Čelsijev san od 150.000.000 evra, hoće li Milan pristati na popust?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.08.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Na meti "plavaca" najbolji igrač Serije A prošle sezone.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Nakon ubedljivog poraza od Lids junajteda, bilo je potpuno jasno - Čelsiju su potrebni klasični napadači.

Blizu potpisa je Barsin Pjer-Emerik Obamejang, Gabonac bi trebalo da stigne za 27.000.000 evra, ali "plavci" su rešeni da dovedu još jednog centarfora, i to pravog "kapitalca".

Poslovično dobro upućeni Nik Pjurval otkriva da je na redu nastavak pregovara sa Milanom u vezi transfera Rafaela Leaa (23), te da je najbolji fudbaler Serije A iz prošle sezone jedna od primarnih meta engleske ekipe do kraja prelaznog roka.

Ipak, posao neće ići nimalo lako.

Milan je osvajanjem Serije A i ponovnim plasmanom u Ligu šampiona uplivao u mnogo stabilnije finansijske vode, više nije primoran da prodaje svoje najbolje igrače, mada je tokom leta Frank Kesi odlučio da promeni sredinu i pojača Barselonu.

Engleski mediji podsećaju i na basnoslovnu otkupnu klauzulu u iznosu od 150.000.000 evra za Leaa koju je direktor "rosonera" Paolo Maldini uspeo da ubaci u novi ugovor, pa će verovatno približna suma novca biti neophodna ne bi li Milan pristao da ostane bez najboljeg u finišu prelaznog roka.

Trener Čelsija Tomas Tuhel nije želeo da se javno izjašnjava o situaciji sa napadačima nakon što su Lukaku i Verner napustili klub, ostao je jedino Miči Bačuaji koji nije u ozbiljnoj konkurenciji za tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke