Kome će pripasti posao stvaranja moćnog Njukasla? Bivši igrač je glavni kandidat, ovo je prvi nacrt ekipe!

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.04.2020.
18:57
Izvor: Sportske.net

"Svrake" će izvesno biti među najaktivnijim timovima u narednim prelaznim rokovima.

EPA/PETER POWEL
EPA/PETER POWEL

Povezane vesti

Šeik Mohamed bin Salman će otkupiti Njukasl od Majka Ešlija, pa je jasno da će "Svrake" krenuti u ozbiljnu rekonstrukciju.

Imaće jednog od najbogatijih vlasnika u Premijer ligi, ako se gleda čitava kraljevska porodica Saudijske Arabije onda i daleko najbogatijeg, pa je jasno da će i transfer budžet ekipe biti enorman, čak i pored činjenice da će fudbalski svet zahvatiti finansijska kriza zbog pandemije koronavirusa.

Postavlja se i pitanje kome će taj novac biti poveren, tačnije koga će novi vlasnici postaviti na mesto sportskog direktora..?

Prema poslednjim informacijama iz Engleske, ozbiljan kandidat za tu poziciju je bivši fudbaler Njukasla i reprezentativac Grčke Nikos Dabizas.

On je dres tima sa "Sent Džejms Parka" nosio od 1998. do 2003. godine, igrao je i za Lester, a sa "Helenima" je 2004. godine osvojio i čuveno Evropsko prvenstvo.

Nakon igračke karijere pronašao se u ulozi sportskog direktora, radio je u Omoniji, sada je u Panatinaikosu, gde je obavio odličan posao sa angažovanjem igrača, ali i promovisanjem mladih fudbalera iz akademije kluba.

Engleski mediji procenjuju da bi Dabizas mogao da bude vrlo dobar izbor za "Svrake", istorija sa klubom sa "Sent Džejms Parka" bi definitivno mogla da bude njegova prednost.

Baner

Uveliko se spekuliše i o tome ko bi sve mogao da pojača Njukasl već ovog leta, priče o Kilijanu Mbapeu deluju nerealno iako mediji u Engleskoj tvrde da su novi vlasnici toliko finasijski moćni da bi bez problema mogli da ga otkupe od Pari sen Žermena.

Daleko realnije deluju spekulacije o angažovanju Muse Dembelea iz Liona, Džeroma Boatenga iz Bajerna, pa i Kajla Vokera iz Mančester sitija, kako se desni bek zbog kršenja bezbednosnih mera u borbi protiv koronavirusa našao na udaru engleske javnosti, ali i reprezentacije, pa i samog kluba sa "Etihada".

Navodno bi u Njukasl mogao da stigne i vezista Lila Bubakari Sumare, kojeg već neko vreme prate najveći evropski klubovi, spekuliše se da su zainteresovani i za Artura Vidala iz Barse, a mogli bi da otkupe i Denija Rouza iz Totenhema, dok bi od sadašnjih igrača šansu da se dokažu dobili Sent-Maksiman, Almiron, kapiten Lasel, golman Dubravka i talentovani vezista Šon Longstaf.

Njukasl

Želje za mesto šefa struke su Rafa Benitez, što bi navijači sa oduševljenjem prihvatili, ali i Maks Alegri, bivši trener Juventusa koji je od letos bez posla.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 19.04.2020
06:26

kupe igrace potrose pare sto nemaju i dodje Uefa i ban 2 godine plus kazna od 50 miliona.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 19.04.2020
00:07

Prenapumpanko kao i oko Evertona, nmgu dovesti toliko igraca tako lako. Nije to Balkanska liga pa da stigne 7-8 igraca u jednom prelaznom roku...

avatar
RocknRolla
Saturday, 18.04.2020
19:54

Ovo su sve igraci na ceni sem VIdala koji mozda vredi od 5-7 miliona.

avatar
Mirjevac
Saturday, 18.04.2020
22:34

Vidal ce da ode za negde oko 20 do 40 miliona, videces, ako seik kaze da ce da ga kupi, i ako trener bude bio Alegri onda ce on sigurno otici za te pare, a i trazi ga M. Junajted, bar se tako sada pise i inter ga trazzi! Znnaci bice dobrih para za njega, posto ga svi hfale da je dobar ograc!

avatar
Mirjevac
Saturday, 18.04.2020
19:37

Seici to jes svrske, sa ovim sadtavom nece ni na pola rang liste da budu, kamoli da konkurisu za vrh?

avatar
Aleksandar Jovancevic
Saturday, 18.04.2020
19:57

Nije to FM pa da u jednom prelaznom roku promenis ceo tim,ako su vlasnici ozbiljni za par sezona mogu dovesti ozbiljne igrače.

avatar
Saturday, 18.04.2020
20:02

Rang-liste? :-)