Euforija na 'Poljudu', čeka se zvučno pojačanje

Autor: Boban Filipović
sreda 30.08.2017.
20:40
Izvor: Sportske.net

Bivši portugalski reprezentativac je na pragu Hajduka, pišu grčki mediji.

Beta/AP Photo/Bill Kostroun
Beta/AP Photo/Bill Kostroun

Povezane vesti

Iskusni centarfor Ugo Almeida je napustio AEK posle godinu dana provedenih u Atini, a njegova naredna destinacija bi trebalo da bude Split.

On je projektovan kao zamena za najboljeg strelca 'Bilih' Marka Futaća, koji je nedavno na derbiju protiv Dinama na 'Maksimiru' doživeo tešku povredu zbog koje će odsustvovati sa terena do proleća iduće godine.

Almeida je pravi globtroter, tokom karijere je promenio dosta klubova, Hajduk bi mu bio čak 11-ti.

Profesionalnu kariejru je počeo u Portu, najpre se kalio na pozajmicama u Leiriji i Boavišti, a posle dve osvojene titule šampiona Potugalije sa 'Zmajevima' nakon Mondijala u Nemačkoj 2006. godine se otisnuo u pečalbu.

Ostavio je dubok trag u Verderu iz Bremena, gde je proveo četiri i po sezone i osvojio Kup Nemačke, kao i u Bešiktašu, sa kojim je osvojio Kup Turske početkom decenije.

Potom je proveo jednu sezonu u Seriji A, u Ćezeni, a onda odlazi u Rusiju, gde je nastupao za Kuban iz Kranodara i Anži iz Mahačkale.

Pre dolaska u AEK odigrao je još jednu sezonu u Bundesligi, igrao za Hanover, ali nije to bilo ni blizu onih partija iz vremena kada je igrao za Verder.

Ugo Almeida je od 2004. do 2015. godine bio portugalski reprezentativac, upisa' je 57 nastupa za reprezentaciju i postigao 19 golova.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke