Bum sa Ostrva - Pepovih novih 250 miliona evra i prelazni rok iz snova!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 17.01.2021.
10:42
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti ponovo spreman da pomeri granice finansijskog fer pleja.

EPA-EFE/Michael Regan
EPA-EFE/Michael Regan

Povezane vesti

Pep Gvardiola će na leto imati zadatak da pojača tri pozicije u timu, a za to će dobiti budžet od čak 250 miliona evra.

Britanski Telegraf danas otkriva da su prioriteti - zamene za Serhija Aguera i Fernandinja i novi levi bek pošto Bendžamin Mendi i dalje ne ispunjava zahteve Katalonca.

Da krenemo od Aguera. Argentinac još uvek nije dobio ponudu kluba da produži ugovor, koji mu ističe u junu i kako stoje stvari, Pep se već priprema na život bez njega. Navodno, Aguera žele i Barselona i PSŽ, pošto Poketino hoće da na taj način privuče i Mesija. Zamene su već spremne, pošto su na listi želja Pepa Gvardiole - Romelu Lukaku, Erling Haland i Darvin Nunjez.

Lukaku je eksplodirao kod Antonija Kontea u Interu, ponovo deluje kao jedna od najboljih "devetki" Evrope, a povratak u Mančester bi bila ogromna izdaja za Đavole koji su ga pustili leta 2019.

Haland je meta broj jedan brojnih klubova, pošto se već za njegov potpis utrkuju - Real Madrid, Barselona, Juventus i Mančester Junajted. Njegova klauzula će od leta 2022. godine iznositi samo 75 miliona evra, ali nije isključeno da ode već za šest meseci, ako neko odluči da razbije kasu, što bi svakako mogao da bude Siti.

Treći je Darvin Nunjez, napadač Benfike, koji je eksplodirao po dolasku iz Almerije za 25 miliona evra. Njega takođe prati Barselona, ali još nekoliko evropskih velikana.

Što se tiče pozicije zadnjeg veznog i levog beka, za sada se pominju nikakva imena. Zna se da Fernandinjo sigurno odlazi po isteku ugovora u junu, baš kao i Erik Garsija koji ima dogovor sa Barselonom.

Ipak, Pep ne mari mnogo za poziciju štopera, ima ih još četvoricu i kada Garsija ode, tu su - Dijas, Stouns, Laport i Ake. 

Spremite se za Pepovih novih 250 miliona evra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke