"Blejdsi" su hit, sada dovode i bivšeg igrača Sitija!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.12.2019.
13:03
Izvor: Sportske.net

Nekada velika nada, mogao bi da dobije drugu šansu u Premijer ligi.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ekipa Krisa Vajldera igra jako dobro u prvoj sezoni po povratku u najviši rang, iz kola u kolo oduševljavaju svojim igrama, mučili su i najjače timove elitnog ranga i nakon 17 kola imaju 25 bodova, te se nalaze na čak sedmom mestu na tabeli i što je još važnije na samo 15 bodova su od magične cifre 40, koja uglavnom obezbeđuje ostanak u eliti.

Jasno, to je bio i glavni cilje Šefild junajteda, opstanak među najjačima, a kako bi dodatno poboljšali svoje šanse na "Bramal lejnu" razmišljaju i o januarskom prelaznom roku.

Ipak, kao što se nisu trošili tokom minulog leta, tako neće ni tokom zime kako stvari stoje, kako bi mogli da se pojačaju slobodnim igračem.

U pitanju je bivši fudbaler Evertona, Mančester sitija i Sanderlenda Džek Rodvel.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je fudbalsku karijeru počeo u Evertonu, zaigrao je za "Karamele" u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara sa samo 16 godina i 284 dana starosti, da bi u martu 2008. godine debitovao i u Premijer ligi.

Postalo je ubrzo jasno da je veliki talenat u pitanju, igrao je na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, a njegov potencijal nije promakao ni bogatom Mančester sitiju.

Rodvel

"Građani" ga dovode leta 2012. godine za 15 miliona funti, ali se ne snalazi u Mančesteru, imao je i problema sa povredama, da bi dve godine kasnije otišao u redove Sanderlenda.

Ispao je sa "Crnim mačkama" iz Premijer lige, njegova karijera je krenula silaznom putanjom, da bi na kratko igrao i ua U23 selekciju kluba sa "Stadiona svetlosti".

Preselio se u Blekburg prošle godine i odigrao sezonu za Roverse u Čempionšipu, a od letos je bez angažmana.

Trenutno trenira sa ekipom Šefilda, iz kluba su potvrdili da razmatraju njegovo angažovanje, videćemo da li će Rodvel dobiti drugu šansu u Premijer ligi u svojoj 28. godini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke