Barsina (ne)moguća misija - Osmorica na prodaju, potencijalna zarada 350 miliona?

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.03.2020.
13:03
Izvor: Sportske.net

Barselona mora da pronađe najbolje rešenje, kako posle pandemije da se vrati sve u normalu i finansijski balans?

Sport.es
Sport.es

Povezane vesti

Katalonski Sport danas je plasirao zabrinjavajući članak o potencijalnom planu Barselone tokom letnjeg prelaznog roka, kako bi klub pronašao finansijski balans i mogao da nastavi da funkcioniše.

Sport donosi spisak igrača, koje bi Barselona mogla da proda u narednom prelaznom roku i svote koje može dobiti od istih.

Na spisku su - Antoan Grizman, Filipe Kutinjo, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Samjuel Umtiti, Karles Alenja, Martin Brajtvajt i golman Neto, a Sport piše da bi Barsa prodajom igrača mogla da inkasira oko 350 miliona evra.

Ipak, pitanje je da li baš sve pomenute može da se odrekne, odnosno da li će biti u mogućnosti baš da prepolovi tim, no, za ove igrače će se razmatrati ponude ako budu zadovoljavale.

U nastavku pogledajte detalje i učinak pomenutih igrača.

Antoan Grizman

Utakmice: 37; minuta: 2.951
Golovi: 14
Visina transfera: 120 miliona, trenutna vrednost: 120M

Sport smatra da Francuz nije ispunio očekivanja u dosadašnjem delu sezone, uprkos solidnom broju pogodaka, od kojih je njih nekoliko bilo ključno za bodove. Mišljenja su da se Grizmnn nije ipak dobro snašao u napadu i da bi Barsa za njega mogla da dobije potreban novac.

grizman

Ivan Rakitić

Utakmice: 31; minuta: 1.400
Golovi: 0
Visina transfera: 21 milion, sadašnja vrednost: 25M

Rakitićevo vreme je prošlo i dok se još uvek može dobiti novac za njega, Barselona ga treba prodati, piše Sport.

Arturo Vidal

Utakmica: 31; minuta: 1.414
Golovi: 6
Visina transfera: 22 miliona, trenutna vrednost: 14M

Vidal se nije nametnuo u prvih 11, već je u godinama, a ugovor mu ističe juna 2021. i pravo je vreme da se zaradi na Čileancu. Iako je Vidal imao blistavih  momenata, njegove godine i ugovor su razlog za prodaju.

Luis Suarez Arturo Vidal Barselona

Samjuel Umtiti

Utakmica: 16; minuta: 1,209
Golovi: 0
Visina transfera: 25 miliona, trenutna vrednost: 40M

Umtiti se oporavio i Setijen je pokazao da računa na njega, međutim, njegovo neizvesno zdravstveno stanje je najveći razlog za prodaju, s obzirom na to da je Francuz često povređen. On je i sam priznao da je na SP 2018 igrao pod injekcijama, te da je rizikova ozbiljniju povredu kako bi postao svetski prvak i upravo se to i dogodilo. Umtiti već skoro dve godine ne može da zaleči koleno.

Neto


Utakmica: 4; minuta: 360
Primljeni golovi: 7
Visina transfera: 35 miliona, sadašnja vrednost: 18M

Iako je tek došao, brazilski golman se u četiri utakmice, koliko je stajao na golu Katalonaca, nije baš proslavio. Primio je sedam pogodaka, što i nije za pohvalu, tvrdi Sport te dodaje da bi 18 miliona evra od njegove prodaje dobro došlo polupraznoj kasi Barselone.

Martin Brajtvajt

Utakmice: 3; minuta 118
Golovi: 0
Visina transfera: 18 miliona, trenutna vrednost: 12M

Iako je Danac u samo tri meča pokazao svoje kvalitete, jasno je da je došao kao zamena za povređenog Luisa Suareza i Osmana Dembelea, koji će biti u planovima kada se oporave. Ukoliko dođu Nejmar i Lautaro Martinez, za Martina neće biti mesta ni na klupi.

Brajtvajt

Filipe Kutinjo

Utakmica za Bajern: 32; minuta: 2,036
Golovi: 9
Vrednost transfera: 160 miliona; trenutna vrednost: 70M

Jasno je da će se Kutinjo vratiti iz Bajerna jer Bavarci nisu spremni da plate za njega 120 miliona eura, koliko stoji u obavezi u ugovoru o pozajmici. U Barseloni se nije snašao i veruje se da je najbolje za njega da se vrati u Englesku. Ponuda će biti, ali je njegova vrednost doživela najveći pad na tržištu i Barsa neće uspeti da vrati ni blizu uloženog novca.

Alenja Kutinjo Dembele Rakitic Barselona

Karles Alenja

Utakmica za Betis: 10; minuta: 648
Golovi: 0
Visina transfera: -; trenutna vrednost: 20M

Alenja se nalazi na pozajmici u Betisu jer Valverde nije računao na njega. Kada se vrati u Barselonu, ostaje mu da ubedi Setijena ili da pronađe novu sredinu, tvrdi Sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Comandante
Wednesday, 25.03.2020
21:19

U Barsi nisu problem igraci vec predsjednik i ljudi iz sportskog sektora koji dovode ovakve neznalice za trenere i to treje vec 4-5 godina...........

avatar
Comandante
Wednesday, 25.03.2020
21:17

Barsa netreba nikakva pojacanja............Barsi treba novi predsjednik,novi sportski direktor i iole dobar mladi trener koji ce znati ukomponovati i iskoristiti kvalitete Kutinja,Grzmana itd (Kutinjo igrao bundes ligu,premijer ligu i sad neko kaze da nezna ili nemoze da igra u spanskoj ligi)

avatar
Mirjevac
Wednesday, 25.03.2020
19:30

Taj iz tog katalonskog sporta nema dve veze o prodaji i oo vrednosti igraca! Prvo je na Grizmana pogresio i to opasno, Grizman koji je postigo toliko golova, gde mnogi napadaci nisu i to sa igranjem cele utakmice, a svi znnamo da je Grizman zamenjivan naj cesce, i toliko golova postigo, taj iz tog sporta dve veze nnema! I za sve druge igraace je katastrofalno sve pogresio! Kutinjo je kupljen za 120 miliona i 40 miliona u bonusu, ali da bi se bonus zaradio su potrebne posebne stvari, a on ga nije zaradio, tako da je Kutinjo placen samo 120 miliona a ostalo se treba zaradi! Umtiti je odlican igrac, naravno da se povreda treba sanira operacijom ako se nemoze ovako oporaviti, tako da i tu je pogresio! Za golmana je isto pogreesio taj je golman rezerva, i da on covek sa malo minutaze se nemoze ni dokaze, tako da je i tu pogresio taj iz sporta Katalonskog! Jedinno za Vidala i za Raketica nije pogresio, za mladog alenju nema problema on je dobar na sredinu i ako se dokaze on ce da igra i da ostane u barci, tako da je i tu pogresio! Grizman ostaje u Barci, za Grizmana su zainteresovani tri ili cetri kluba tri iz engeske i to bogati klubovi, a i PSZ ga hoce i to vec odavno ga hoce! Kazu da je barca upropastila Kutinja, on je vrlo kratko bio u barci imao je dobar skor, ali trener Valverde je bio los trener i svi rekose da je u nekom drugom klubu bio bi bolji, eto njega u Bajern se isto pokazao kao u barci, ali bajern ga nece odkupi posto mu je visoka plata, zato je i iz barce poslat na pozajmicu zbog platee, inace i njega traze vise klubova! Ne treba niko da se sekira za barcu, pogotovo takkvi bezvezni novinari koji nema ju dve veze o vrednosti igraca kao sto je taj iz Katalonskog sporta!

avatar
Бојовић Милан
Wednesday, 25.03.2020
20:05

Slažem se sa ovim, Grizman, Kutinjo i Umtiti treba da ostanu, ostali aut...od ovih prodaja kupiti Nejmara i to je to

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Wednesday, 25.03.2020
17:38

Za Grizmana mogu dobiti 80m maksimalno jer nije ni on mladić više, a Coutinho 60-70 miliona. Brajtvajt, Neto, Alenja, Vidal i Rakitic mogu da donesu 15-20 miliona maksimalno, Umtiti nekih 30m... znači od njih 6 Barca može dobiti 100-130m
Neka bude 250 miliona da zarade od ovih igrača (i to ako ih sve prodaju) + pare koji im daju vlasnici, a koje sigurno neće biti prevelike zbog ove krize. Ajde da kažemo da će imati 350m da troše.
Trebaće im 111 za Lautara, još 120-150 će otići da se pojačaju na mjesta gdje su tanki... znači ostaje im još nekih 100m za transfer Neymara što je malo jer PSG traži 200.
Možda padne neki dogovor tipa pozajmica sa obaveznim otkupom sledeće sezone ili da plate u dvije rate

avatar
Mirjevac
Wednesday, 25.03.2020
21:02

A ko je taj koji ce da prodaje u ovoj krizi igrace? Svi ovi igraci igraju tamo gde su na ozajmici, ostali koji igraju u barci oni su dogovorili umanjenje plata, tako da kriza jeste pogodila sve klubove pa i barcu koja naj vise zaradjuje na svetu kao klub! Sve sto si napisao nije ni priblizno tacno! Kutinja traze vise klubova, Vidala traze i raketic kako se pisalo vec ima ugovoen klub, Alenja je mlad igrac i on ce da se dobro proda, moze i da ostane u barci, posto sredina joj fali! Barca prodaje svoje igrace ko vruc hleba, svi znamo da su njeni igraci na ceni i da ih svi traze! Sad u ovoj krizi nece da kupi niti da izme igraca ni besplatno, ali naraavno kad pocne da se igra tada ce svi da kupuju, i narvno na leto kad se pocne sa prelaznim rokom i ka d prestane kriza, onda ce da se oni prodaju ko nista!

avatar
Mirjevac
Saturday, 28.03.2020
02:43

Grizman posle Mesija ima naj bolji skor u La Ligi, postigo je 14 gola i plus asistencije, postigo je vise golova od Benzeme i jos plus asistencije! Onaj ko kaze da se Grizman nije uklopio taj nema dve veze o fudbalu, svi znamo kako se igra fudbal u barci, prvo se Mesiju asistira da bi on postizao golove da bi bio naj bolji strelac! Znam da to nije dobro i meni se ne dopada, ali tako je u barci! barca ga nece porodavati, jedino ako joj bas zaskripi za nejmara, inace ovak ga nece prodavti, ni njega, ni Dembelea, a ni Kutinja, trener Setien je reko da ce da proba sa tim igracima, i ako se nepokazu onda idu u prodaji, mislim na Dembelea i na Kutinja, posto se Grizman pokazao!

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Friday, 27.03.2020
05:58

Barca od kada je prestala da forsira la masiu ima više loših nego dobrih transfera. Za sada su im 3 najskuplja pojačanja svi redom promašaji bez obzira što su fenomenalni igrači. Coutinha bivši trener upropastio i sada ga čeka sudbina Jamesa Rodrigueza. Dembele je od stakla i ako ne riješe taj problem i on će brzo na transfer listi biti. Griezman je top igrač ali izgleda ne valja Mesiju i tu se stavlja svaka tačka na njegovo mjesto u timu.

avatar
zeks
Wednesday, 25.03.2020
17:25

Sto se niko ne seti da proda Pikea i Buskeca? Ne postoji klub sa gorom upravom od Barse

avatar
Offside
Wednesday, 25.03.2020
15:36

Pa bas da se odreknu Grizmana i Vidala...Grizman ima sasvim solidan ucinak i nije mi jasno sta su ocekivali da ce da uradi.Decko postize pogotke i asistira a to sto su neke druge stvari uticale na pojedine rezultate u najmanju ruku nisu njegova krivica.A posebno Vidal,za mene je on ratnik na terenu kada igra,barem po onome sto sam video zasluzio je da igra mnogo cesce jer takvo srce na sredini treba Barsi.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 25.03.2020
21:07

U pravu si, ali barca ih ne prodaje vec ih prodaju novinari koji nemaju dve veze sta se radi u barci! Grizman ima odlican ucinak, cak ima bolji ucinak iod benzeme realovog napadaca, i ako Grizman nije cist napadac! Vidal je u godinama i ostar je zna da zaradi karton nesto manje od ramosa alinjegovo vreme prolazi, u svoje vreme vidal je bio odlican igrac! Kao sto vidom da sve igrace iz barce ovi novinari prodadose, imam utisak da novinari hoce da igase klub posto sve igrace prodadose? Pitam se kad ce da predju na real da njihove igrace prodaju?

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 25.03.2020
15:20

Bice na ogromnom gubitku Barsa, pogotovo ako moraju da prodaju da bi kupovali igraci ce ici za daleko manje cijene.

avatar
deki trbic
Wednesday, 25.03.2020
14:07

realno nece prodati vise od dva igraca,.....jer su za njih to sve promasaji koji su propali kao zetoni i sada ih niko nece xD

avatar
Robert Lewandowski
Wednesday, 25.03.2020
15:26

Otprilike... Grizi ne vredi 120 miliona ni u ludilo, ako uzmu 80 mogu da pevaju. Kutinjo u ovom trenutku ne vredi više od 50 (jedan Verner košta 30). Vidala je pregazilo vreme, 10 miliona maksimalno. Umtiti je dobar stoper, ali sa takvom povredom ga verovatno niko neće hteti, i ako ga uzme neko trazice bas ono popust, tipa 30 miliona max. Neto i Brajtvajt su sitne ribe, za njih dvojicu zajedno neće dobiti 30. Alenja je mlad, treba mu dati šansu u rotaciji. Oni će u ako prodaju sve ove igrače biti u minusu od oko 100 miliona evra

avatar
deki trbic
Wednesday, 25.03.2020
20:42

Mislim da ce vise, jer pored sto gube 30-50 % kolko su kupili igrace, gube i sto su ih placali itd...realno puno bacenih para, a nema uspeha u evropi

avatar
Mirjevac
Wednesday, 25.03.2020
19:33

hahaha, nece da proda a mnogi klubovi traze barcine igrace i barca naj vise prodaje svoje igrace, to svi zaju! Pogledaj skor tih igraca i videces da im je on odlican! Grizmaan je postigo vise golova od mnogih standardnih napadaca, posto on nije cist napadac i cesce je zamenjivan! Tako da ovo sto ovi pisu nema veze sa stvarnoscu! Barc aje prva u ligi, igra LS i sta ces vise?