Kejnova raskrsnica! Nade više nema, šta će tokom leta biti na horizontu, kapiten Engleske mora da ode?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 31.01.2021.
11:01
Izvor: Sportske.net

Vreme prolazi, teško je verovati da bi Kejn mogao da napravi nešto sa Totenhemom. Da li je vreme za rastanak?

Povezane vesti

Engleski mediji se ovih dana bave sudbinom Herija Kejna. Naime, kapiten Engleske je povređen, a čini se da su Totenhemove nade potonule, ne samo zbog toga što se Kejn povredio već generalno, ovaj tim teško može da se bori za titulu.

I tu dolazimo do srži problema, Kejnu je 27 i šanse da će osvojiti nešto bitno sa Totenhemom ne postoje. Tačnije, nije samo problem Murinjo, ali ako Totenhem ne može da se trka ove sezone, kada Liverpul ima probleme, i kada je Junajted imao mnogo nevolja, kada će moći?

Najbolje se to vidi na primeru Sitija. Suvi kvalitet, nije im išlo, ali kada su se igrači oporavili ušli su u seriju sjajnih rezultata, jednostavno imaju mnogo veći broj igrača i non-stop igranje im lakše pada. Totenhem nije uspeo da se vrati u formu, bili su prvi u decembru, ali i protiv Liverpula se videlo da oni nemaju kvalitet za veće stvari.

Kejn se podredio timu, prihvatio i fudbalsku viziju trenera, žrtvovao se za ekipu, daleko je od svog standardnog golgeterskog učinka, ima mnogo asistencija, u prvi plan je izbio Son.

Ali, Kejn je sve učinio u želji da se bori za velike stvari. Umesto toga imaće šansu eventualno u finalu Liga kupa, ali to takmičenje je beznačajno.

Zbog toga se postavlja pitanje da li je spreman za odluku karijere, da ode?

Jasno, Danijel Livi ga neće pustiti lako, samo ako igrač želi da napusti klub, pogotovo neko kao što je Kejn, neko ko je uvek davao celog sebe, teško će ga zadržati

U ovom trenutku nerealno je očekivati da Real ili Barselona plate neko ogromno obeštećenje, oni ne mogu, ali Mančester Siti može, pogotovo ako ne dovede Mesija. Isto može da učini i PSŽ, pa su praktično to jedina dva tima koja bi mogla da priušte kapitena Engleske.

Zbog čega bi Totenhem prodao?

Prvo zbog troškova i gubitaka. Ne zaboravite da otplaćuju novi stadion, da je pandemija učinila svoje, da je ovo praktično bačena sezona, Livi je pre svega biznismen i najtvrđi pregovarač u svetskom fudbalu. Ali, ono što je takođe činjenica je da mu je novac preko potreban i da neku nepristojnu ponudu, a takva je u današnjem svetu, svaka veća od 120 ili 130 miliona evra ne bi mogao da odbije.

Kapiten Engleske je na raskrsnici, vreme prolazi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Sunday, 31.01.2021
12:12

Jedino City eventualno Liverpul,ali njima nije potreban takav tip igraca

avatar
Benz9
Sunday, 31.01.2021
11:09

Mislim da bi Junajted trebao pokušati sa nekom trampom, tipa Marsijal i 50-ak mil bi po meni bilo dovoljno...