Izašli brojevi, Totenhem ima 500 miliona, i svi znamo šta će biti prvi potez!

Autor: Boris Jovanović
subota 13.11.2021.
10:29
Izvor: Sportske.net

U mnogo su povoljnijoj situaciji od rivala iz top šest...

EPA-EFE/Adam Davy
EPA-EFE/Adam Davy

Povezane vesti

Biznis model Totenhema je uspešniji od rivala, ali naravno kada je novac u pitanju, nikako trofeji.

Danijel Livi je uspeo da napravi idealan spoj između kvaliteta tima i plata, pa u danas publikovanom izveštaju stoji da Totenhem praktično može da potroši pola milijarde funti i ostane ispod FFP.

Kako je to moguće?

Naime, njihovi poslovi u prelaznim rokovima su između četvrtine i polovine onoga što su potrošili rivali iz top šest. Uz to, kako rekosmo, držali su plate veoma uspešno manje od ostalih top klubova, igrali Ligu šampiona, stigli čak i do finala Lige šampina, izgradili stadion. Ali, trofeja nema, nijedan od 2008. pa ne čudi što ovaj model ne funkcioniše sada na terenu. Oni su u sredini tabele, loš start koštao je posla Nunja Ešpirita Santa, stigao je Antonio Konte koji je dobio obećanja da će moći da dovede nove igrače.

Naravno da neće potrošiti svih 500 miliona, ali priča se da bi klub u naredna dva prelaska roka mogao da uloži oko 200 miliona evra i na taj način pojača ekipu prema želji trofejnog Italijana. Prva meta je Dušan Vlahović koji bi koštao oko 70 miliona, uz to žele Kuluševskog iz Juventusa, kao i par štopera iz Serije A.

Svi oni naravno neće stići u januaru, ali za Kontea ovo je tranziciona sezona, on je potpisao ugovor na 18 meseci jer hoće da se uveri u ozbiljnost projekta i da već naredne sezone napadne ligu. Već je osvajao titule u svim klubovima u kojima je radio, u Engleskoj ga nazivaju serijskim pobednikom. 

Inače što se tiče ostalih klubova u dobroj poziciji što se tiče FFP je Liverpul koji je ispod crte za više od 300 miliona, Junajted i Čelsi su na oko 300 miliona, Arsenal nešto ispod, a u najgoroj situaciji od velikih klubova je Siti, dok je Everton u deficitu od 50 miliona evra i moraće da štede i prodaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke