I to se desilo, Vilšir napušta London?

Autor: Stefan Matić
subota 22.08.2020.
13:04
Izvor: Sportske.net

2020. godina nastavlja da uzima 'žrtve'.

Beta/Joe Giddens/PA via AP
Beta/Joe Giddens/PA via AP

Povezane vesti

Dosta vremena je prošlo od 2011. godine i probijanja, tada tinejdž-senzacije, Džeka Vilšira u prvi plan. Englez, akademac Arsenala, je u potpunosti nadigrao Barseloninu "allstar" postavu na sredini koju su činili Ćavi, Iniesta i Buskec.

Igrala se osmina finala, "tobdžije" su dobile taj meč sa 2:1, ali onda i izgubili revanš sa 3:1 te nastavili sve do finala i još jedne pobede od 3:1 na "Vembliju" ovog puta protiv Mančester Junajteda.

No, vratimo se Vilšeru.

Ubrzo su krenuli i problemi sa povredama, Englez je tek na momente podsećao kakvu levu nogu ima. Odlaskom Vengera tako odlazi i vera u njega, pre dve godine je napustio Arsenal posle 17 godina i pojačao Vest Hem kao slobodan igrač.

Protekle sezone je odigrao svega desetak mečeva, "čekićari" su se jedva izborili da ne ispadnu u Čempionšip. Sada sledi štednja i rekonstrukcija, Vilšir sa svojih 100 hiljada funti nedeljno je prvi na "listi za odstrel" iako ima još jednu godinu ugovora. 28-godišnjak bi tako prvi put u karijeri zvanično mogao i da napusti London, imao je sezonu u Boltonu i Bornmutu na pozajmici, ali ne za stalno.

Pravo je pitanje ko će ga dovesti, ima 28 godina i predugačku istoriju povreda. Možda je vreme i za prvi odlazak u inostranstvo.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Max 20 karaktera
Saturday, 22.08.2020
13:23

Da ono djubre od sudije nije dalo Van Persiju crveni bez razloga dok je bilo 1:1 mozda bi i prosli. Kako se samo namestalo Barsi tih godina...