Laporta je i bez toga favorit, ali ako se vrati dovodi dva pojačanja da se smrzneš! Za početak otima igrača Perezu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.11.2020.
10:40
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta već ima novog direktora i jasan plan šta će učiniti, ako posle decenije ponovo bude bio na kormilu Barselone...

EPA/Toni Garriga
EPA/Toni Garriga

Povezane vesti

Spremaju se izbori u Barseloni, glavna borba bi trebalo da se vodi između Laporte i Viktora Fonta. Nekadašnji predsednik, jedino od poslednjih pet koji su vodili Barsu da je odradio čitav mandat planira kandidaturu.

Već je sklopio dogovor sa Mateom Alemanjijem koji je radio u Valensiji i koji će biti novi direktor, ako se Laporta posle deceniju vrati na kormilo. Alemanji je ranije radio i u ekipi Majorke, u njegovo vreme su osvojili Kup Španije. Tada je Perez želeo da ga dovede na funkciju u Realu, ali su pregovori propali.

U Valensiji je uspeo da renovira ekipu, da dovede igrače poput Kondogbije i Guedeša, ali i neke mlađe kojima je porasla cena.

Sa druge strane Laporta je, prema nekim informacijama favorit, iako Font iza sebe ima Ćavija.

baner

Navijači katalonskog advokata i kasnije političara pamte kao čoveka koji je doveo Rajkada, Ronaldinja, Gvardiolu, pod čijim je vođstvom napravljena revolucija i igrači iz La Masije dobili šansu da budu deo najuspešnijeg perioda u istoriji Barse.

Ali, šta nudi Laporta?

baner

Pričalo se da sa sobom u paketu dovodi Alabu, mada je nejasno kako će mu platiti 15 miliona evra po sezoni, ako je Barsa u teškoj situaciji.

Uz to, kako tvrde katalonski mediji on sprema pravu bombu.

Oteće Halanda Realu, ili barem se to priča. Naime, za razliku od Pereza, Laporta je u odličnim odnosima sa Rajolom, zato je i Ibra svojevremeno stigao u Barsu, pa je jasno da nije bez šansi da kupi Halanda, odnosno da bi Rajola Norvežanina mogao da usmeri u Kataloniju.


baner

Sa Alabom i Halandom kao mamcima za "sosiose", sasvim je jasno da bi bilo veliko iznenađenje da Laporta ne dobije izbore. Uz to, veruje se da je on jedini čovek koji Mesija može da ubedi da ostane u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 28.11.2020
19:42

Мислим да сваки прави навијач Барселоне свим срцем навија да Лапорта победи и поново постане председник. Са њим им је било најбоље.

avatar
Oldboy
Saturday, 28.11.2020
19:18

Ovo kao priča o Kurti i Murti

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 28.11.2020
15:26

Prvo on treba da rastereti prenatrpan igrački kadar skupim i preplaceni igračima da bi uopšte razmišljao o dovodjenju nekih igrača. Jer za novac koji barsa potražuje za pojedine igrače nije ih lako prodati jed su igrači van forme. Sa druge strane ostanak mesija znaci i nove troškove za nov ugovor, lojalnost, proviziju menagerima... to je prioritet barselone, tako da ne vidim neku veliku šansu da udju u trku za halanda. Sa druge strane haland će dobiti mesto prvog napadača u Realu, Sitiju, Liverpulu tako da ga treba ocekuvati u jednom od pomenutih klubova. Barselona za pocetak ne zna ni ko će im biti trener... sto je još jedna bitna stavka pre dovodjenja prvoklasnih igrača.

avatar
MunzeKonza
Saturday, 28.11.2020
15:15

Haland u Barsi, Mbape u Realu... Ponovo bi El Klasiko bio zanimljiv za gledanje.