Bum! Novi preokret, ali Luis Suarez od večeras ima novi klub!

Autor: Milovan Longinov
utorak 22.09.2020.
22:33
Izvor: Sportske.net

Sve je gotovo!

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Još jedna saga je pri kraju, tačnije, preostalo je još samo da ozvaniče konačni dogovor, ali više pouzdanih izvora je potvrdilo - Luis Suarez je novi igrač Atletiko Madrida!

Kratka retrospektiva - Suarez je postigao dogovor sa Atletikom čim mu je propao transfer u Juventus, uprava Barselone je najpre pristala na raskid ugovora uz novčanu naknadu, a onda je Hosep Marija Bartomeu povukao dogovor pošto nije želeo da Urugvajac ode besplatno u redove velikog rivala.

Luis Suarez je potom zapretio da će sa svojim advokatima održati konferenciju za medije van prostorija kluba, da će izneti sve detalje i to potkrepljene papirologijom, pošto je prethodno imao spreman napismeni raskid saradnje sa Barsom.

To je nateralo Bartomeua da večeras sazove hitan sastanak sa Suarezom i njegovim advokatima i epilog je sledeći:

Luis Suarez ide u Atletiko, ali uz značajan preokret u odnosu na sve dosadašnje informacije - Madriđani će ipak morati da plate određeno obeštećenje. Odnosno, Suarez neće dobiti deo zarada od Barse i raskid ugovora, već će Atletiko platiti minimalno obeštećenje.

baner

Ako samo nekoliko dana unazad premotamo, biće nam jasno da će to obeštećene biti nova sramota ove uprave, jer je najpre Ivan Rakitić otišao u Sevilju za 1,5 milion i potom Arturo Vidal u Inter za samo JEDAN milion evra.

Dakle, ukratko:

Suarez ide u Atletiko, dobio je ugovor na dve godine i platu od osam miliona evra, nije izdao dogovor sa Simeoneom, dok je Bartomeu isterao svoje i neće morati da plati naknadu za raskid ugovora sa Urugvajcem, već će Barsa uzeti možda koji milion.

Očekuje se da sve bude ozvaničeno u naredna 24 sata.

*Nastavak priče - Ubrzo su pristigle informacije o detaljima dogovora sve tri strane - Barsa NEĆE dobiti novac za obeštećenje, već samo BONUS od dva miliona evra i to samo ukoliko se Atletiko plasira u četvrtfinale Lige šampiona!

Zaključak - Luis Suarez je besplatno napustio Barsu, oprostio joj dugovanja do juna 2021. godine, a Katalonci sada treba da navijaju da Atletiko prođe među osam najboljih u LŠ da bi dobili dva miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 22.09.2020
23:29

U spanskim portalima ne stoji koliko ce Atletiko da plati, ali stojida ce morati da plati, zato sto je Atleko bio bezobrazan sa Grizmanom, zato Bartomeo nije dozvolio da Suarez ode besplatno, vec ce Atletik da plati neku prihfatljivu cenu i plus Suarezova plata od 20 miliona! To znaci da je barca dobro dobila za Suareza, tako je i sa ostalim igracima, i Raketicem, i sa Vidalom svi oni su imali visoke plate na koje ce barca da uspara, oni su stari igraci i niko nije hteo da plati ono sto bi barca trebala da trazi! Barca je naj bolje na svetu poslovala kao klub, sa 840,8 miliona, na drugom mestu je Reala sa 753 miliona, tako da je barca bolje poslovala od reala za skoro 90 miliona, svi veci i jaci klubovi su iza barce! Tako da nije lepo da vise pricate o barcinem losem poslovanju! Pitao bih vas zasto o tome ne pisete vec sve neke neistine iznosite?

avatar
Leonid
Wednesday, 23.09.2020
08:14

Prosle godine rakitic vredeo 80, sada prodat 1.5milion. Vidal na transfermarktu vredi 11, barsa ga prodala za milion, suarez vredi 28, barsa za nista.
Dovela kutinja 150m, igrao za bajern, dovela dembelea za 140, nije igrao, dovela grizmana za 120m skoro da nije igrao.
Ako je ovo dobro poslovanje, izgubiti barem 100m za pomenutu trojicu, a dovesti trojicu za 410m, koji ne igraju, onda ocigledno ti brojevi nisu jaca strana.

avatar
petar8
Wednesday, 23.09.2020
08:18

Ti nemas pojma

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 22.09.2020
23:23

Hahaha bravo Simeone , sada Atletiko ispred Baca u ligi :DDD

avatar
P. S.
Tuesday, 22.09.2020
22:41

Znači igraće za 8m€ umesto da sedi na klupi za 15m€? Sjajan posao...