Espanjol dovodi sjajno pojačanje

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.06.2016.
17:37
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz španske Primere još uvek nije rešila pitanje trenera i sportskog direktora, ali se na pojačavanju igračkog kadra vredno radi.

Beta/AP Photo/Andrew Taylor
Beta/AP Photo/Andrew Taylor

Povezane vesti

Katalonska ekipa uskoro bi mogla da bude jača za jednog od najboljih driblera Azije, Omara Abdulrahmana.

Abdulrahman je reprezenrativac Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nastupa i za tamošnju ekipu Al-Ain.

ESPN je još 2012. imenovao popularnog "Amurija" kao jednog od 10 najboljih fudbaler Azije, a njegovo ime nalazi se i na listi, koju je objavila FIFA 2013. godine, najvećih azijskih talenata.

Sezone 2012/13, portal "Goal.com" stavio je Abdulrahmana na 39. mesto liste 50 najboljih fudbaler te godine, ispred imena kao što su Frenk Lampard, Henrik Mihtarijan, Hames Rodrigez, Andrea Pirlo i Fernandinjo.

Abdulrahman je za nacionalni tim svoje zemlje nastupio u 53 navrata i za to vreme je postigao šesto golova u nacionalnom dresu.

Selekcija UAE osvojila je 2013. godine Zalivski Kup (Arab Gulf Cup), a "Amuri" je proglašen za igrača finalne utakmice, kao i za najboljeg igrača čitavog turnira.

Igra na pozcijijama krila i ofanzivnog veznog igrača, koristi se levom nogom, a odlikuju ga precizan pas, sjajni driblinzi i mogućnost da sa lakoćom saigračima iskreira čistu sitauaciju za pogodak.

Veruje se da bi za njegove usluge na račun Al-Aina, španski klub morao da uplati oko tri i po miliona evra, što je za takovog igrača zaista mala svota.

Pored ozbiljnog interesovanja koje je Espanjol pokazao za Abdulrahmana, na listi njihovih želja nalazi se i Turčin Mehmet Topal, nekadašnji igrač Valensije, koji bi bez obeštećenja mogao da im se pridruži iz redova Fenerbahčea, kako mu uskoro ističe ugovor sa klubom.

Na mesto trenera ekipe, mogao bi da dođe doskorašnji šef struke engleskog Votforda, Kike Sančez Flores.

Najbolje poteze Omara Abdulrahmana pogledajte u priloženom video klipu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 03.06.2016
16:26

sesto golova na 53 meca.Da je to istina,a ne stamparska greska igrao bi u Realu ili Barsi a ne u Al Ainu

avatar
Miloš984
Thursday, 02.06.2016
20:17

Има брзину,добар пас,дриблинг и преглед игре,права 10-ка,а притом мало кошта.Ни већи клубови не би погрешили када би га довели.

avatar
Pravi romanista
Thursday, 02.06.2016
17:44

53 utakmica za reprezentaciju,600 golova,on nije za espanjol,nego za barsu :-D