Katalonske bombe, klupa "Profesoru", bludni sin moli da se vrati!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.10.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net

Prva solucija realnija od druge, Valverde nastavlja tihi rat sa upravom...

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Španski mediji zagrejani su za povratak Nejmara u Primeru, ali da li u Real ili Barselonu.

On je navodno odabrao povratak u stari klub, pokajao se što je otišao, a od jutros se provlači informacija da ima klauzulu po kojoj bi u leto 2019. mogao da ode iz PSŽ za 220 miliona evra, dva miliona manje nego što je plaćen.

Nejmar je nesrećan navodno u Parizu, Real ga želi, ali on hoće natrag u Barselonu gde ga čekaju otvorena vrata kada su bivši saigrači u pitanju. U klubu je situacija drugačija, to je veliki novac, a ni trener Valverde nije posebno zainteresovan, on je u nekoj vrsti tihog rata sa upravom zbog poteza u prelaznom roku, kada su prodavali i dovodili igrače van njegovih saveta i potreba.

Sada je ostao na dva štopera, nema alternativu za Albu, a Vidal je promašaj.

Zbog toga "Činguri" ne odgovara na ponude za produžetak ugovora, ne želi da pregovara, pa bi mogao na kraju sezone da napusti "Kamp Nou" bez obzira na rezultat.

Katalonski "Sport" tvrdi da bi prva meta bio Arsen Venger koji je pregovarao sa PSŽ oko mesta sportskog direktora, ali želi klupu. Dobio je neke nagoveštaje iz Barselone i čini se da je spreman da sačeka leto.

Venger bi verovatno imao veću slobodu u izboru igrača od Valverdea, ali sa druge strane, teško da bi i on mogao da računa na povratak Nejmara jer Barselona sigurno neće, osim u slučaju da PSŽ prihvati neki kusur u igračima, ili spusti cenu dati toliki novac za "bludnog sina".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Thursday, 18.10.2018
18:01

E da, Arsen Venger bi mogao biti dostojna zamena Valverdeu, jer ima potencijala da bude gori od Valverdea (što se na prvi pogled čini nemogućim), a i dokazao se. :D Ako je Valverdeu uspelo da bude gori od Enrique-a (za koga su neki, uključujući i moju malenkost, tvrdili da gori ne postoji) nema razloga da se ovaj malo ne potrudi i sigurno će uspeti.

Za Neymara je šteta što takvu fudbalsku klasu ne prati i takav mentalni sklop, te što je zahvaljujući tome dobrim delom upropastio karijeru. Prelazak iz Santosa u Real ili Barsu je bio sasvim logičan i ispravno je izabrao sa obzirom na stil igre i pre svega na slobodu koju je u Barsi imao. Nadalje iz Reala u Barsu i obrnuto se ne prelazi tako lako, pa zbog toga igrač te klase, ukoliko naravno želi da napusti Barsu, a nema 35 godina i ne želi u USA, Kinu, Japan ili Bliski istok, suštinski može da bira između Bayerna i eventualno Juvea, Uniteda ili Liverpoola. Na njegovu žalost polakomio se za novcem, a nije bio spreman da završi karijeru odlaskom van Evrope i kupanjem u gomili para, pa je izabrao PSG (reklo bi se i pare i jare, ali...). Povratak u Barsu mi zvuči kao nemoguća misija, na stranu od toga što ja nikada ne bih vratio bilo kog fudbalera nazad i to za mnogo manje pare, bez obzira na razlog i način na koji je otišao.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.10.2018
18:59

A u PSG-u se ne kupa u gomili para?

avatar
P. S.
Friday, 19.10.2018
01:58

Kao što sam napisao, hteo je i pare i jare, ali je uglavnom dobio 'samo' pare, što je mogao dobiti i u Kini ili negde na Bliskom istoku uz mnogo manje batina na terenima i dosta sličnu mogućnost napredovanja u fudbalskom smislu. E sada kada je to shvatio izgleda bi rado menjao pare za jare, tim pre što nigde ne bi igrao za male pare, a izgleda i da mu je postala mnogo jasnija razlika između fudbala koji je igrao u Španiji i ovoga u Francuskoj, nego što mu je jasna razlika između 15-20 i 40m€.

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 18.10.2018
14:07

Ter Stegen
Semedo, Lengle, Umtiti, Alba
Melo,Buskec,Kutinjo
Mesi,Suarez, Nejmar
Savrsenstvo. Nek im daju Dembelea i doplate 100m, taman

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.10.2018
18:58

Suarez je prvi kog treba zameniti. A Nej ce u Real logicno.

avatar
Žarko Petrović
Friday, 19.10.2018
18:29

Da pratis malo vise Barselonu, bilo bi ti jasno zasto je logicno da ce se Nejmar vratiti. Pa on na svakom odmoru koji ima otputuje u Barselonu da se vidi sa drugarima. Navijam za Barselonu i pratim sve to. A sto se tice Suareza, treba ga zameniti, ali on iako ne postize golove, ima veliki uticaj na igru i dosta znaci Mesiju, tako da se to nece desiti

avatar
Tata Messi
Thursday, 18.10.2018
13:48

Prvo Enrike,sad Valverde.Vrhunac bi stvarno bio Venger.Pa bolje i Caviju dati klupu nego njemu.

avatar
V84
Thursday, 18.10.2018
13:45

Arsen venger je u velikom rasulu ostavio arsenal ove sezone. Ali opšte poznato je sta je radio sa arsenalom dok je klub imao zvezde. I dok se nije promenila politika poslovanja kuoi jeftino kasnije prodsj skupo.

avatar
Strahinja
Thursday, 18.10.2018
22:36

Slabo si pratio Arsenal i engleski fudbal kada tako pises!

avatar
Anonymous Official
Thursday, 18.10.2018
12:39

Povratak u Barsu nije realan

avatar
Raiola M.
Thursday, 18.10.2018
12:10

Nejmar je uspeo nemoguće, da ga niko ne želi.

avatar
Stevan Mikša
Thursday, 18.10.2018
13:00

Pa ne zele ga zbog ponasanja. Kvari atmosferu, narcisoidan je, simulant. Odlican igrac, ali nije medju 4 najbolja. Ronaldo, Mesi, Azar i Mbape su bolji od njega.