Barsin plan za leto 2025. godine, jedan od ove trojice menja Levandovskog!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.09.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Ko je realna meta?

EPA-EFE/DAVID BORRAT
EPA-EFE/DAVID BORRAT

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona priprema se na život bez Roberta Levandovskog.

Poljak će u 2025. godini napuniti 37, opciono moguće je da mu ugovor bude automatski produžen do 2026, ali i pored toga, moguće je da će mu Barselona tražiti adekvatnu zamenu.

Katalonski Sport otkrio je danas da Đoan Laporta mašta o trojici igrača kao potencijalnim zamenama za Levandovskog, a prvi je svakako Erling Haland, potom slede Viktor Đekereš i Benjamin Šeško. 

Norvežanin je odavno najveća želja Đoana Laporte, ali Barsine finansije ne mogu da ispune njegove zahteve, jer je Haland među najplaćenijim igračima na svetu. Uz to, čak i da potpiše ugovor sa Sitijem po dostupnijoj otkupnoj klauzuli, koja će biti preko 120 miliona evra, Barsa bi morala da plati i bonuse za potpis. 

Objektivnije mete su - Đekereš i Šeško. Šveđanin mađarskog porekla ima 26 godina, eksplodirao je od kako je prošlog leta stigao iz Koventrija u Sporting, pošto je od tada na 57 utakmica dao čak 52 gola uz 18 asistencija. Đekereš ima ugovor do 2028. godine, a sigurno da ga ni Sporting neće pustiti ispod sume od 80-90 miliona evra. 

I za kraj, tu je Šeško koji se i ranije povezivao sa Barsom. On je ipak odlučio da potpiše novi ugovor sa Lajpcigom i da sačeka pravi trenutak za veliki transfer. On ima posebnu klauzulu koja će rasti u skladu sa njegovim učinkom, ali neće preći sumu od 70 miliona evra, što je i najprihvatljivije za Barsu. Slovenac ima tek 21 godinu i najbolji period karijere mu tek sledi.

Ko je najbolje rešenje umesto Roberta Levandovskog?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke