Ko je momak iz Čempionšipa oko kojeg su poludeli timovi iz Premijer lige?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.05.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net

Oduševio je u prethodne dve sezone u drugom rangu takmičenja u Engleskoj.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Fudbaler Brentforda Said Benrama skrenuo je igrama u Čempiošipu ove sezone veliku pažnju na sebe.

Bio je odličan i minule sezone, ali je ove potvrdio da poseduje kvalitet i utisak je da je napravio iskorak, jedan je od najzaslužnijih što se "Pčele" nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli.

Na 34 nastupa je upisao 10 golova i osam asistencija, ali način na koji igra u takmičenju koje se smatra izuzetno grubim i ne preterano lepim po stilu fudbala koji se u njemu gaji posebno je oduševio ljubitelje fudbala, ali i skaute nekih od najvećih klubova u Engleskoj.

Njegovi fantastični driblinzi i potezi ostavljaju publiku na "Grifin parku" bez daha, pokazao je Alžirac ogroman potencijal u dresu Brentforda i sva je prilika da se neće još dugo zadržati u ovom klubu, sve i da "Pčele" izbore plasman u elitni rang ove sezone.

U klub je stigao iz Nice pre dve godine za 1,7 miliona evra, njegova vrednost se danas procenjuje na 30 miliona evra, a tri kluba iz Premijer lige su već pokazala ozbiljno interesovanje za njegove usluge, jedan se sa dobrim razlogom izdvaja.

Arsenal i Lester ga pomno prate, ali i Njukasl.

Jasno vam je da se "Svrake" izdvajaju, jer su u procesu dobijanja novog vlasnika, prebogatog šeika Muhameda bin Salmana, kojem neće biti problem da na adresu Brentforda pošalje adekvatnu ponudu.

Veliki broj igrača se povezuje sa Njukaslom, ali se čini da je dolazak Benrame daleko realniji od brojnih drugih priča, utisak je i da bi 24-godišnji Alžirac mogao da bude zaista dobro i pametno pojačanje za "Svrake" pred narednu sezonu.

Minulog leta je bio povezivan i sa Aston Vilom, ali je ostao u Brentfordu, sada je jasno da tim iz Birmingema nije u igri, na ivici su ispadanja, a sve i da opstanu teško će moći da se bore sa ostalim zainteresovanim stranama.

Baner live stream

Sam Benrama je nedavno prokomentarisao činjenicu da se za njega interesuju klubovi iz Premijer lige, kako kaže, veoma je polaskan.

"Ne mogu da se žalim. Sada sam fokusiran na Brentford, ali sam srećan što su neki od najvećih klubova Premijer lige zainteresovani za mene. Ipak, imam ugovor sa Brentfordom i moram ih ispoštujem kako valja", izjavio je Said Benrama.

Ako niste puno pratili krilnog fudbalera Brentforda ove sezone, u nastavku možete pogledati delić njegovog repertoara i odmah će vam biti jasno zašto su klubovi iz Premijer lige poludeli za njim.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke