"Kanarinci" traže spas u Nemačkoj, dva pojačanja za 24h!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 13.01.2020.
18:33
Izvor: Sportske.net

Danijel Farke je dobio prekopotrebne igrače pored nastavak sezone.

EPA-EFE/ALAN WALTER
EPA-EFE/ALAN WALTER

Povezane vesti

Norič se vratio u elitni rang engleskog fudbala, ali letos nisu pokazali ambiciju da se u Premijer ligi zadrže duže od jedne sezone.

Postoji mit u Engleskoj da pojedine ekipe iz finansijskih razloga gledaju da se po ulasku u elitu eksrespno vrate u niži rang, svakako ulaskom u PL dobiju ogroman novac, a onda posle samo jedne sezone značajno smanje rashode i tako budu na velikom dobitku.

Stekao se utisak da uprava Noriča ima sličnu stvar na umu, Farkeu su od pojačanja doveli Sema Bajrama iz Vest Hema za 830 hiljada evra, pozajmili su odličnog golmana Farmana iz Šalkea za tri miliona evra, kao slobodan igrač stigao je Josip Drmić, a angažovan je i Patrik Roberts iz Mančester sitija, ali je već prvog januara vraćen u matični klub, jer se, blago rečeno, nije naigrao na "Kero roudu".

Najveće pojačanje možda je bio i Ibrahim Amadu iz Sevilje, koji je takođe doveden na pozajmicu, ali je utisak bio da to nije dovoljna za opstanak u Premijer ligi, što su pokazali i rezultati.

Norič je nakon 22 kola poslednji na tabeli sa 14 bodova, primili su čak 45 golova i mala je verovatnoća da će se izvući, posebno jer su ekipe poput Votforda i Sautemptona ozbiljno podigle formu.

Ipak, pokušaće "Kanarici" da opstanu u elitnom rangu, a sa tim na umu su u minulih 20ak sati angažovali dva pojačanja.

Stigao je Slovak Ondrej Duda iz Herte na pozajmicu do kraja sezone, čini se da bi ofanzivni vezista mogao da povrati formu pod Danijelom Farkeom, podsetimo da je prošle sezone blistao u Bundesligi.


Danas je angažovan još jedan novi fudbaler, u pitanju je nemački internacionalac Lukas Rup, koji u klub stiže iz Hofenhajma.

Nije još uvek poznato koliko je plaćen, ali s obzirom da mu je isticao ugovor sa nemačkim klubom, jasno je da se uprava nije mnogo potrošila.

Rup ima 29 godina i veliko iskustvo iz Bundeslige i mogao bi da donese potrebnu čvrstinu veznom redu "Kanarinaca". Zadužio je dres sa brojem sedam i potpisao ugovor do leta 2022. godine.


Videćemo da li Farke može da izvuče Norič, pokupili su puno simpatija ove sezone zbog načina na koji igraju fudbal, ne boje se nijednog protivnika i spremni su da se nadigravaju sa svakim, gaje izuzetno dopadljiv ofanzivan stil fudbala, ali to u Premijer ligi ove sezone ipak nije donelo rezultate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke