Laportina operacija pod šifrom "2003" - počela! Brazilac stiže prvi!

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.05.2021.
17:21
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta je počeo da sprovodi revoluciju.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona je ove sezone potvrdila da je odavno spremna za promene. Prošlog leta nije bilo novca, nije bilo normalnih i stručnih ljudi u upravi, a ove ne sme da bude izgovora.

Ugledni novinar Moi Ljorens, koji je dopisnik za ESPN iz Barselone, tvrdi da će Laporta sprovesti sličnu revoluciju kao kada je prvi put stigao u predsedničku fotelju 2003. godine.

Verovali ili ne, Laporta je sa platnog spiska tada skinuo čak 16 igrača, a među najpoznatijim imenima bili su - Frank de Bur, Roberto Bonano, Kristanval, Alfonso, Anderson, Đovani, Rikelme, Ročembak, Navaro, Trasoras i Enke. Laporta je tada takođe odlučio da se zahvali Radomiru Antiću za sve što je uradio proteklih šest meseci i umesto njega postavio Franka Rajkarda.

Očekuje se da Laporta sada učini sličnu stvar i sa Ronaldom Kumanom. Holanđanin je uradio bitne stvari u godini tranzicije, ali nije dovoljno veliki trener da povede Barsu ka vrhu Evrope. 

Moi Ljorens tvrdi danas da će na spisku potencijalnih odlazaka biti čak i neki teškaši poput Busketsa, Pikea, Albe, Roberta i Grizmana, jer imaju ogromna primanja i ako ostanu, moraće da prihvate manju minutažu i smanjenje plata. Od ranije se zna i logično je da će Laporta po svaku cenu prodati Umtitija, Kutinja, Brajtvajta, Firpa, Neta, Pjanića, Mateusa Fernandesa, Alenju, a Trinkao će verovatno na pozajmicu.

To bi otvorilo prostor i budžet za pojačanja, a u prvom paketu stižu čak četiri. Aguero i Erik Garsija posle finala LŠ u Portu čekiraju karte za Barselonu, Memfis Depaj je između redova i sam juče potvrdio da preuzima stvari u svoje ruke. Takođe, danas je stigla informacija da je Brazilac Emerson, desni bek Betisa, kupio kuću u Barseloni, koja će ga ovog leta otkupiti po prethodnom ugovoru za 9 miliona evra. 

Više izvora danas potvrđuje da je ta operacija završena i da će Brazilac biti ozvaničen odmah posle poslednje utakmice za vikend, nekoliko dana pre Aguera, Garsije i Depaja. 

Glavno pitanje ostaje trenersko, čekamo rasplet, izvesno je da Kuman odlazi, a kao zamena pominje se Ćavi Ernandes. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Tuesday, 18.05.2021
18:26

Formacija kao City, stoperi Garsija Arauho , bekovi Emrson-Dest i nadam se Kaja ili Kukurelja, vezni red De Jong ispred njega Mesi i Pedri, krila Dembele i Fati, spic Aguero.