Emerijeva rekonstrukcija odbrane ide preko Liverpula i Barse, meta je i plejmejker Mančestera!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 27.11.2018.
14:14
Izvor: Sportske.net

Arsenal će ove zime biti izuzetno aktivan.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Arsenal je nakon 22 godine promenio trenera. Arsen Venger više nije na klupi Arsenala, a Unaj Emeri želi da ovaj tim vrati u sam vrh, a i da pokuša da ga učini konkurentom kada je osvajanje trofeja u pitanju.

Teško da Arsenal može bilo šta da osvoji u ovoj sezoni, ali zato Emeri želi da pripremi tim za narednu sezonu. Ipak, potrebno je nekoliko prelaznih rokova kako bi klub iz Londona izgledao baš kako on želi.

Venger je ostavio tim prepun problema, izgleda da je Emeri mnogo toga rešio, ali odbrana je i dalje glavni problem kada je u pitanju ovaj tim.

Postizanje golova nije problem. Ovaj tim igra atraktivan, napadački fudbal i dele drugo mesto sa Čelsijem kada je broj golova u pitanju (28, prvi je Siti sa 40). Ipak, ono što brine Emerija je broj primljenih golova, a izgleda da je od timova iz vrha jedino Murinjo u većem problemu sa defanzivnom linijom.

Emeri želi već u januaru da pokuša da reši defanzivne probleme, a brojni igrači se nalaze na listi. Trener "Tobdžija" bi u tom slučaju morao da se reši nekih igrača, a pretpostavlja se da je Naćo Monreal na izlazim vratima.

1) Hoakim Andersen (Sampdorija)

Arsenal je ovog leta doveo određena pojačanja u odbrani. Dovođenjem Lena, rešili su probleme na golu (ako ih je i bilo), ali dovođenje Sokratisa i Lihštajnera očigledno nije dovoljno, pa je Emeri spreman da ponudi veliki novac za ovog mladog danskog defanzivca. Andersen je prošlog leta stigao iz holandskog Tventea u redove Sampdorije. Odmah je pokazao kakav je talenat, Sampdorija je postavila cenu od 30 miliona evra za sve zainteresovane. On ima samo 22 godine i Emeri smatra da bi to bila odlična kupovina.

Andersen Sampdorija

2) Đordi Alba (Barselona)

Ostrvski mediji smatraju da bi levi bek Barselone mogao da zauzme mesto Monreala (ukoliko ovaj napusti klub). Alba je jedan od najboljih igrača na svetu, kada je njegova pozicija u pitanju. Stigao je u Barselonu 2012. godine za 14 miliona evra, ali bi uskoro mogao da napusti klub. Barselona želi da dovede nekog mlađeg na toj poziciji, pa dvadesetdevetogodišnji Alba nije siguran kada je u pitanju budućnost na "Nou Kampu". Katalonski klub je spreman da ga proda ukoliko dobiju dovoljnu količinu novca na ime obeštećenja. Alba ima ugovor do 2020. godine.

Alba

3) Alberto Moreno (Liverpul)

Još jedan levi bek koji se povezuje sa Arsenalom. Ovo nije prvi put da se klub iz Severnog Londona povezuje sa igračem Liverpula. Dvadesetšestogodišnji Moreno ima ugovor do kraja sezone, a još uvek nije poznato da li će Španac produžiti saradnju sa "Redsima". Razlog zašto bi Monreal mogao da napusti Arsenal je njegova plata. On trenutno zarađuje 60 hiljada funti nedeljno i ukoliko bi mu Arsenal produžio ugovor, to bi značilo da bi mu se plata dodatno povećala. Moreno trenutno zarađuje 40 hiljada funti nedeljno i gotovo da nije ni igrao ove sezone za Liverpul. Takođe, Moreno je šest godina mlađi od Monreala.

Mozes Moreno

4) Ozan Kabak (Galatasaraj)

Mladi turski defanzivac koji je ove godine debitovao za ovaj Galatasaraj. Ima samo 18. godina, a već je u ovih 10 nastupa za prvi tim pokazao da je ogroman potencijal. Emeri smatra da bi mogao da ga dovede za ne tako veliku sumu novca, a da bi ovaj tinejdžer mogao da izraste u jednog od najboljih štopera na svetu. Emeri se nada da bi mogao da bude "pun pogodak", baš kao i mladi Genduzi.


5) Andreas Pereira (Mančester junajted)

Ovo ne bi bilo pojačanje za odbranu, pošto je vezista u pitanju, ali Emeri želi da iskoristi situaciju u Junajtedu i da za malo novca dovede odličnog igrača koji praktično nije ni igrao na "Old Trafordu". Brazilac trenutno prolazi kroz vrlo težak period u svojoj karijeri. Nezadovoljan je minutažom kod Murinja, a svi znaju da poseduje ogroman potencijal. Engleski mediji smatraju da bi Pereira mogao da se odluči da napusti Junajted jer ni dve pozajmice (Granada i Valensija) nisu pomogle da on stekne bolji status u Mančesteru. Emeri će pokušati da dovede dvadesetdvogodišnjeg vezistu, a mediji smatraju da bi 10 miliona funti bila smešna cena za koju bi "Tobdžije" dobile sjajnog igrača. Poznato je da će Aron Ramzi napustiti klub.

Andreas Pereira



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 28.11.2018
09:03

Jedna rec dovoljna. SMESNO

avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 27.11.2018
23:13

Od ovi nabrojanih Andersen,Kabak i mozda Pereira.Alba mislim da je nerealno,Morena nesto i ne bih voleo da vidim u Arsenalu.

avatar
_Goran_
Tuesday, 27.11.2018
19:53

Moreno nije odbrambeno pojacanje ni za klubove iz nase lige, bas ce se usreciti oni koji ga dovedu..

avatar
Jasminn
Tuesday, 27.11.2018
19:48

Doj citas naslov pise "rekonstrukcija odbrane ide preko Barce i Liverpula, meta i plejmejker Mancestera". Ti bi rekao to stizuuuuu igraci waoooo. Ojjjj boze kad procita imena. Sve nedokazana i mlada imena osim Albe za kojeg su sanse da ga Arsenal dovede 1% mozda i manje. I sta se je pronjenilo od kad je Wenger otisao? Gdje su ta velika ulaganja, velika imena?

avatar
neme
Tuesday, 27.11.2018
17:19

Ovo za Albu je nebuloza kljucna napadacka opcija barse iz drugog plana posle ovih standardnih glodaca lopte.A ovi talenti u najavi pa Wenger je to radio dvaest godina uzalud .Proslo je vreme da Anrija Piresa Ljunberga Vijeru Bergkampa dovedes za tepsiju ribe nema vise igraca ispod radara za malu lovu.

avatar
deki trbic
Tuesday, 27.11.2018
20:01

daj druze Alba je prosecan bek koji trci kao muva bez glave 😂😂😂

avatar
neme
Tuesday, 27.11.2018
22:54

Salis se reci da se salis inace cu poslati neska milovanovica da te proguta.☺☺☺

avatar
Žarko Petrović
Tuesday, 27.11.2018
16:54

Alba je mozda i najbitniji igrac Barse posle Mesija. Vise od 2/3 napada idu preko njega, tako da nesto ne verujem da ce ga Barselona pustiti

avatar
Sale1389
Tuesday, 27.11.2018
16:27

Andersen, Alba i Pereira bih bila dobra pojacanja. Alba da drzi komplet stranu kao i u Barsi. To je odmah visak u napadu, uvjek. Tako se Barsa nadavala golova i sa Albom i sa Dani Alavesom. Njihova utrcavanja, ptebacivanje odbrane i onda ostra povratna i go. Pogledajte malo golove Barse. Cim je otisao Dani, odmah slabije igraju. Pored toga sto je otisao TATA Xavi a kasnije i Injesta.

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 27.11.2018
15:37

Smesna pojacanja, mislim da je ovo patka. Arsenalove ambicije su mnogo vece, tako da pojacanja tipa Moreno su plod necije maste. Moram da kazem da je Emeri opasan trener, iako sam sumnjao u njega dok je bio u Parizu. Jednostavno, tamo je Nejmar veci cak i od kluba i kad god izbije neki problem izmedju njega i Emerija, uprava uvek stane na Nejmarovu stranu. Nije lako raditiu takvim uslovima. Inace

avatar
Antihepi
Tuesday, 27.11.2018
15:36

Изгубићемо Переиру због Муриња,као и Погбу,Марсијала,Де Хеу... Човек је ТОКСИЧАН!

avatar
riquelme
Tuesday, 27.11.2018
17:06

Pogba ako ode to je pojacanje. Neka mu dovedu sportskog direktora ili neka urade kao i Abramovic u Celziju... Neka mu dovedu Sandra, De lihta, Iska i Mbapea ili Grizmana i dominirace. A i Pogba kada nema ulogu lidera posto to i nije nego brend igra bolje. Marsijal ce poludeti pored Lukakua i Grizmana, Sanceza mogu i da daju kao bonus za Iska ili Mbapea/Grizmana, De liht i Sandro ce dati jacini koja ce izaci na videlo u odbrani a De Hea je najbolji na svetu, mozda Oblak kada je u formi je bolji i to je to. Nije Murinjo problem, nego sto se ne daju pare. Svi pricaju kako je Murinjo promasio sa Lindelofom i Baijem, pa generalno su svi losi ne samo oni... Pogba je rupa koja mora da se sredi a to je moguce samo ako ima bolje igrce oko sebe a i od njega sto nije tesko. Uvek je bio okruzen boljima i tada i on lici na ozbiljnog igraca.

avatar
_Goran_
Tuesday, 27.11.2018
19:52

Ne daju se pare ? Pa Murinjo je potrosio 420 miliona funti otkad je dosao u Junajted..

avatar
Antihepi
Tuesday, 27.11.2018
18:29

Проблем је што ти играчи неће да дођу код Муриња. Лепо звучи,знам...

avatar
riquelme
Tuesday, 27.11.2018
17:24

De Hea, SANDRO, DE LIHT, Linelof, Valensija, Matic, Pogba, ISKO, Marsijal, GRIZMAN, MBAPE.
Klupa: Romero, Dzons, So, Dalot, Mata, Rasford, Lukaku.
Prodaju Sanceza, Felainija, Lindgarda, Janga, Smolinga i Baija. Ovo je izvodljivo, De liht (50), Sandro (70), Isko (130) imaju cene. Mbape (200) i Grizman (150) dolaze za ogromne plate. Ako hoce da idu moraju da ih puste. Za ovih 6 igraca mogu da dobiju 150 ostalo mora da se kupi ako misle da trce za Sitijem. I videces kakav je onda trener Murinjo. Isti kao i Pep, mozda i bolji. Samo je problem sto ce 50% ovih igraca da dovede Siti i pored armije koju ima. Cisto da ih drugi ne uzmu. A i igrali bi svakako.

avatar
Mangus
Tuesday, 27.11.2018
15:27

Moreno ne igra u liverpulu jer je supalj. On. Je vise levi vezni ili krilo nego defanzivac