Lokateli puca od zadovoljstva, ali zašto baš broj 27?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 20.08.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net

Fudbaler predstavljen u Juventusu.

Twitter/Juventus
Twitter/Juventus

Povezane vesti

Italijanski fudbaler Manuel Lokateli predstavljen je kao najveće pojačanje Juventusa ovoga leta, a u velikanu iz Torina uzeo je dres sa brojem 27.

Dosadašnji vezista Sasuola nije krio zadovoljstvo što je veliki san konačno dosanjan.

"Ovaj dres sam sanjao od detinjstva. To što sam ovde, znači da ga zaslužujem, ali me očekuje puno posla", rekao je Lokateli na početku predstavljanja u Juventusu.

Istakao je da mu je dolazak u Juventus uvek bio prioritet, uprkos tome što su pregovori trajali dugo.

"Sada sam ovde, što je razlog da budem jako ponosan. U svojoj sobi sam držao postere Nedveda, Del Pjera i Bufona. Najbolje se osećam na poziciji "fast-moving" veziste, gde pratim loptu napred", rekao je on.

Dodao je da mu je drago što je u Juventusu zatekao reprezentativne saigrače, sa kojima je razgovarao prethodnih meseci, a naročito veliku zahvalnost duguje kapitenu Đorđu Kjeliniju.

"Kjelini me je dočekao kao mlađeg brata, bio je to neverovatan zagrljaj", prisetio se doskorašnji fudbaler Sasuola.

Dodao je da je velika čast što će ga trenirati Masimilijano Alegri, ujedno se zahvalivši Sasuolu, koji je od njega napravi igrača.

"Juve je sačinjen od dosta šampiona. Čast je igrati i deliti svlačionicu sa imenima poput Kristijana Ronalda i Paola Dibale. Čuo sam da me je Kaludio Markisio želeo ovde. Slediću njegov put", rekao je Lokateli.

Za kraj izlaganja, otkrio je zašto je odlučio baš za broj 27.

"Odabrao sam 27 zašto što mi je u prethodnom periodu sedmica donela dosta sreće, a sada želim da se okušam u novoj avanturi", rekao je on.

Juventus će sezonu u Seriji A početi u nedelju na gostovanju Udinezeu, a videćemo da li će imati prostora za debi Lokatelija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke