Barsi prekipelo, prodaje momka od 100 miliona, hoće li pokvariti Juventusov scenario?

Autor: Boris Jovanović
subota 24.04.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

On odugovlači, Italija na vidiku, ali Barsa nije naivna...

Enric Fontcuberta
Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Kako sada stoje stvari, Barselona će prodati Osmana Dembelea. On ulazi u poslednju godinu ugovora, ne namerava da potpiše i novi, navodno, pregovara sa Juventusom, stigao bi u Torino kao slobodan igrač u leto 2022. Ljudi oko Dembelea veruju da su Italijani pravi izbor jer vode računa u mladim igračima, međutim, Barsa ne želi da ga izgubi bez obeštećenja.

Klub sumnja da Dembelovi agenti namerno odugovlače, ne odgovaraju na ponudu za novi ugovor i žele da se nađu u poziciji da ucenjuju Barselonu.

Zbog toga, Dembele je na prodaju.

Naime, Barselona se nada da će uzeti 50-tak miliona za igrača koji je stigao pre četiri godine kao zamena za Nejmara, za duplo veću sumu, ali sem povremenih bljesaka nije ponovio partije iz Dortmunda. Doduše, tek mu je 21 godina, ali Dembele je imao problema sa povredama, nesportskim životom, a navodno je i odbijao bilo kakvu pomisao da bude "kusur" za Nejmara.

Ovaj fudbaler koji je produkt Renove čuvene fudbaske škole za agenta ima Pinija Zahavija koji je na sličan način isterao sada već izvesni transfer Alabe u Real. On može da računa na veliku proviziju, a Dembele na veliki novac na ruke, ako stigne kao slobodan igrač.

Nije jasno ko bi Barseloni platio 50 miliona za igrača kome ističe ugovor naredne sezone, gledali su ka Liverpulu, ali nema signala da će Redsi poslati ponudu. Juventus hoće Dembelea, to nije tajna, ali sigurno da neće platiti obeštećenje.

Barsa može da zaledi Francuza u poslednjoj godini, ali on će posle toga imati 22, puno iskustva i čitavu karijeru pred sobom. 

Ove godine je inače radio bolje, manje se povređivao, na kraju nastupao je u 38 mečeva za Barselonu, ukupno 2414 minuta, dao je 10 godila i imao četiri asistencije. Ovo mu je druga najbolja sezona u Barsi od četiri, 2018-19 je dao 14 golova, ali i proveo više minuta na terenu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke