Još jedan odlazak iz Čelsija, da li je to sve od transfera na "Bridžu"!?

Autor: Nikola Miloradović
petak 09.10.2020.
15:44
Izvor: Sportske.net

Sve je dogovoreno.

EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool
EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool

Povezane vesti

Čelsi je ovog leta razbio kasicu, nisu kupovali praktično cele prošle sezone, pa su zato ovog leta rešili da ulože veliki novac u ojačavanje igračkog kadra.

Prema podacima specijalizovanog portala "transfermarkt.com" potrošili su oko 250 miliona evra na pojačanja, ali to je bez bonusa, jasno je da bi ta cifra uskoro mogla značajno da poraste.

Stigli su u klub Kai Haverc, Timo Verner, Ben Čilvel, Hakim Zijeh, golman Eduard Mendi, kao i defanzivci Malang Sar i Tijago Silva, doduše za ovaj dvojac nisu plaćali obeštećenje, Sar i Silva su stigli kao slobodni igrači.

Morali su ipak i dobro da prodaju, imali su sreću što im je sledovao novac od transfera Alvara Morate u madridski Atletiko, dobili su samo od "Jorgandžija" 56 miliona evra, a prodali su i Marija Pašalića Atalanti za 15, kao i Brazilca Nejtana Atletiko Mineiru za još tri miliona.

Kao slobodni igrači su klub napustili Pedro (Roma) i Vilijan (Arsenal), a onda su poslali i veliki broj igrača na pozajmice, što je stara politika kluba.

Tijemu Bakajoko je u Napoliju, Zapakosta u Đenovi, Loftus-Čik u Fulamu, Van Ginkel ponovo u PSV Ajndhovenu, Ampadu je nakon pozajmice u Lajpcigu otišao na kaljenje u Šefild junajted, Barklija su pozajmili Aston Vili, Amerikanca Mijazgu Anderlehtu.

Batšuaji je ponovo završio u Kristal Palasu, Kenedi je u Granadi, novajlija Malang Sar je poslat u Porto na kaljenje, Luis Bejker u Trabzonu, a odavno je i Danilo Pantić pozajmljen Čukaričkom.

Kako prenosi Fabricio Romano, još jedan igrač odlazi na pozajmicu, u pitanju je Viktor Mouzes.

Mozes Moreno

Reprezentativac Nigerije je minule sezone bio na pozajmici u Interu, bilo je pisanja da bi "Neroazuri" mogli i ovog leta da ga vrate, ali su odustali, prošao je rok za angažovanje igrača u većini evropskih liga, pa se Mouzes našao u problemu.

Ipak, pronađeno je rešenje, prelazni rok još uvek traje u Rusiji, pa se Viktor Mouzes seli na pozajmicu u redove moskovskog Spartaka.

Dakle, čini se da su uspeli da se reše viška igrača, ostali su još povređeni Baba Rahman i Čarli Musonda, kao i zaboravljeni Deni Drinkvoter od igrača koji nisu u Lampardovim planovima, imaju i jednog levog beka viška, ali Emerson i Markos Alonso nisu uspeli da pronađu novo uhlebljenje, teško da će se to promeniti u narednim danima.

Baner 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 10.10.2020
05:04

Mislim da Moses ne bi nikada igrao za Celzi posto ima fin broj utakmica da nije bio Konte trener i da nije forsiran na poziciju wing back sa formacijama 3-4-3 ili 3-5-2 gdje su on i Alonso bili pravo dobri kljucni igraci i otkriveni za tu poziciju od Kontea.Medjutim kada prebacite formaciju gdje su formacije tipa 4-2-3-1 ili 4-3-3 i Alonso je slabiji kao klasican bek a Moses jos gori kao krilni igrac.Moses po meni solidan igrac ali daleko da je imao neki veliki kvalitet da se nametne kao krilni igrac mada nekada pojavom i igrom je znao biti slican Maloudi mada nije dostigao njegove kvalitete.