Klop dobio savet od starog prijatelja, idealno pojačanje za "Redse" dolazi iz Južne Koreje!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.07.2018.
17:21
Izvor: Sportske.net

Interesantna ideja, videćemo da li će Nemac ubediti Liverpul da je sprovede u delo.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Nije tajna da Liverpul traži golmana, žele da dovedu jednog kvalitetnog čuvara mreže, koji bi se za mesto među stativama borio sa Lorisom Karijusom.

Nemac će dobiti šansu i naredne sezone, uprkos jako lošoj partiji u finalu Lige šampiona, ali kako im se tako nešto ne bi ponovilu, u Liverpulu žele još jednog kvalitetnog golmana.

Prve želje su Jan Oblak iz madridskog Atletika i Alison Beker iz Rome, ali se čini da su obojica trenutno nedostižni za "Redse".

Slovenac ima otpusnu klauzulu od 100 miliona, Roma traži za Alisona oko 70 miliona evra, ali Brazilca hoće i Real, što naravno dodatno komplikuje stvari.

Pominjao se jedno vreme i golman Lacija Tomas Strakoša, ali će Albanac najverovatnije naslediti Bernda Lena, novog golmana Arsenala, u Leverkuzenu.

Sada se pojavila nova opcija, naime, Klopov prijatelje, fudbalski trener Jorn Andersen, preporučio je Nemcu prvog čuvara mreže Južne Koreje Čo Hjun-Vua!

Andersen je navodno još u decembru poslao poruku Klopu da obrati pažnju na 26-godišnjeg golmana južnokorejskog Degua, za kojeg je bilo jasno da će biti prvi izbor Južne Koreje na Mundijalu u Rusiji.

Tako je i bilo, Čo Hjun-Vu je pružao dobre partije u Rusiji, njegova reprezentacija nije prošla u nokaut fazu, ali je on bio jedan od najzaslužnijih za istorijsku pobedu nad Nemačkom od 2:0, kojom su Korejci i izbacili "Pancere" sa turnira.

Jo Hyeon-woo Cho Hyeon-woo Co Hjun-Vu Co Hjeon-Vu
Foto: EPA-EFE/YONHAP

Klop je ranije znao da posluša Andersenove savete, kada je bio trener Majnca na njegovu preporuku je angažovao Bleza Nkufa i Svena Krista.

"Slušao me je ranije, tako da bi bilo lepo da to uradi ponovo.

Ubeđen sam da bi Čo Hjun-Vu bio dobar izbor za Liverpul.

Mislim da Klop neće nastaviti da daje Karijusu šansu, verujem da će pokupiti novog golmana nakon Svetskog prvenstva. Ne mislim to samo zbog onoga što se desilo u finalu Lige šampiona, već jednostavno verujem da mora da ima nekog boljeg od njega.

Imam osećaj da bi Čo mogao da završi u Liverpulu. Bio je veoma dobar za Južnu Koreju u tri odigrana meča na Svetskom prvenstvu
", izjavio je Andersen.

Čo je od 2013. u prvom timu Degua, u reprezentaciji je od 2015. godine, upisao je devet nastupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
theDarkKnightRises
Saturday, 07.07.2018
18:11

Nema nista od Liverpula ni sledekje sezone 😂😂😂

avatar
Robert Bob Paisley
Saturday, 07.07.2018
17:51

Tri i po godine covek ne moze da nadje golmana i da sredi odbranu. Igramo 4-3-3 bez pravog pleja i bez prave odbrane-totalna ofanziva. Super za gledanje ali 0 trofeja. Tri izgubljena finala i to sve zbog odbrane. Mislim da je ovaj prelazni rok poslenja sansa da dovede golmana, stopera, levog beka i napadaca. Ne mogu vise da gledam kako Milner igra beka, Vajnaldum zadnjeg veznog, Salah spica kad izadje Firmino, ili jos gore TAA centralnog veznog u nedostatku boljih opcija.

avatar
OneSeasonWonder
Saturday, 07.07.2018
18:13

Zasto levi bek?Mozda eventualno zamena za Robertsona

avatar
Robert Bob Paisley
Sunday, 08.07.2018
04:12

Zato sto je Robertson i dalje dete i nije realno da iznese celu sezonu. Moreno je kriminalan, a ako ne dodje novi levi bek makar 20 utakmica u sezoni cemo morati da igramo sa Morenom na beku. E sad zamisli najgori scenario, povredi se Robertson, Moreno udje u losu formu i ... ne zelim ni da zamisljam.

avatar
Даниел Агер
Saturday, 07.07.2018
18:30

Koji li ti Liverpul pratis? Pleja nismo imali mozda pola godine, bekovi su sad dosli na svoje i videces ove sezone da imamo dobre bekove. Firmino nije napadac i mi nemamo klasicnog napadaca. U napadu i Firmino kad igra menjaju se on i Salah, cak Salah je vise u napadu od Firmina. Sto se TAA tice i njegove igre na centralnom veznom pokazuje samo koliko su nas povrede ubile i koliko smo imali slabu sredinu, zato su dovedeni Fabinjo i Keita. Klajn takodje nije uopste los bek, samo je pitanje koliko ce biti zdrav posle ovakve povrede.

avatar
JC\'90
Saturday, 07.07.2018
17:44

Pa nije mu to Majnc covece. Liverpulu treba golman tipa Areola, Ochoa, Navas, ako vec Oblak,Kurtoa ili Alison ne mogu da dodju. Lepo bi bilo i Pikford ali je kod gradskog rivala.

avatar
10BillionXD
Saturday, 07.07.2018
18:12

Po kojoj logici stvari bi Courtois dosao u Liverpool?

avatar
JC\'90
Sunday, 08.07.2018
08:45

Pa napisao sam da ne mogu da dodju, a ne da bi dosao. Naveo sam trenutno top golmane.

avatar
Маркус19
Saturday, 07.07.2018
20:27

Играо би у великом клубу?

avatar
x90x
Saturday, 07.07.2018
17:43

S obzirom da ga je poslusao za ovu dvojicu, verovatno Klop vise i nema poverenja u njegovo misljenje...
Plus sto je smesna prica da ovsj bude prvi golman, cak je i Karius za ovog golmancina

avatar
НЕМАЊА
Saturday, 07.07.2018
18:46

Ti ocigledno nisi gledao prvenstvo i ne pratiš fudbal, nego samo igraš igrice, momak je otkrovenje prvenstva brani fenomenalno i kod golmana to uglavnom ne bude samo dobra forma nego klasa i bio bi sjajan izbor videćeš ako dođe

avatar
Volem Vosu
Sunday, 08.07.2018
00:11

I Ocoa sabija kako brani na svetskim prvenstvima pa je opet rezerva gde god da igra.