Leto 2025. biće najburnije u - Bavarskoj? U opticaju čak pet odlazaka!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 14.10.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Očekuju se velike promene.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen sprema veliku rekonstrukciju na leto 2025. godine.

O ovome je danas pisao Skaj sport u Nemačkoj, koji je uveren da će Bajern ostati bez pojedinih važnih članova kojima ističu ugovori 30. juna 2025. godine.

Oni koji imaju ugovore do kraja tekuće sezone su - Kimih, Miler, Sane, Dejvis i Gorecka, ali je situcija različita kod svakog od njih.

Najveće šanse da potpiše novi ugovor ima kapiten Kimih, iako tako nije izgledalo krajem prošle sezone. Ipak, mnogo toga se promenilo odlaskom Tomasa Tuhela sa kojim se Kimih nije najbolje slagao. On je sada veoma blizu da ostane i posle isteka ovog ugovora i obnove istog.

Posle njega, sledeći je Liroj Sane, koji takođe pregovara, ali nije toliko blizu potpisa. On ima ponude iz Premijer lige, navodno situaciju prati i Barselona, mada Nemcu je navodno prioritet ostanak. 

Što se tiče Gorecke i Dejvisa, šanse za ostanak su minimalne. Ali, Gorecka je praktično odavno otpao iz prvog plana, a on se nalazi na meti Mančester junajteda i njegov odlazak je praktično siguran. Dejvis je takođe blizu odlaska bez obeštećenja, zna se da je najviše u kontaktu sa Real Madridom, ali nije završeno. 

Tomas Miler takođe igra svoju poslednju sezonu u Bajernu, živa je legenda, ali neće baš pristati da ostane po svaku cenu, uz daleko manja primanja, jer je trenutno među najplaćenijima. Miler će naredne godine napuniti i 36, tako da je jasno da je blizu kraja karijere. On je posebno fokusiran na činjenicu da je "Alijanc arena" domaćin ovogodišnjeg finala Lige šampiona i veruje da je taj meč pravi trenutak za oproštaj. 

Na to treba dodati da Bajern uveliko pregovara sa Džamalom Musijalom, i da je njegov potpis apsolutni prioritet. Njegov ugovor ističe 2026. godine, ali ako ne potpiše novi do leta, u julu ulazi u poslednju godinu ugovora.

Tako da je prilično jasno da će Bajern Minhen zaista imati burno leto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke