Barsa spremna da pusti svoj "biser" za 70.000.000?!

Autor: Mladen Heleta
sreda 04.01.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu evra.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Krilni napadač Barcelone Ansu Fati (19) ove sezone ima slabu minutažu. Upisao je 16 nastupa, ali oni su gotovo isključivo bili sa klupe za rezerve i ukupno je na terenu proveo oko 500 minuta. Njih je iskoristio relativno solidno pa je u La Ligi postigao tri i namestio isto toliko golova. 

Međutim, njegov agent Žorž Mendeš nije zadovoljan tretmanom vanserijskog talenta, koji bi mogao da postane jedan od atraktivnijih artikala u njegovom izlogu. 

Španski novinar Alfredo Martinez piše kako je portugalski agent Barseloni stavio do znanja da bi njegov štićenik u slučaju da i dalje ne igra mogao da zatraži transfer idućeg leta. 

Drugi španski novinar Markal Ljorente, koji radi za više tamošnjih medija, tvrdi da je Barselona spremna da proda Fatija već u ovom prelaznom roku. Barsi hitno treba novac da izbalansira računovodstvene knjige, a Fati se, kad je već nezadovoljan, čini kao idealan za transfer.

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu evra, ali Barselona je spremna da ga proda za 70 miliona evra, a voljna je da pregovara i o nešto manjoj odšteti ako se nađe klub u koji bi Fati hteo da ode. 

Ansu Fati je za Barcelonu debitovao još 2019. godine kao 16-godišnjak i bio je najavljivan kao najveći talenat ponikao u "La Masij" u poslednjih nekoliko godina. Njegova ukupna statistika je vrlo respektabilna sa 26 golova u 83 nastupa.

Valja napomenuti da su njegov razvoj ograničile brojne povrede, zbog kojih je neko vreme bio van tima, a po oporavku se u Ćavijevoj rotaciji našao iza Usmana Dembelea i Rafinje. 

Ta situacija ga je, čini se, gurnula korak bliže izlaznim vratima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke