Hari, već 28, spremi se za leto, da li je vreme za velike stvari? Šta je ostalo od mesta u baš velikim klubovima?

Autor: Boris Jovanović
sreda 31.03.2021.
10:26
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li videti kraj jednog dela istorije "Pevaca"?

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Hari Kejn će napuniti 28 godina ovog leta, stvari ne izgledaju dobro ni za njega, ni za Totenhem, a jedina šansa za neku internacionalnu slavu ostaje Engleska, što je priznaćete, s obzirom na njihov rekord na šampionatima na dugom štapu.

Opširne analize pokazuju da čovek koji već dugo igra na vrhunskom nivou i jedan je od najboljih napadača na svetu zaslužuje više, nema nijedan trofej u karijeri i kod kapitena Engleske finansijski motiv nije ključan, on ima ogromnu platu u Totenhemu, ali želi veći izazov.

Nevolja je što ima za predsednika najtvrđeg pregovarača u svetu fudbala Danijela Livija, a pogodna okolnost što je Totenhem u takvim finansijskim problemima da bi prodaja Kejna možda mogla da bude jedino rešenje. 

Ono đto je takođe problem su njegove godine, Totenhem bi tražio 150 miliona, ne žele da ga prodaju PL timovima, zbog čega bi kontinentalni giganti ulagali u Kejna, ako za taj novac mogu da dobiju recimo Mbapea ili eventualno Halanda koji je ipak najbliži odlasku na ostrvo.



Sa druge strane ako ode preko Lamanša ni tamo ne možete da budete sigurni, neki upozoravaju da se engleski igrači teško snalaze van svog ostrva, ali i da odlazak u veliki klub, odnosno najveći na svetu, kada je Azar u pitanju nije dokaz da je "trava zelenija" na drugoj strani.

Siti bi po mnogima bio idealno rešenje, ali i oni žele Halanda, ako ne uspeju, okrenuli bi se Kejnu, Livi bi na kraju možda mogao da popusti, no male su šanse. Ali ni njemu ne treba nezadovoljni kapiten, iako Kejn nije tip čoveka koji će praviti probleme, jasno je da ako zaista želi da ode. biće nađen način.

On nema mnogo motiva da ostane, osim da eventualno sruši Džimija Grivza sa liste najboljih klupskih strelaca svih vremena, što i nije neko dostignuće za igrača kvaliteta Kejna. Imaće šansu da se domogne trofeja u Liga kupu, na putu stoji Siti, ali verovatno bi u Totenhemu sve dali da izgube to finale, a da zaigraju u Ligi šampiona. Bez toga, priča se da ni Kejn, ni Son ne žele da igraju u LE.

Pitanje je trenera, Murinjo ima još godinu ugovora, za Livija bi bilo preskupo da ga otpusti, mada se priča o Brendanu Rodžersu čiji je fudbal mnogo proaktivniji i više podseća na Poketinov. Sve u svemu, Kejnu verovatno ostaje baš opcija "Poketino", odnosno Pariz, ali ako ode Mbape, ne dođe Mesi, mnogo toga bi moralo da se poklopi da se preseli u Francusku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke