Barsino nerealno obećanje, može li da se oslobodi ovih desetak igrača i pokrije provaliju u budžetu!?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.10.2019.
12:02
Izvor: Sportske.net

Skupština je prihvatila izveštaj, on podrazumeva i prihode na osnovu prodaja, ali i smanjenje troškova. Zbog čega je to nerealno?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona je osim smanjenja troškova, u narednom periodu, odnosno planu poslovanja predvidela prodaju, odnosno plus od 124 miliona koji je veći za 11% u odnosu na prošlu godinu.

Reći ćete na prvi pogled, nije velika suma, oni imaju dovoljno igrača da to učine, ali problem je što se računaju svote koje predstavljaju razliku u odnosu na uloženo, odnosno ono što je isplaćeno do sada za igrače.

Krajnji rok je 30. jun, nova godina počinje novim prelaznim rokom 1. jula, a plan je usvojen 6. oktobra.

Koje igrače, ako sve bude u redu sa planovima neće gledati od leta u Kataloniji.

Prvi na listi je Rakitić, naime, on je jedini koji će s obzirom da je isplaćen praktično, odnosno amortizovan doneti plus u kasu. Dakle, ono što bude plaćeno za njega je direktan profit.

Inter je odustao, Juventus i Junajted u zainteresovani, ali nema šanse da plate 50 miliona koliko traži Barselona. Koliko mogu da izvuku, videćemo jedno od rešenja je pozajmica sa obaveznim otkupom. U svakom slučaju Hrvat drži ključ.

Arturo Vidal ima ugovor još sezonu i po, Barsa hoće na njemu da zarad, ako bi da prodali za 20 miliona, uz uloženo, to bi bio plus od tek 6 miliona. Inter ga želi, ali i oni traže pozajmicu, što se Barseloni ne isplati. Pustila bi ga, ako dobije obećanje da će im Italijani prodati Lautara Martineza, ali to je malo verovatno.

Kakva je situacija oko Kutinja?

Veći deo transfera nije isplaćen Liverpulu, Barselona se nada će Kutinjo zadovoljiti u Bajernu, mada u poslednje vreme ne blista. U slučaju da Bavarci otkupe njegov ugovor, plus bi bio oko 40 miliona, tačnije, kada se sabere sve, ono što je plaćeno za njega, Katalonci bi bili na dobitku.

Uračunat je i transfer Malkolma u Zenit, i na njemu će sigurno zaraditi jer je otkup obavezan, dobitak je manji od 10 miliona, kada se sračuna ono što je plaćeno Bordou kako bi ga uzeli ispred nosa Romi.

To i dalje, nije dovoljno da se stigne do pomenute sume. Zbog toga je veoma bitno da prodaju Umtitija koji je takođe amortizovan, odnosno sav novac značu plus u kasi. Jedno rešenje je da ga daju u zamenu za nekog igrača, prodaja ide teško jer je imao povredu kolena i nije od tada onaj stari. Nudili su ga PSŽ kao deo posla oko Nejmara, navodno će ga ponuditi uz novac za De Lihta Juventusu, ali takav rasplet je nemoguće.

Cena mu je nekada bila oko 60 miliona evra, sada je to manje.

I na kraju igrači na pozajmicama, Hetafe bi za šest miliona trebalo da otkupi Kukurelju, Karles Perez i Musa Vag, dva igrača iz škole će biti prodati, ali i njihova cena nije velika.

Ako pažljivo sračunamo, jasno je da su ključ prodaje Umtitija i Rakitića kako bi se zatvorio plan, smanjili troškovi i ušlo sa održivim planom u naredno transfer leto od 1. jula.

Zbog toga treba očekivati da bude zanimljivo tokom zime na "Kamp Nou".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Wednesday, 30.10.2019
20:40

po nekoj logicnoj logici kljuc je Kutunjo. pa tek onda Rakitic ili A.Vidal

avatar
Rio48
Monday, 28.10.2019
19:44

Katastrofalno lose poslovanje Barse vec nekoliko godina koje jos, koliko-toliko, pokriva Mesi na terenu. Kada on ode, bice potop u klubu. Real ako dovede Mbapea, vrati Odegarda + mladi Brazilci i Spanci koje vec ima... ne vidim kako ce Barsa parirati u narednih 10ak godina. Stotine protracenih miliona ni na sta.

avatar
Johny_Quid
Monday, 28.10.2019
18:22

Veliki ljubitelj Barce , kepec , urnisa Barsu ugovorom i to je to ... odlican igrac uzasan covek ..

avatar
deki trbic
Monday, 28.10.2019
15:27

Ahahahah komedija od kluba

avatar
Steffmajster
Monday, 28.10.2019
18:28

komedija od komentara

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 28.10.2019
13:41

jeste sigurni da je 50 za rakitica...mozda je 5 pa je greskom dopisana ova nula

avatar
Le Tissier
Monday, 28.10.2019
13:11

Ja koliko sam naucio igrajuci menadzera kada hoces da prodas igraca koji ti ne treba i koji ti ne igra moras da smanjis cenu od njegoove "realne", a ne da trazis vise nego sto si ga platio kada je bio u formi da bi zaradio.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 28.10.2019
14:25

Kutinjo je vredan igrac. Ako se bude dobro pokazao u Bajernu, moze Barsa da trazi dosta za njega. To je rizik pozajmice, ukoliko proigra kod tebe, cena ode gore.
E sad, svi znamo da Bajern nece dati koliko Barselona trazi. I znamo da Kutinjo nema druge opcije. Dakle Barsa ce na kraju pristati na mnogo manju cifru od one koju trazi. NE isplati im se da ga drze, posebno s ovim trenerom na klupi. Ostali... Ok su cene