Dibala zaledio Juventus, nema rešenja osim da ga prodaju?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 17.08.2020.
08:06
Izvor: Sportske.net

Ali, ni to neće biti jednostavno, ovo nije leto gde mogu da reše ovakav problem...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Paulo Dibala je šokirao Juventus.

Italijanski mediji pišu da je njegov zahtev za novi ugovor signal da želi da ode iz kluba. Naime, Argentinac je tražio 20 miliona po sezoni, što je daleko od onoga što Juve može da plati.

Jasno, ovo nije ponuda "uzmi ili ostavi", ali bi bilo gotovo tri puta više nego što "La Hoja" trenutno zarađuje. Malo je prostora za pregovore, jer klub može da spusti eventualno cenu do 15 miliona, ali ni to ne može da plati.

Dibala navodno smatra da nije u redu da zarađuje isto koliko i De Liht koji će imati 12 miliona i da njegov status mora da bude vrednovan u klubu, odnosno, ako Ronaldo ima 30, on čak i ne pristaje na duplo manje, već bi neki deo do 20 miliona mogao da budu bonusi.

Kako smo rekli, situacija je takva da Juventus nema rešenja, osim da pokuša da ga proda. Šansa da se produži ugovor je propuštena prošlog leta, kada je nakon loše sezone pod Alegrijem, odbio da ode u Junajted, pa u Totenhem, iako se klub dogovorio. Time je kupio navijače i sigurno je bio najbolji igrač kluba, mnogi veruju da je dao veći doprinos tituli nego Kristijano Ronaldo.

Baner

Juventus bi se odrekao Argentinca za sumu od blizu 100 miliona evra, ali tržište je takvo da gotovo nema rešenja. Junajted nije zainteresovan za trampu za Pogbu, Siti razmišlja, ali Pep hoće Žoao Feliksa. Barselona i PSŽ su van trke, doduše Parižani bi doveli Dibalu, makar su imali tu nameru ako bi prodali Nejmara, ali to je teško ostvarivo.

Ostaje Real, Juve bi prihvatio Iska kao deo transfera, ali Madriđani nemaju novac, niti nameru da kupuju, plus Perez smanjuje troškove, Dibala sigurno u Realu pored problema sa Bejlom ne bi mogao da dobije ni blizu 20 miliona evra, a ni 15, jer tu je kapiten Ramos.

Dakle, situacija nije laka, Dibala će verovatno ostati, ali bez produžetka ugovora, to je čist gubitak za Juve, jer "La Hoja" ima ugovor još dve sezone, sledećeg leta cena će mu biti manja. Ono što Juventus može da mu ponudi je 12 miliona evra, mnogo manje od onoga što traži, pa je jasno da nas čeka dugo pregovaranje, ako se u prodaji ne nađe rešenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 17.08.2020
20:15

Замена за Погбу и сви задовољни.

avatar
juvealexx
Monday, 17.08.2020
17:22

Dybala jeste bitan igrač za Juventus ali se ne može bahatiti kako hoće ,Juventus neće pristati na "ucjene" ,ako je prodaja jedino rješenje neka tako i bude , a za sve je "kriv" C Ronaldo i njegova "astronomska plata" pogotovo za serie a ,zbog čega klub ne može dovesti niti jedno pojačanje prije nego nekog proda

avatar
Milovan Miki Veliki Milovan
Monday, 17.08.2020
14:02

Grisman dolazi u mesto njega ili pogba se vraca mada bih ga ja dao barsi sa grismana, ovamo bi kostu, i remzija, za pogbu....

avatar
Milovan Miki Veliki Milovan
Monday, 17.08.2020
14:01

grisman dolazi u mesto njega ili pogba se vraca mada bih ga ja dao barsi sa grismana ovamo bi kostu i remzija za pogbu....

avatar
Mak-Juventino
Monday, 17.08.2020
12:45

Prvo , de Liht uzima 8 milki + bonuse ! Drugo , ako zeli 20 zbog to sto Ronaldo uzima 30 , onda jasno je ko treba da ide , ko da ostane ! I trece , znas da je kraj blizu kad MVP sezone je problem , a ne resenje ...

avatar
kr100
Monday, 17.08.2020
12:15

VI znate na sta bi Juve pristao,samo vam je da izbacite objavu, a ona nema veze sa vezom.. odmorite malo

avatar
Pravi romanista
Monday, 17.08.2020
11:04

Kad moze Remzi 21 milion godisnje, moze i Dibala

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Monday, 17.08.2020
17:24

Ramsey je klasa i bolji je cak i od Ronalda

avatar
Jasminn
Monday, 17.08.2020
10:36

E sad Juve dolazi u probleme koje godinama ima Barca...to je:"Ako Ronaldo ima 30 ja hocu 20, ako De Light ima 12 ja hocu vise its itd"
Isto ti je: "Ako Messi ima 40, ja hocu 30, ako Messi ima 40 ja hocu 25...."
Da voli klub koliko se govori da voli pa da iga za 25, nebi Suarez imao 25, nebi Grizman imao 20, itd itd. A jos malo pa ce milijarder postati. To se zove ljubav prema voljenom dresu

avatar
Mirjevac
Monday, 17.08.2020
18:08

Mesi kao i Robaldo imaju po 30 miliona ostalo im doplacuje sonzor, nezavisno od kluba! Tako da se vezuje igra. Za igraca nije dobro za klubove a jos manje za igrace! Sve zavisi kako se ugovori dogovore i potpisu, tako da ako se nekome ne dopada sto neko ima vise, neka ceka kraj ugovora i neka pregovara novi ili neka ode! Ni u barci ni u juventusu imaju problema sa platama, vec se ide na to da se ova kriza iskoristi da se umsnje previsoka primamja igraca, a skoro svi igraci bilo gde i u kom klubu imaju previsoka primanja!

avatar
Jasminn
Wednesday, 19.08.2020
19:55

Ne znam odkud znas detalje ugovora Messijevog i Ronaldovog. I to bas da njih dva u dinar imaju istu platu od strane kluba. Ispade da Messi vise od sponzora zaradjuje od Ronalda. Cjeli svijet pise da Barca ima problema da platama i da im vise od 90% prihoda ode na plate igraca. Za Juve to nisam ni rekao, vec sam napisao citiram samog sebe "E sad Juve dolazi u probleme koje godinama ima Barca...to je:"Ako Ronaldo ima 30 ja hocu 20, ako De Light ima 12 ja hocu vise its itd"
Ako mi budez odgovorio na ovaj post, mozes li mi copy link gdje si procitao da Barca nema problema sa platama, i link gdje pise Messi i Ronaldo imaju po 30 mil od kluba ostali od sponzora.
P.s. ja sve samo sam napisao mogu ti poslati link gdje sam to procitao.

avatar
Amalainter
Monday, 17.08.2020
09:48

Tako i treba..terali su ga prosle sezone po svaku cenu iz kluba-posle mu nude dozivotni ugovor..kakve gluposti

avatar
Oldboy
Monday, 17.08.2020
09:41