Kraj Mesijeve ere u Barseloni, odmah!? Otkrivamo šta se krije iza svega!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.08.2020.
21:08
Izvor: Sportske.net

Informacija iz Španije koja je uzdrmala čitav fudbalski svet.

EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL
EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL

Povezane vesti

Kako javlja Marselo Bečler, Lionel Mesi je izrazio želju da već ovog leta napustio redove Barselone!

Ovaj novinar je među prvima, recimo, imao informacije o transferu Nejmara u Pari sen Žermen, tako da je jasno da je reč o pouzdanom izvoru, koji je vest o Mesijevoj želji preneo u uživo uključenju za "Esportivo interativo".

Argentinac ima ugovor do kraja sezone, mogao je ovog leta da napusti Barsu bez obeštećenja, ali je propustio tu priliku, jer je u maju morao da obavesti klub da želi da ide.

To nije uradio, sada ima otpusnu klauzulu od 700 miliona evra, ali izgleda želi da promeni sredinu po prvi put u karijeri.

Jasno, pomenuti novac niko ne može da izdvoji, ali ako je Argentinac naumio da promeni sredinu, teško da će Barsa i velikim zahtevima moći da promeni svoju sudbinu.

Ipak, postoji i druga priča, navodno se iza Mesijeve "odluke" kriju drugačiji motivi.

Baner Liga Sampiona

Sutra je zakazan veliki sastanak, na kojem bi prvi čovek kluba Bartomeu trebalo da uruiči otkaz treneru Kikeu Setijenu, najverovatnije i sportskom direktoru Eriku Abidalu.

Kakav je plan Barsine uprave možete pročitati OVDE.

Naime, spekuliše se da se iza svega krije plan da Bartomeu sutra podnese ostavku!

Pojedini mediji su preneli da svlačionica na čelu sa Mesijem na taj način želi da izvrši pritisak na prvog čoveka kluba da se povuče sa svoje pozicije, ako bi to uradio sutra, već u septembru bi mogli da se raspišu izbori za novog predsednika.

Čini se da je ovakvom odlukom Mesi stavio Bartomeua u jako nezgodnu poziciju, jasno je da mu ne treba da bude predsednik koji je iz Barselone oterao Lionela Mesija.

Videćemo kako će se sve završiti, sutra je svakako "dan D" za katalonski klub, kojem su očajnički potrebne korenite promene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 17.08.2020
15:59

Bartomeu mora da ode. Mesi zaradi svoju platu, ali Grizman, Dembele, Semedo, Suarez, Rakitić, Vidal su višak. Trebaju dati minutažu Fatiju, Puigu, dovesti mlade igrače koji žele da igraju sa Mesijem i napreduju, s ne samo 10 miliona po sezoni. Ja bih doveo Sanča i Halanda pre Neymara.

avatar
Maksimus
Monday, 17.08.2020
09:09

Siti veliki favorit za dovodjenje ako je istina, tamo mu igra kum Aguero, saradjivao je sa Pepom, a Siti moze poslati Bernarda na drugu stranu.

avatar
BlueBoy84
Monday, 17.08.2020
00:03
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 16.08.2020
23:55

Cak i navijaci Reala zele Bartomeu da ide , i njima je zao za Barcelonu ....

avatar
Mirjevac
Sunday, 16.08.2020
23:15

Citao sam Spanski Mundo Deportivo, i Barcelona je demantovala da Mesi hoce da ode! Sve su to izmisljotine onih koji ne vole barcu, zato i ovi nasi iz Spotrske. Net , sve sto na pisu im nije u vecini slucaja tacno, zatzo sto sve prepisuju i on sto je provereno a naj vise prepisu ono sto nije provereno i nije tacno! Naravno da ce Mesi jednog da na da ode, ali ne sad, on ce da ostane u barci i u prezidijum da radi!

avatar
BojanMC
Sunday, 16.08.2020
23:06

Pre pojave Ronaldinha barselona je bila mali klub po evropsko trofejima. Kada ode Messi vratiće se tamo gde su i bili gotovo celu istoriju(govorim o evropi).

avatar
Mirjevac
Monday, 17.08.2020
00:46

Barca je uvek bila veliki klub, ali za vreme fasiste Franka, ona se nije mogla razvija, zato sto se barcelona to jest Katalonija ne oseca da je spanija, vec da su ih na silice prisvojili, pprvo kralj, posle je Franko drzao pod svoj, i danas je drze pod svoje! Franko je Baracu kao klub nekoliko puta zabranjivao i zatvarao, i mnogim klubivima kao i Barceloni je finansije zabranjivao da im se daju i sve je davao i poklanjao realu! Mnoge nekretnine,mnogo zemlje i mnogo novca je Frannko ostavio realu, a ostalim klubovima uzimao, zato je real danas prebogat klub! Barca je pod Krojfom pocela da igra svoju igru i da osvaja trofeje, ne od kad je Ronaldinjo doso, vec posle njega, od kad je Mesi doso, barca je dosad osvojila cak oko 20 vvrednih trofeja, dva puta tripliku, i kupove i zato je barca sa manje bogatstva i finansije jaci klub od Reala! Barca je vise od reala osvojila kup kralja, barca je protiv kralja jer nije nnjen, a dok real e kraljvski klub! Real je za vreme franka osvajao sta je hteo i niko nije smeo da se pobuni, barca ga je skoro postigla u LaLigi u kupovima vodi, ali real je pokupovao LS, i sad potkupljuje sudije u spanskoj i internacionalnom takmicenju! Evo bas sam cittao, da sudije i Var koji je priklonjen jednom klubu je upropastio spansku ligu, zato su prerano svi spanski kluboovi izbaceni iz LS i to pre vrmena! Mnogi su rekli da to nije dobro za Ligu spanije i za spanski fudba da se jedan klub favorizuje , i to se videlo!

avatar
BojanMC
Monday, 17.08.2020
22:56

Sta su osvojili u evropi pre Ronaldinha? Jel im Franko kriv sto ih je Milan pobedjivao 4:0 u finalu lige šampiona?

avatar
Jasminn
Monday, 17.08.2020
01:18

Sto se ti razmujes u fudbal to je nevjerovatno. Vise govoris srcem (mrznjom) nego mozgom. Kad ode Messi doce neko drugi. Taj klub je stvorio ogromne prihode koji ne mogu pasti preko noci. Doce neko drugi i taj neko drugi nece biti Mujo iz Mujica ili Mitar iz Mitrovica. Vec ce neko biti kvalitetan. Da nema Mesija Griznam bi bolje igrao, dosao bi Lautaro ili neko treci. Kad Messi ode otice i pola Realove ekipe. Modric, Kros ce imati 33-34, otice Ramos, otice, Marselo, Karvahal, Benzema. Otice dobar dio Bajerna Levandovski, Muiler, evo ode Alkantara, ode Alaba, ode Boateng, otice Nojer, i jos neki. Otice dobar dio Juventuse otice Bonuci, Ronaldo, Iguain, Kelini, Kosta, Kuardado, i da ne nabrajam sad. Sta hocu da kazem nece otici samo Messi a ostali klubovi ostati ovoliko jaki. Svi ce otici, sci ce kupovati. I doce neki drugi momci jako dobri. Kad sam gledao Maldinija vikao sam nema boljeg stopera pa dodje Pujol, dodje Ramos pa evo odose oni dodje De Light. Pa sam gledao Zedorfa, Dzerarda, Lamparda pa odose pa dodje Kros dodje De Bruine, pa sam gledao Ronalda Brazilca jos u Barceloni pa ode pa dodje Rivaldo vikao sam ajjjj najbojjiii pa dodje Ronaldinjo pa dodje Eto pa vices nemaaa boljeg pa odose pa dodje Messi, pa dodje Suarez. Pa evo prodje vrijeme i Ronalda, prodje vrijeme Messija ubrzo. Al je dosao Mbappe, Holand, Sanco,...doce neko. Ne sekiraj se nece nakon Mesija tu poziciju pokrivati rezervni napadac reprezentacije Pakistana. Razmisli prije nego nesto kazes. Nemoj mrznjom-srcem i emocijama i vlastitom zeljom pricati

avatar
RIP-chechk
Sunday, 16.08.2020
22:28

Izbaci Mesiaj iz Barselone i dobices prosecan tim za sredinu tabele trenutno, budite realni ljudi. Cak i dakazes dovesce zamenu koga? Mesi im je radio sve ko je gledao utakmice on ide po loptu da prenese, on kreira sanse, on daje golove, ne igra odbranu pa sta iam 10 igraca koji to mogu da odrade ali ne jer nekako nece, ili sta vec. TO njiam fali, da Mesi ima slobodu, ali istovremeno i ranike prave oko ebe. MEsi je izgradio sve da moze da bude taj koji se stedi da jednim potezom resi mec, ne da trci maraton i povredi se. Druga je stvar sto Semedo hoce to istto, sto Raketic ne ume da prenese loptu, sto Alaba takodje misli da je Roberoto Karlos, a Buskec zaboravio da niej samo da sednes na sredinui mislis, mpra malo i da se potrci, i bori. AKo se rese MEsija sada ima da provedu pet godina ko prosek ligi, a uz ovakva zalaganje mozda im i Viljareal bude bezao.

avatar
Jasminn
Monday, 17.08.2020
01:33

A sta kad ode Messi druge klubove godine nece uhvatiti. Drugi igraci stariti nece? Ti kad imas pare ti ces kupiti. Eto nakon Mesija nemoraju imati nikog kupiti al koga ce onda drugi klubovi kupovati. Ko ce zamjeniti Ronalda, Krosa, Mordica, Levandovskog, Bonucija, Kelinija, Alkantaru. Kako osvojise logu prvaka 2005 bez Messija? Pa bio tu Ronaldinjo, Eto, Larson, Beleti Cavi, Inijesta, Deco, Pujol...pa sta nakon Mesija cuda od djeteta ce se prestati radjati? E jest bas ja i ti cemo biti najbolii fudbaleti na svijetu ja cu zamjena za Messija biti a ti za Ronalda. Ti da si gledao Henrija kad je igrao za Arsenal koji je to igrac bio pa dodje u Barcu pa ode pa kazes aaaaajjj sta cemo sad pa dodje bolji. Da si vidio Raula koji je to zvjer bio pa dodje bolji dodje Ronaldo. Kad je Hijero igrao za Real to je bio najbolji stoper kojeg je Real imao pa dodje bolji dodje Ramos. Da si gledao Nedveda koje je to krilo bilo pa sad imaju Ronalda. Bitno je imati pare a Real i Barca ce ih uvijek imati. Real od pozicije centra glavnog grada, kralja. A Barca od strane Katalonije pokusaja da se odcijepe a ne mogu... svijet je postoja i prije Mesija i postojat ce i poslije Messija. I nece poslije Messija najbolji igraci igrati za Valjadolid nego za Barcu ili Real i za jos 4-5 klubova.

avatar
RIP-chechk
Tuesday, 18.08.2020
14:04

Radjace se ali ne mora da znaci da ce biti kod njih. Da ce imati sistem, pa sta Juve uradi, bez Ronalda igrali 2 finala LS, a sada imaju sta? titule u ligi su osvajali sve i pre. Ne mozes porediti Nedveda i Ronalda, pa Nedvd se penzioniao tipa 2010 Ronaldao dosao osam godina kasnije. Ne kazem da ce presasti i ugasiti se kao klub, vec da ce imati tesko vreme i trebace im pa rgodina da se vrate, a oni vec imaju problem. Vidi Junajted, da imaju uspone i padove ali sa Fergijem su bili redovno u prva dva tima u ligi stalno i li osvajaci ili pratioci, sada sem one sezone sa Murinjom nisu ni prisli drugom mestu. LS ni neigraju, sa Fergijem osvoili dva put ai kliko jso finala. Da Vratice se skoro siguran sam u to. TO ce biti i sa Mesijem. Ono sot je smao je da ako hoces radikalni rez onda da prodaj Mesija i kreni otpocetka, ali to ovauprava nee ume a izvede niti hoce. Real je imao raspad sezonu nakon odlaska ROnalda a doveli tonu mladih perspektivnih igraca, da siguran sam da ce za deset godian biti konkurentni ali tri LS zaredom nece osvoiti.

avatar
Amalainter
Sunday, 16.08.2020
21:46

Da,treba sve da se rastera,pokazali su neznanje ali..treba i Mesi da ode,posto je omca oko vrata klubu sa primanjima i vodi sa sobom Suareza,Pikea,Albu i ostale dede..ako vole stvarno klub..

avatar
Mirjevac
Sunday, 16.08.2020
22:41

Prvo neznas ni koliko prima Mesi a pricas o njeovim primanjima, nije lepo! Drugo on nije nikome omca vec jedan od naj boljih igraca sveta! Kojeg i sad u 33 godini zele mnogi klubovi i tozele da ga preplate a ne samo da ga plate! Tako da nije fer da pises neistine!

avatar
deki trbic
Monday, 17.08.2020
08:22

Ahahahahahah sta ti pises? Gledaj on je omca oko vrata FARSELONI....treba da ode i bice lakse klubu

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 16.08.2020
21:27

Osim sto bira ko ce igrati i doci, ko ce biti trener, mali bi sad i da odredjuje ko ce biti na celu kluba, da su pametni pa da ga oteraju. Ionako svojom platom godisnje pojede jednog top igraca a i ima losu reputaciju nasipnika, samozivca i utajivaca poreza

avatar
paok
Sunday, 16.08.2020
22:25

Ma jedini je on utajio porez, ostali svi korektno placaju. Sto da ne bira ako moze, vidim da svi vole tog predsednika.

avatar
Mirjevac
Sunday, 16.08.2020
22:40

Mesi je majstor svih vremena, on je vas luzere iz Junajteda dva puta izbacivao iz LS, cak je Ser, Fergusona naterao da se povuce kao trener, i zamalo da je Ser ferguson dobio slom zivaca! Prvo da se Mesi pita on mnoge igrace nebi ni doveo a jos manje pustio da igraju a igra ju i dovedjeni su! Drugo da se mesi pita za trenere, on nikad nebi doveo ni Valverdea a jos manje Setiena, tako da sve sto si napisao NIJE tacno! Trece Mesi ima godisnju plati 30 miliona, onih 20 miliona mu pllacaju sponzori, tako da on nije opteretio barcu sa platom! Ronaldo istu takvu plati ima u Juve, Nejmar u PSG, pogldaj koje velike plate imaju tvoji luzeri u Junajtedu, paonda reci nesto i kad je sta zadnji put Junajted osvojio!