Barsa nema sreće, zakon "zaštitio" De Lihta - štoper ne mrda pre 2021. godine!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 16.01.2020.
23:58
Izvor: Sportske.net

Holanđanin se ponovo vratio u prvi tim Juventusa.

Beta/AP Photo/Danial Hakim
Beta/AP Photo/Danial Hakim

Povezane vesti

Jedna od većih letošnji trka na transfer polju je bila između Katalonaca i Juventusa. Meta je bio Matjis De Liht, na kraju su slavili "bjankoneri". Rajola im je doveo supertalentovanog tinejdžera u Torino, ali nekadašnji kapiten Ajaksa ne prikazuje konstantne partije.

Sari mu je dao poverenja na početku sezone, mladi štoper je u nekoliko utakmica potvrdio svoj "rukometaški" talenat, Demiral ga je potom izbacio iz prve postave. Ipak Turčin nije imao sreće, zadobio je povredu ligamenata tako da se prilika ponovo otvorila De Lihtu.

Navodno Barsa i dalje gaji nadu da će moći da ga "pazari" na naredno leto, ali to bi predstavljalo veliki gubitak za Juventus iz više aspekata, najviše pažnje se naravno poklanja onom finansijskom.

de liht juventus torino

Početkom 2019. godine u Italiji je donešen novi zakon, po njemu se oporezuje samo pedeset odsto plate fudbalera, ali taj fudbaler mora ostati najmanje dve godine u vašem timu. Ako se ovaj uslov ne ispuni, sledi novo oporezivanje na punu platu, što bi na De Lihtovih 16 miliona evra dobrano iskoštalo "staru damu".

Pravilo ne važi ukoliko igrač ostane u Italiji, ali deluje da Inter, Milan, Napoli, Roma i ostali nemaju ta finansijska sredstava. Juventus je potpisao petogodišnji ugovor sa štopero, videćemo da li će uslediti ubedljivije partije.

Ako ne, prodaja početkom jula 2021. godine postaje opcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke