Kraj! Atletiko svojim receptom od pola sata opljačkao Barsu, gubitak - gotovo 100.000.000!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.09.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Bliži se kraj...

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Antoan Grizman je jedna od enigmi u svetu fudbala ove sezone, jer je na šest utakmica u igru ušao odmah posle 60. minuta, a razlog je što je Atletiko tako proračunao da neće morati da se obaveže da Barsi plati klauzulu od 40 miliona evra.

Prošlog leta Grizman se vratio u Atletiko na dvogodišnju pozajmicu, nakon koje Madriđani moraju da ga otkupe za 40 miliona evra ukoliko odigra provede više od 50% vremena na terenu. Nakon što je prošle sezone bio standardan, a potom pao u formi, Atletiko je izračunao da ukoliko Francuz bude igrao na svakoj utakmici od 60. minuta, neće morati  da ga plati 40 miliona.

Barsa je tako ostala u problemu, zapretila je tužbom, ali je jasno da je teško dokazivo šta Atletiko zapravo radi. Stoga, danas stižu informacije da će Barsa i Atletiko postići dogovor za otkup od 25 miliona evra, 15 manje od sume koja stoji u ugovoru.

To je veliki udarac za Barsu koja je Grizmana leta 2019. godine platila 120 miliona evra i usput ga učinila drugim najplaćenijim igračem iza Lea Mesija sa godišnjom platom od 23 miliona evra! 

Upravo zbog te plate Barsa ne želi da rizikuje njegov povratak, posebno što ako ga Atletiko vrati narednog leta, Grizman će svakako biti na sniženju jer ulazi u poslednju godinu ugovora sa Kataloncima.

Barsa je izračunala da joj odgovara da uzme i 25 miliona evra, samo da se preplaćeni Grizman ne vrati. Atletiko je ovde najbolje prošao, zaradio je 120 miliona 2019. i 2023. će ga vratiti za gotovo 100 manje. Pa kakav god da je Grizman sada, biće od koristi za toliku sumu novca koja je ostala u kasi...

Ukoliko Barsa i Atletiko zvanično postignu dogovor, očekuje se da to bude već do Mundijala u Kataru, nakon toga se očekuje da Grizman počne da igra redovnije za Madriđane, a ne da ga Simeone onako sramno uvodi na svakoj utakmici od 61. minuta.

Inače, Barsa večeras igra derbi drugog kola Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu, a AdmiralBet nudi odličnu kvotu na tip na GGI, čak 3,25, a mi se nadamo goleadi već u prvom poluvremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke