"Diskont" Barsa - Devetorica na prodaju, cilj skupiti 250 miliona, zna se i zbog čega!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 15.04.2020.
09:48
Izvor: Sportske.net

Barselona će prodavati jeftino, prihvatiti gubitak kada je u pitanju nekoliko promašenih investicija, Bartomeu traži slamku spasa...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

U Barseloni ne odustaju od plana, dovesti Nejmara i Lautara Martineza. Za to će biti potrebno oko 250 miliona evra, ali Bertomeu veruje da je moguće. Naime, u slučaju da završi ova dva posla, njegove šanse da zadrži funkciju, makar iz senke i ne prepusti klub Viktoru Fontu bi znatno porasle.

Današnji "AS" piše da u Barsi veruju da mogu da rasprodaju prekobrojne, njih je devetorica, i čak i da uz oseku cena zbog virusa klub moće da dobije potreban novac za transfere.

Da krenemo redom, povređeni Dembele bi koštao nešto manje od 60 miliona, plaćen je 140, tačnije toliko bi bilo da je aktivirao bonuse, pa iako Kike Setijen veruje da mu ponovo treba pružiti šansu i četvrtu godinu, u klubu razmišljaju drugačije. Ali, ni po ovoj ceni ga neće biti lako prodati, mada Bajern razmišlja.

Kutinjo ima sličnu cenu, tu bi gubitak bio još veći, klubovi iz Engleske, pre svih Čelsi i Arsenal bi platili 50-tak miliona za Brazilca koji je koštao 160.

Rakitić koji je za sebe izjavio da nije džak krompira i da će sam odlučivati o svojoj sudbini po Barsi vredi 20 miliona, a Vidal duplo manje, on bi mogao na kraju da bude uključen u transfer Lautara Martineza.

Bonus


Semedo je skuplji, 32 miliona, Barsa bi žrtvovala desnog beka, za koga ima interesovanja, iz Engleske, ali pre svega od PSŽ koji traži zamenu za Menijea. Nije zadovoljio ni Žunior Firpo, mogao bi da ode za 20-tak miliona, levi bek je doveden uz mnogo očekivanja, ali teško da može da bude naslednik Albe. Umtiti je prekobrojan, tražili su za njega 60 miliona, sada mu je cena prepolovljena, Todiboa će Šalke otkupiti za desetak, a toliko vredi i Brajtvajt koji je doveden kao zamena za povređenog Suareza.

Sve ukupno, 250 miliona, nije nerealno, jer ovo su znatno manje cene od onoga koliko su igrači vredeli, pa bi neki mogli da se okoriste. Jasno, Barsa će morati da popuni pozicije na levom i desnom beku kao i da dovede štopera, ali to će biti jeftiniji igrači, ili eventualno fudbaleri iz drugog tima. Recimo, bek Emerson je u Betisu na pozajmici, univerzalac Rafinja u Selti, uz par mlađih igrača, tim bi mogao da se popuni.

Ali, Barsa mora da prodaje, kako bi ostvarila dvy glavna cilja za leto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Wednesday, 15.04.2020
19:03

Izbaciti sve Francuze ostaviti Kutinja dovesti stopera oba beka i veznog od Nejmara Barsa nece imati mnogo koristi bice goriji od Dembelea zato sto je ligavac koji igra samo za sebe nikada nece biti vodja Barse taj transfer bice opet promasaj

avatar
Karambol
Wednesday, 15.04.2020
18:34

Po meni Lautaro nije potreban Barsi,Nejmar da ali Martinez ne. Grizman igra najbolje u spicu,tu je i Suarez koji nije jos za bacanje. Po meni trio bi trebalo da cine Nejmar Grizman Mesi

avatar
ixyco96
Saturday, 18.04.2020
02:01

Nikad grizman pre Suareza. nozda kad Suki bas ne bude mogao

avatar
Mirjevac
Wednesday, 15.04.2020
17:05

Ako ovo pise AS ili Marka koji su privrzeni realu, to onda nista nije tacno, vec ciste izmisljotine! Od ovih dva tabloida koji mrze barcu jedino je gori od njih Bartomeo predsednik barce! On vise mrzi barcu od svih na svetu, pisalo je sta je sve ucinio barci!

avatar
Rise up
Wednesday, 15.04.2020
15:08

Tesko ce kupiti obojicu ,gotovo nemoguce. A samo nepismen covek ne vidi da Barsi treba stoper i jedan brzi veznjak,a ne napadaci.

avatar
RocknRolla
Wednesday, 15.04.2020
14:13

To je upravo ono sto ja pricam ali mene Mirijevac demantuje i govori kako je Barselona u opasnom kesu. Oni su losim poslovanjem na trzistu sebi pucali u noge i sad ne mogu da izvuku ni pola ulozenih para u igrace. Tesko ce oni do Nejmara i Lautara ,pre ce se vratiti Nejmar a Lautaro potpisati novi ugovor sa Interom.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 15.04.2020
20:35

Zar to barca nije u dobroj finansijskoj situaciji? Ako citamo sto realova novina zvana Marka pise onda ce da bude da barca ne postoji vise! Barca je zadnjeg xskupog igraca kupila Grizmana za 120 miliona, el tako jeste, i kupila sad ovog sad kad je Suarez povredjen za njegovu zamenu to je 15 miliona, sve ostale skupe igrace je kupila kad je prodala Nejmara! Znaci za pare od Nejmara je kupila Dembela i Kutinja, tako da tu barca nije dava iz budzeta, a to je bilo pre tri skoro cetri godine, posto uskoro izlazi Nejmarov ugovor id cetri godine, znaci barca je za te tri godine samo odvojila tih 120 miliona iz budzrta za Grizmana! Ali barca je prodavala igrace razmidli malo koliko je njih barca prodala a nije investirala, znaci barca je predhodnih godina naj bolje poslovala id svih jacih klinova! Barca je i osvajala kupove dpanije i vec duze godina barca osvaja LaLigu, tsko da i tu pare dolaze! Barca je u krizi finansijskoj kao i svi drugi klubovi! Barca je u velikoj krizi zbog uprave i predsednika a ne u finansijskoj! Real je u vecoj krizi od barce, on je u zadnjem prelaznom roku mnogo kupio igrace i jos digo kredit, tako da je on u vecoj krizi! Posto real trosi samo 10 % manje za plate od barce, realu ide 48% a barci 58 % za plate, barca je bolje poslovala i plus je nesto isvajala, resl u zadnje vreme skoro nista nije osvajao! Znaci kad realova novina Marka pise o barci ona pise sve naj girea o realu sve naj bolje! Obrati paznju na ovo sto sam napisao i videces da sam u pravu! A i eto barca ima igrace koje mize da proda i da dodju pare!

avatar
petar8
Saturday, 18.04.2020
20:44

Meni si jednom u odg napisao da ce prodati 6 igraca u vrijednosti 500 mil.dembele,coutinho,vidal,rakitic,untiti i vidal,tocno ove igrace si napisao.ti ni nezbas kakve sve gluposti pises. Klub kojem su igraci preko 83%ukupnog budzeta kluba je klub bez para. Halo momak,83 %ukupnog budzeta im pojedu place a ti fantaziras

avatar
petar8
Wednesday, 15.04.2020
21:55

Ne samo tebe. On sve uvjerava da je barca puna i da dembele,coutinho,umtiti,vidal,rafinhabi rakitici odlaze za 500 mil eura

avatar
Don Andres
Wednesday, 15.04.2020
13:46

hahahah mnogo mnogo losiji fudbaleri od kutinja su lagano prodavani za 70-80 miliona.. dembele ne vrijedi ni 30, sa obzirom da je napravljen od stakla..

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 15.04.2020
12:15

Ako ostane ovaj Bartomeu , raspad

avatar
Amalainter
Wednesday, 15.04.2020
11:13

Dembele+Kutinjo+Vidal=Lautaro..

avatar
Goran Stanojkov
Wednesday, 15.04.2020
19:05

Da nije vanzemaljac kada dodje izgubice se kao i mnogi

avatar
Amalainter
Saturday, 18.04.2020
14:09

To je vec Barsin problem..da ga nece dati Marotta na lepe oci to je 100%

avatar
Mirjevac
Wednesday, 15.04.2020
19:55

Ma ne damo njih joc ce inter da dobije Ter Stegena uz njih za Lautara! Haha, Barca ima plan B ako Lauter nece! Lauter novi uhovor plata izmefju12,5 i 15 miliona, inter i sad ima problema sa platama! Tako da od toga nema nista, Lauter dazi u barcu a zsmena idu Vidal, Mizda Raketic i nesto para!

avatar
Barca4ever
Wednesday, 15.04.2020
11:09

Znaci odlaze Dembele,Kutinjo,Rakitic,Vidal,Semedo,Firpo,Umtiti, Todibo i Brajtvajt.Odlaze 9 igraca,pa ko ce igrati sledecu sezonu na svim frontovima a i ova ce se oduziti.Voleo bih da Kutinjo ostane,jer verujem da bi se dokazao kod novog trenera jer nekako sa razlogom kod Valverdea niko od novih igraca nije mogao da se uklopi. Voleo bih da se Barsa ocisti od ovih Francuza,mnogo su skloni povredama pa ne mozes racunati na njih skoro nikad a i Dembele je ocajan tehnicar, nije on za igru na malom prostoru vec samo za kontre da trci. Voleo bih bar Vidal da ostane,fali jedan fizikalac na sredini a jos je solidan u oba pravca. Ni Brajtvajt nije los,vidi se da je dobar i gladan dokazivanja,treba ga ostaviti. Nekako mi se Grizman ne uklapa u Barsu nikako,ne dribla,pokusava da igra na prvu ali to je sve pas unazad i igracu do sebe, skoro nikada u prostor i nema neku kretnju,nema utrcavanja...Mozda se navikava jos uvek ali ni u ATM mi nije bio sjajan igrac,vise marketing. Barsi treba jedan dobar stoper i desni bek koji igra u oba pravca pa tek posle treba razmisljati o napadu. LS osvaja dobra odbrana a ne dobar napad.

avatar
ixyco96
Saturday, 18.04.2020
02:06

ne zanm zasto imas diss na koment ksda je tacan 90 posto..

avatar
deki trbic
Wednesday, 15.04.2020
10:21

ako skupe max 120-150 to je plafon, pola tih igraca niko nece...jedini vredi i valja je Kutinjo koji se nadam da ce otici u Celzi...ostalo sve ni za zonsku ligu....ali ko im je kriv kada kupe igrace pa posle propadnu kao zetoni kod njih xD

avatar
Mirjevac
Wednesday, 15.04.2020
19:51

Kad Celsi trazi za 30 godisnjaka 70 milion, onda moze Kutinjo za 120, Kutinjo je mladji i odlican ugrac posto sa te pozivije iz Celsija ofise kao slobidni igraci!

avatar
petar8
Saturday, 18.04.2020
20:46

Coutinho nije vrijedio toliko kada je bio u naponu snage a kamoli sada nakon par sezona kriminalne igre i jos nakon ove krize od korone. A ti momak kao da zivis u nekom paralelnom svijetu