je priliku mladim igračima iz škole Arsenala. Danas treneri ne znaju napravit ni beka ni stopera već im ga treba dovesti za 50 miliona.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 05.02.2019
15:24

Zvali su ga skrticom jer nije trosio pare koje mu klub, pazi sad, NIJE dao na trosenje.

avatar
Nistelrooy
Tuesday, 05.02.2019
12:37

Treba dovesti nekog biznismena koji će zameniti ovog Krenkea

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
12:34

Gazidis Galijanidis. Cudi me da je on bio za (takvo) produzenje jer je stedljiv.