Englezi se slažu, ovo su pobednici i gubitnici prelaznog roka!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 09.08.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net

Predviđanja pljušte pred današnji start, mada ima malo odstupanja...

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Kad je spuštena zavesa na prelazni rok, većina smatra da je moguće izaći sa pouzdanijim procenama ne samo o poslu koji je napravljen, već i šansama klubova.

Našu najavu i prognozu ste videli, interesantno, danas se u medijima vrte predviđanja Pitera Krauča, sjajnog napadača koji je tek završio karijeru.

On smatra da će Siti biti ispred Liverpula i Totenhema, ali zanimljivo, na četvrto mesto je stavio Čelsi, ispred Junajteda i Arsenala.

Međutim, mnogi tvrde da je Arsenal veliki pobednik prelaznog roka, na kraju je Raul Sanilehi odradio odličan posao, Luiz i Tirni će odbranu učiniti verovatno najboljom u ovoj deceniji, stigao je Nikolas Pepe, kao i Dani Sebaljos na pozajmicu iz Reala.

Čelsi i Liverpul nisu kupovali, prvi zbog suspenzije, drugi jer Jirgen Klop tvrdi da nije imao potrebu da pojačava tim i nije bilo prilike. On Oksa Čembrlena vidi kao pojačanje posle povrede, a veruje i da će Keita naći formu iz vremena dok je igrao za Lajpcig.

Junajted je na kraju srušio svetski rekord za defanzivce, doveo Megvajera, stigao je i Bisaka, oko 170 miliona je potrošeno da se ojača odbrana koja sada deluje mnogo bolje, ali mediji tvrde da su ostali delovi tima slabiji. Napad za Lukakua koji doduše nije imao dobru sezonu, a u veznom redu nije promenjeno ništa, iako je bilo velikih najava. Zadržali su Pogbu, ali su propustili priliku da se dodatno pojačaju. Doveden je i Džejms iz Svonsija, ali pitanje je kakvu će priliku dobiti.

Totenhem je rušio sopstvene rekorde, Ndombele, Lo Selso i Sesenjon su odlična pojačanja, samo, ne zna se šta će biti sa Eriksenom. čini se da je Poketino planirao sa prodajom Danca, ali i Rouza, kako bi se dodatno pojačao. Ovako, ostali su na pola, mada je tim odličan.

Sjajno je kupovao i Lester, Tilemans, Perez i Praet, izgubili su Megvajera, ali imaju zamene, to je bila ponuda koja se ne odbija. Ojačani u sezonu ulaze Vulvsi, Votford koji je srušio klupski rekord za Sara iz Rena, Barnli je doveo Drinkvotera koji je promašena investicija Čelsija, Vest Hem Alera, u svakom slučaju čeka nas zanimljiva sezona.

Zaha nije uspeo da promeni klub, pa je uz Junajted, možda i gubitnik prelaznog roka, pobednici su Arsenal, ali i Lukaku koji je ostvario cilj, isto se može reći za Siti, koji smo namerno propustili. Naime, oni su kupili Kansela, Rodrija, vratili Anhelinja, izgubili su Sanea zbog povrede, ali svejedno i dalje deluju kao ubedljivo najbolja ekipa u Engleskoj.

Našu priču i procene možete pročitati ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet onaj Anonymous
Friday, 09.08.2019
14:09

1. MAN CITY
2. LIVERPOOL
3. TOTTENHAM
4. MAN UTD
5. ARSENAL I CHELSEA ce se boriti...nema aposlutno sanse da Chelsea bude ispred MANU bez Hazarda, zivi bili pa vidjeli.

avatar
Everton FC
Friday, 09.08.2019
17:44

E što bih voleo da Arsenal bude 4 jer konstanti uzdizete Junajted a potcenjujete Arsenal i Celsi

avatar
Opet onaj Anonymous
Friday, 09.08.2019
19:13

Vjerujem prije da ce Arsenal biti 3. ili 4. nego Chelsea

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 09.08.2019
13:33

Ocekivao sam vise aktivnosti od MU, prosto zato sto su imali najlosiji tim (ili najnedoreceniji, kako god) od svih iz top 6. Lako je Totenhemu da ne kupuje kad imaju tim, MU se jeste pojacao na najkriticnijim pozicijama, ali nisu prodali vecinu prekobrojnih, opet su okupljeni oko Pogbe, veznom redu opet nedostaje kreativnosti a u napadu niko pouzdan. Jedino ako se, kojim cudom, Sancez rehabilituje, imaju neku sansu za top 4. I ja glasam za Celzi za to 4. mjesto, prosto zato sto imaju dobar, iskusan i uigran tim, otisao je samo jedan covjek, pa makar to bio i Azar. Mislim da Lampar, iako neiskusan, mnogo bolje shvata tim, klub i ligu od Sarija, i da Sari nije ni uspio da implementira svoj stil, tako da im nece biti tesko da se vrate. Aresnal se jeste pojacao odlicno imajuci u vidu budzet, ali to nisu top igraci, treba im vremena da se uklope a i od Arsenala smo navikli na kaonstantna razocaranja.

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Friday, 09.08.2019
12:47

Arsenal je možda pobednik prelaznog roka jer mu je konkurencija ove godine pre slaba (tj svi su slabo kupovali jer vec imaju skoro pa spremne ekipe). Arsenal je produbio kupovinama, afirmisao neke mlade igrače iz akademije i malo bolje ekipa izgleda u odnosu na prošlu sezonu. Da li je to malo dovoljno da nadoknadimo ono malo koliko je falilo za top4 videćemo... Dakle Arsenal je malo proširio roster uprkos odlascima Ramseya, Čeha, Koščelnog Welbeka itd... ali da li je kvalitet rostera veći to ćemo videti. Pepe prve utakmice neće počinjati. Ako neku i počne do 55-60min će biti zamenjen. Takav je Emeri sa novim pojačanjima koja stignu. Tako je bilo sa Toreirom, Lenom... Ali će Pepe biti igračina siguran sam. David Luiz nije kao što je nekad bio ali će doneti kvalitet sadašnjoj odbrani Arsenal iskustvo i pobednički mentalitet. Tierney uliva poverenje, Sebaljos jos nije kompletan igrač ali me oduševio igrom na pripremama ali to ništa ne mora da znači. Raduje me nova sezona u kojoj se nadam da će Arsenal biti uspešan. COYG!

avatar
Nerealno realan
Friday, 09.08.2019
10:19

Ne znam zasto je ManUtd gubitnik prelaznog roka? Doveli su dva igraca na pozicijama koje su im najvise skripale. A gornja polovina ekipe je uigranija za sezonu. Iako nisam pristalica Pogbe, I voleo bih da je otisao, nije. Ako ste gledali united u pripremnim utakmicama, videli biste da igraju odlicno. I to sve bez Megvajera, vec sa starim panjevima. Kada se oporavi Lindelöf I uigra sa Megvajerom, uz Van Bisaku I Soa koji je skoro pa u najboljoj formi od kad je dosao u United, sa ostankom De Gee, I podmladjenim gornjim delom ekipe, itekako su konkurentni za top 4.

Najveci gubitnik od top 6 ekipa je Celzi kome je najveca Zvezda I 50% ekipe otisla, a nije dosao niko ko bi mogao odmah da ga zameni.

A sto se tice Arsenala, zivi bili pa videli, ali mislim da oni cak I sa ovim Pepeom, kome je ovo Prva sezona u Engleskoj, I to dolazi iz fransuske lige, gde je odigrao jednu dobru sezonu, ja to I ne bih bas nazvao VRHUNSKIM pojacanjem, nece uspeti da udju u top 4. Mozda I gresim, ali ovo je samo moje misljenje. Sportski pozdrav :)

avatar
jack wilshere
Friday, 09.08.2019
11:45

Arsenal onako jadan prosle godine doslovno prodao trece mjesto u zadnja dva kola, ove godine silno pojacan, igraci bolje znaju Emerija i njegov rad, rijesili se nepotrebnih igraca, i opet niko ne vidi u top 4.. Bas onako zanimljivo vidjenje..

avatar
Nerealno realan
Friday, 09.08.2019
16:32

Znalo se cele godine i videlo da je 3 mesto rezervisano za Totenhem koji jeste bio najbolji posle Lvp i City-a. A cele godine su i manutd i celzi i arsenal imali i uspone i padove. Pa da je mancester bio skoncentrisaniji na kraju sezone, imao je 3 puta priliku da zavrsi lagano 4. Ali imali su i arsenal i Celzi, koji ju je i iskoristio na kraju.. Svakako mislim da ce ove godine biti jos zanimljivije, jer bih voleo ovaj put da vidim trku u sestoro, a ne dvoje kao prosle godine. Iako je bila vrhunska. :)

avatar
Red blood
Friday, 09.08.2019
10:17

Gledajuci proslu sezonu,ne bih bas rekao da Siti ima UBEDLJIVO NAJBOLJI TIM.Naravno,pitanje je da li Liverpul moze da igra konstantno na visokom nivou kao prosle godine.
Ali svakako ne ocekujem da ce ni Siti ni Liverpul uzeti preko 90 poena.

avatar
NikkiCFC
Friday, 09.08.2019
12:50

Moja prognoza: 1. Tot, 2. City, 3. Liverpul, 4. Arsenal, 5. Celsi, 6. Everton, 7. Utd.

avatar
Kolos
Friday, 09.08.2019
19:10

Ja sam mislio da Čelsi osvaja, kako sad to?

avatar
Nerealno realan
Friday, 09.08.2019
16:37

Cesto vidim da pises komentare, i ponekada naletim i na neki dobar, ali ovaj ti je brate bas haos :D :D Pa koliko god da se pojaca bilo ko od ostatka lige, top 6 mesta je rezervisano.. Jos si United stavio na 7 mesto. Bas ga ne volis, a? :)

avatar
The Red Army
Friday, 09.08.2019
14:22

Salah i Mane imali dugo leto, bez priprema, pitanje je dal mogu da izguraju do kraja sezonu u punom gasu, a siti je jos jaci nego prosle godine, vratio se De Brujne koji im mnogo znaci, skoro 40 asistencija u prethodne dve sezone i jos i Rodri i Kanselo,mnogo su jaki

avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 09.08.2019
10:09

1) Siti: Odlicne kupovine, ali je kljuc tu da li ce se uklopiti. Ukoliko se uklope, mislim da ce opet uzeti titulu. Najveca mana: Vezni red. Imaju vrhunske igrace ali nosioci igre su im KDB koji je nacet i sve cesce u bolnici, Silva i Fernandinjo koji su stari vec, da bi igrali cele sezone konstantno. Tu upada Rodri, koji mora da se uklopi, u suprotnom ce Siti imati problem. Napad je kao i uvek prosle sezone mocan, ali povreda Sanea, i cesto povredjeni Zesus mogu biti problem. Aguero je usao u 32. i nece moci bas sve sam. Marez i Silva ce tu morati mnogo da povuku.
2) Liverpul: Ne razumem zasto klop nije doveo par bekova kao rezerve, jer je tu tim najtanji. Cinjenica je da ce povratak Oksa i Gomeza biti kao da su stigla pojacanja, i nadam se da ce se ovaj mali stoper sto je stigao lepo uklopiti. i ako se Keita probudi jer je imao celu sezonu za adaptaciju i ostane zdrav, tim ce biti jaci nego prosle sezone. Ali, pitanje je da li je to dovoljno za titulu. Glavna prednost liverpula je ono sto je totenhem imao, znaju se svi sad vec, nabrijani su posle prosle sezone i zelece da kapitalizuju to. Problem moze biti dugo leto koje su imali Afrikanci (mane, keita, salah) i Brazilci (fabinjo i firmino).
3) Arsenal: Pobednik roka, zajedno sa Sparsima. Ali nedovoljno za top 4. Luiz nije stoper koji ce uciniti odbranu neprobojnom, vezni red je i dalje tanak, jer sebaljos je potencijal ne formiran igrac i mozda ce imati vrhunsku sezonu, a mozda odglumi ozila.
4) Totenhem: vrhunski odradjen rok, Lo Selso, Ndidi, Sesenjon, uz postojecu ekipu mogu da naprave iskorak. Ostanak Eriksena je dobra stvar. Problem je napadac. Kejn je vrhunski igrac ali je sve cesce povredjen a zamenu nemaju.
5) Celzi: Misterija. Ekipa je mlada, prakitcno sve staro su prodali ili pustili, ode Azar... Videcemo. Lampard me nije ubedio da je vrhunski trener i ne trba ocekivati od njih previse. Mislim da bas zbog toga i mogu da iznenade.
6) Utd: Dobra pojacanja za odbranu, iako su realno papreno platili igrace koji nece uciniti za odbranu ono sto je VVD ucinio za Liverpul. Veza je slaba, bas slaba, napad... Otisoa je Lukaku iako nije bas bio neki faktor, i ne vidim kako ce dogurati do top 4.
7) Everton: Vrhunski odradjen rok i mislim da mogu ozbiljno da iznenade. Kin moze biti pun pogodak, Ivobi ima potencijala, solidna pojacanja za odbranu i vezu, mislim da ce biti bas dobri.
Od ostalih, Vulvsi su lepo kupovali ali su to sve prospekti, a ne zvezde, Lester takodje, mada im je odbrana sada sacuvaj boze. Ali veza im je odlicna dok je napad solidan.
Top 4: Siti, Liverpul, Sparsi, Everton.
Ispadaju: Sefild, Noric i Vila. Sefild nista nije uradio, Noric je uvek na klackalici a Vila pravi gresku Fulama.

avatar
T. Henry
Friday, 09.08.2019
11:46

Slab je brate Ivobi, može jednu utakmicu da odigra kako treba a sledećih pet katastrofa, ima neke poteze ali mozak nema kao Žervinjo

avatar
The Red Army
Friday, 09.08.2019
14:24

Everton cetvrti 😂 mnogo je rodjo, ipak oni nisu taj kalibar

avatar
yboyka525
Friday, 09.08.2019
10:04

Siti je doveo proverene igrace, iz jakih liga, iz jakih klubova,arsenal i totenhem se na papiru najbolje pojacali, ali lo selso nije uspeo i velikom klubu plus jaka konkurencija, ndombele bi trebao da se uklopi, pepe nema jaku konkurenciju na poziciji tako da bi trebalo da bude veliko pojacanje. Van bisaka i megvajer sigurno pojacanja jer su mnogo bolji od ostalih na svojim pozicijama. Ocekujem da Aler pokida

avatar
Friday, 09.08.2019
09:59

Pa jedan Piter Krauc zna bolje od vas,normalno da ce Celzi biti ispred smesnog Arsenala ajde Junajted je i jak ali nemaju trenera...

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 09.08.2019
09:44

Dobitnik Totenhem a gubitnik Kristal Palas. Totenhem jer je doveo kvalitetne igrace u vec kvalitetan tim jedino im vidim slabost taj desni bek. Ostatak su ljudi vrh sa jakim startnim i jakom klupom. Palas je ostavio ne zadovoljnog Zahu, ostao posle Zahe bez najbolji igraca Bacuajija i Bisake a zamjene nisu doveli. Cini mi se da ce ove godine ispasti.Arsenal je sa startni 11 Top ekipa ali klupa im je nula. Zamjene nisu ni 50% kvalitetne kao prvi 11. Junajted mozda ako se uigra biti ce opasnost, dok Siti i Liverpul su po meni opet kandidati za za titulu uz malu prednost Sitiju. Sto se tice Celsija prezadovoljan sam ali treba ce uigranosti i ne treba ocekivati sigurno 2 godine neke TOP rezultate.

avatar
Boran83
Friday, 09.08.2019
09:29

Razlika je sto Mancester City na svakoj poziciji imaju brutalnu adekvarnu zamenu, slicno kao Juventus u seriji A.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 09.08.2019
09:48

Bravo drug. Imaju toliko jakog trenera da ubijedi dva skoro najskuplja desna beka da ce podjednako igrati. Svaka im cast na tome. Juve recimo igrat ce sa 3 igraca u napadu a za tu poziciju konkurisu 8 igraca cini mi se.