Blamaža u Ligi Evrope otvorila Barsi put ka novom napadaču i to za "siću"?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.03.2020.
18:48
Izvor: Sportske.net

Blamaža u Ligi Evrope otvorila Barsi put ka novom napadaču i to za "siću"?!

Beta/AP Photo/Miguel Morenatti
Beta/AP Photo/Miguel Morenatti

Povezane vesti

Barsa je u januaru pokušavala da dovede napadača usled povrede Luisa Suareza, nisu uspeli u tome, a onda se povredio i Usman Dembele, pa su od federacije tražili pravo da van prelaznog roka registruju zamenu.

Uspeli su u svojoj nameri, na kraju su aktivirali otpusnu klauzulu u ugovoru danskog napadača Martina Brajtvajta, te je Leganes ostao bez centarfora usred sezone, zaradili su i 20 miliona evra, ali nisu imali kako da ih potroše, jer oni nisu dobili mogućnost da pazare van roka.

Danac se fino uklopio, ali je jasno da će Kataloncima biti potrebno kvalitetnije rešenje u napadu, kako Luis Suarez sve češće ima problema sa povredama.

Pominjalo se da su spremni da dovedu Lautara Martineza za 111 miliona evra iz Intera i da u njemu vide zamenu za Urugvajca, ali sada se iznenada otvorila jedna sjajna opcija.

Naime, nakon ispadanja iz Lige Evrope, Arsenal je spreman da proda kapitena Pjer Emerik Obamejanga.

Obamejang El Arabi Arsenal Olimpijakos

Gabonac je najpre makazicama u produžetku stavio Arsenal u dobru poziciju za prolazak u osminu finala, potom su gosti iz Pireja ekspresno vratili prednost, da bi u poslednjim sekundama utakmice bivši igrač Borusije Dortmund promašio nepromašivo, te su "Guneri" završili takmičenje u Ligi Evrope.

Ispadanje će ih koštati oko 10 miliona evra, u tekuću sezonu su i ušli sa deficitom od oko 30, te je jasno da su u velikim finansijskim problemima.

Zato su navodno spremni da prodaju najboljeg strelca i kapitena u letnjem prelaznom roku, posebno jer mu ugovor sa klubom ističe za nešto više od godinu dana.

Veruje se da bi zbog čitave situacije Arsenal mogao da zaradi tek oko 30 miliona evra.
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke