Laporta ispunjava Ćaviju najveću želju, ima formulu za igrača od 90 miliona evra?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 15.06.2022.
08:16
Izvor: Sportske.net

Barsa je prioritet!

EPA-EFE/Alejandro García
EPA-EFE/Alejandro García

Povezane vesti

Ćavi Ernandes je još pre nekoliko meseci poručio Đoanu Laporti da će Žil Kunde biti njegova prva meta i najveća želja za pojačanje u odbrani.

Iako Barsa ima finansijskih problema i Čelsi je sve vreme bio blizu Kundeovog potpisa, situacija se preokrenula.

Pouzdani novinar Rodžer Toreljo tvrdi da je Kunde odredio Barsu kao svoj prioritet i da će učiniti sve da pomogne klubu da dođe. Sevilja je voljna da pregovara zbog Kundeove želje da ode, a nije ni tajna da su Katalonci i Andalužani odavno u dobrim odnosima. Toreljo dodaje da Đoan Laporta lično vodi pregovore, čime želi da stavi do znanja i Kundeu i Sevilji koliko je Barsa odlučna u nameri da ga dovede po svaku cenu, što neće biti lako.

Kundeova klauzula iznosi čak 90 miliona evra, Sevilja je prošlog leta insistirala na njoj, jer se ni Kundeu nije žurilo. Sada je situacija drugačija, Ćavi vidi Kundea kao idealnog parnjaka sa Arauhom, dok bi Erik Garsija, Andreas Kristensen i Đerar Pike bili u rotaciji. 

Toreljo tvrdi da bi Barsa mogla da dobije Kundea za 65-70 miliona evra, ali i da je Sevilja spremna na trampu, uz prave igrače. Prvi je Seržinjo Dest koji se dopada Monćiju, a drugi Fransisko Trinkao koji se vraća sa pozajmice iz Vulvsa.

Takođe, odlascima Mingeze, Umtitija i Lenglea, te Pikeovim pristankom na novo smanjenje plate, Barsa bi napravila prostor da dođe Kunde. 

Ćavi bi na taj način dobio odličnog štopera, koji ima samo 23 godine, koji je postao i standardni reprezentativac Francuske, veoma je brz i tehnički odličan. Sa njim i Arauhom, te Garsijom i Kristensenom, Barsa bi dobila stub odbrane na duge staze.

Ne treba zaboraviti da je Robert Levandovski prva meta za napad i da će gotovo sigurno doći, a blizu su i Sezar Aspilikueta i Markos Alonso, dok su Kristensen i Kesi stigli kao slobodni, samo se čeka da Barsa sredi finansije i ozvaniči njihove transfere. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke