Još ova dva pojačanja i Arsenal ima tim za narednu sezonu! Da li je dovoljno za top 4?

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.07.2021.
09:16
Izvor: Sportske.net

Još dvojica vezista i eventualno golman bi zatvorili pijacu...

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Arsenal je posle Bena Vajta i ranije Nunja Tavareša doveo i Lokongu iz Anderlehta, ali poslednja dvojica će čekati šansu sa klupe, tačnije biti alternative.

Navijači očekuju još par pojačanja, Edu radi na dovođenju dvojice ili trojice igrača čime bi zatvorio tim za narednu sezonu. Arteta jednostavno mora da se bori za top 4, a hoće li uspeti, ostaje da vidimo već u prvom delu prvenstva. Ako to ne bude slučaj, možda je i prvi kandidat u PL za otkaz.

Pitanje golmana nije definisano, Bernd Leno je prva opcija, ali klub pokušava da mu dovede konkurenciju. Pričalo se o Ramsdejlu iz Šefild Junajteda, ali je sada u prvi plan izbio rezervni golman Engleske, Sem Džonston. On je već tri godine u VBA, ne želi opet da brani u Čempionšipu, videćemo hoće li "Guneri" uspeti da naprave dogovor.

Što se tiče veznog reda, tu postoje dve mete, jedan je Iv Bisuma iz Brajtona, a drugi Auar iz Liona. Prvi će biti skuplji, Brajton je već prodao Arsenalu Bena Vajta za 60 miliona evra, što se tiče fudbalera iz Malija, njega želi i Liverpul. Igrao je odlično, priča se da bi rado u Arsenal gde mu garantuju startnu poziciju uz Partija, videćemo da li klub može eventualno da ubaci nekog od mladih igrača i smanji cenu. Auar je lakša meta, 30 miliona je cena Liona, Francuza hoće nekoliko klubova PL, ali on želi takođe mesto startera.

Plan Edua je da proda Bejerina, Lakazeta, Toreiru, Džaku, Kolašinca, možda i Vilijana koji je odbio Bekama i Majami nerazumnim zahtevima oko plate.

Navijači već prave tim, uz Lena ili Džonstona na golu, novajlija Vajt će igrati desno, Kirni levo, štoperi su Gabrijel i verovatno Holding u koga Arteta ima poverenja.

Sa Bisumom i Partijem bi ojačali vezni red, mada i Lokonga može da igra na toj poziciji, ispred bi bio Auar, na bokovima u napadu klinci Saka i Emil Smit Rouv, a u napadu je neprikosnoven kapiten Obamejang. Možda mesta na boku bude i za rekordno pojačanje kluba Pepea...

Da li je ovaj tim dovoljno dobar?

To zavisi od rivala, nama se čini da čak i da Arsenal ostvari sve zamisli na pijaci, teško da može da se vrati u Ligu šampiona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke