Arsenalov cilj su 100 golova i titula - Dva pojačanja im donose tako nešto?

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.03.2022.
10:05
Izvor: Sportske.net

Koga će uspeti da privoli Arteta?

 EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta izjavio je da njegov tim mora postizati barem 100 golova u sezoni kako bi bili smatrani za konkurenta za titulu Premijer lige.

Iako je njegov dolazak bio zajedno sa etiketom "nepredvidivo", Mikel Arteta posle dve godine počinje da ubira plodove svog rada. Uspeo je da podmladi ekipu, unese novu energiju, ali pre svga i napravi tim koji će uspevati da isporuči njegove taktičke zamisli.

Igraju dobro u ovom trenutku uprkos porazu od Liverpula u sredu. Imali su svoje šanse "tobdžije" protiv Klopovog tima, ali razlika u klasi je ipak bila vidna na semaforu iako je Arsenal uglavnom imao inicijativu. To je samo podstrek za ovaj tim da nastavi da se razvija i za sada idu u pravom smeru.

"Da biste bili u konkurenciji sa timovima iz ove sezone morate da postižete 90 do 100 golova. Nekako morate da ih postižete. Ne pitajte me kako, jednostavno ih morate davati. Morate pronaći i prave delove da to učine", rekao je Arteta.

Njihov najbolji strelac u ovoj sezoni je Emil Smit Rou sa devet pogodaka u Premijer ligi. On nije klasičan napadač, a upravo tako nešto im je neophodno. Stoga engleski mediji spekulišu o mogućem napadu na špica Evertona Dominika Kalvert-Luina koji je potpuno ispao iz koloseka, a povrede su doprinele ka tome. Drugi na listi jeste napadač Real Sosijedada Aleksander Isak koji bi bio znatno skuplji od Engleza. Takođe, spominje se i Armando Broha koji je na pozajmici iz Čelsija u Sautemptonu.

No, nakon odlaska Obamejanga i mogućeg rastanka sa Aleksandrom Lakazetom, dolazak napadača je prioritetan za narednu sezonu, posebno ako ostanu među četiri najbolja.

 Plasman u Ligu šampiona bi bio kruna sezone. U eliti evropskog fudbala nisu bili od 2017. godine stoga je jasno šta je cilj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke