"Bomba na Bridžu" - Dolazi štoper za narednu deceniju?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.06.2022.
19:12
Izvor: Sportske.net

Prava zamena za Ridigera i Kristensena.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za odbrambenog igrača Juventusa Matejsa de Lihta, preneli su danas italijanski mediji.

Holandski reprezentativac u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 120 miliona evra. Ugovor sa Juventusom ističe mu 2024. godine, a uprava torinskog kluba razmotriće ponude samo blizu vrednosti otkupne klauzule, preneo je "Skaj Italija".

Predstavnici Juventusa su se danas sastali sa menadžerkom 22-godišnjeg fudbalera Rafaelom Pimentom, uglavnom na razgovorima oko mogućeg povratka u Torino Pola Pogbe.

Čelsi traži odbrambene igrače nakon što je klub napustio Antonio Ridiger i prešao u Real Madrid, a Andreas Kristensen u Barsu.

Juventus je 2019. godine doveo De Lihta iz Ajaksa i tada je navedeno da će za njega isplatiti početnu naknadu od 75 miliona evra tokom pet godina, što ga čini najskupljim defanzivcem u istoriji Serije A.

De Liht je najmlađi kapiten u istoriji Ajaksa, a 2019. godine predvodio je klub do duple krune, kao i do polufinala Lige šampiona, koje je Ajaks izgubio od Totenhema.

Holanđanin je u Seriji A odigrao 87 utakmica i osvojio titulu u sezoni 2019/2020 sa Juventusom.

Pored De Lihta, velika želja menadžera Čelsija Tomasa Tuhela je još jedan igrač Juventusa. U pitanju je francuski vezista Adrijen Rabio, koji je na izlaznim vratima "Stare dame", tako da bi do njega "plavci" mogli da dođu mnogo lakše.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke