Ljubav duga 20 godina! Mislili ste da Fiorentina može bez Srba? Nikako!

Autor: Boris Jovanović
subota 24.08.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Nije kraj!?

EPA/STEFFEN SCHMIDT
EPA/STEFFEN SCHMIDT

Povezane vesti

Poznata vam je priča o Fiorentini i Srbima. Nekada su Partizanovi igrači pre svih odlazili u Toskanu, Falji Ramadani ih je slao kao na traci, u saradnji sa direktorom Pantaleom Korvinom.

Mnogo je igrača sa naših prostora nosilo ljubičasti dres, Nastasić, Ljajič, Vlahović, Nikola Milenković, Tomović, golman Avramov, Zdravko Kuzmanović, Luka Jović, da ne nabrajamo, bilo je dosta igrača i sa prostora bivše Jugoslavije, svakako jedan od simbola je bio i Jovetić.

Ali, tome je došao kraj, ili tako smo mislili, kada se Bleki Milenković ovog leta preselio posle sedam godina u PL i to nakon što je bio kapiten Fiorentine.

U ovom trenutku je Viola bez igrača iz Srbije, Balkan se sveo samo na hrvatskog napadača Brekala.

No, ne požurujte sa zaključcima, jer izgleda da se stvari odvijaju u pravom smeru i da će Filip Kostić na kraju obući "ljubičasto".

Nađeno je rešenje oko njegove plate, predsednik Komiso je dao zeleno svetlo, pa će Kragujevčanin vrlo verovatno u Toskanu (čeka ga i proces "skidanja grbe" tradicija kada fudbaleri Juventusa prelaze u Firencu), a ugovor će biti na tri godine.

Obeštećenje oko 6-7 miliona evra, postoji i mogućnost da bude deo kusura za Nika Gonzalesa, Argentinca koji želi u Juventus, ali u svakom slučaju, ako ne bude neke zakasnele ponude iz PL (čitaj Kristal Palas), ili one nepristojne iz Emirata (Al-Ain) Filip Kostić ostaje u Seriji A, a Srbi će i dvadesetu sezonu u nizu imati "svog čoveka" u Firenci!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke