Ludo leto, osam giganata evropskog fudbala traži štopera, od ovih imena zastaje dah! Šta su opcije?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.07.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Čini se da nikada nije bila ovakva situacija, štoperi su dragoceniji od napadača, svi bi da prodaju i da kupe. Šta je u izlogu?

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Dosta klubova ovog leta traži štopere, Liverpul i Siti imaju iste ideje, a i Konte u Interu nije zadovoljan ni Godinom, ni Škrinjarom.

Dodajte tome da je PSŽ kao prioritet označio dovođenje defanzivca, a da se u Čelsiju plaše da će sve kupovine ostati u senci činjenice da je ofanziva mnogo bolji deo ekipe, pa je jasno da će, i pored pandemije rasti cena štoperima.

Bajern je doveo Kuasija, traže još jednog defanzivca jer bi da se oslobode Boatenga i Martineza, a moguće je da prodaju i najveće, to jest najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Lukasa Ernandeza. To bi značilo da Alaba ostaje, jer je i on među igračima koji bi mogli da napune kasu Bavaraca, ugovor mu ističe sledeće godine.

Šta je u ponudi?

Prema vestima iz Engleske, i Liverpul i Siti hoće istog igrača kao Bajern, Dijega Karlosa iz Sevilje. Ima problem, Bajern i Siti imaju novca, Liverpul nema 75 miliona koliko traži Monći. Mogli bi eventualno Grujića koga Andalužani prate da uključe u posao. Kako radi direktor Sevilje neka posvedoči činjenica da je nekadašnjeg igrača Nanta koji nije uspeo da se izbori za mesto u Portou doveo u klub za svega 15 miliona, klauzula je pet puta veća.

Baner 10


Milan Škrinjar ne igra dobro, ni njemu, kao ni veteranu Godinu 3-5-2 ne odgovara. On nije na prodaju, osim izuzetne ponude, recimo ako bi PSŽ ili Siti odvojili oko 70 miliona evra, Inter bi razmislio. Konte hoće igrače koji su prilagodljiviji, kao Armando Izo iz Torina ili Kumbula iz Verone. Slovak je interesantan i Junajtedu, koji traži trećeg štopera, pored Megvajera i Lindelefa.

Najskuplji štoper koji je na tržištu je Kalidu Kulibali. Maksimović i Manolas bi mogli da formiraju partnerstvo, pa bi DeLaurentis za sumu blizu svetskog rekorda mogao da proda Malijca. On neće u PSŽ, makar je to odbio tokom proleća, ali je raspoložen da ode u PL. Samo, u ovom trenutku nema nikoga ko je spreman da plati oko 90 miliona za odličnog Afrikanca.

Baner 7

Igrači koji su pominjani kao moguća pojačanja velikih klubova, Romanjoli, čak Bonući koga Pep smatra najboljim štoperom sveta nisu na prodaju.

U igri su dva veterana koji su slobodni, Tijago Silva i Godin, ali oni traže i veliki novac i višegodišnje ugovore. Takođe Juve hoće da se oslobodi Ruganija, ali njega više neće niko, nasuprot tome, "Bjankoneri" odbijaju svaku pomisao da se liše Demirala, Turčin je sa De Lihtom budućnost kluba.

U Engleskoj štoperi su skuplji nego što vrede, pa je recimo Tajron Mings koji ispada sa Vilom, na meti Arsenala i Junajteda, a klub iz Birmingema traži 40 miliona evra. Nejtan Ake, bivši igrač Čelsija vredi 50, takođe Bornmaut će u Čempionšip.

Baner 3


Čelsi je ponudio čak trojicu svojih mlađih igrača za Deklana Rajsa iz Vest Hema koji je vezista, ali ga je Mojes proizveo u štopera, i on košta više od 50 miliona.

Dakle, pijaca će biti otvorena, svi traže i svi kupuju, ali cene će, s obzirom da je mnogim klubovima baš defanzivac prioritet otići u nebo. Ako računamo pandemiju i krizu, ili će neki klubovi smanjiti apetite, ili će se velikani dovijati u nemogućnosti da reše ovu osetljivu poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
soru
Saturday, 18.07.2020
21:27

kad je Rajs igrao stopera pored Ogbone i Diopa u Vest Hemu??

avatar
Rio48
Sunday, 19.07.2020
05:47

Prva utakmica po restartu, u porazu od Vukova kod kuće 0:2. Igrao stopera sa Diopom, Ogbona bio povredjen.

avatar
soru
Tuesday, 21.07.2020
10:08

pa dobro..svejedno nije prekomandovan na stopera nego i dalje igra zadnjeg veznog :D

avatar
zmajkula
Saturday, 18.07.2020
19:27

I dalje se na sportske.com ceka da Kulibali predje iz reprezentacije Malija u Senegal i bude kapiten

avatar
toma1980
Saturday, 18.07.2020
16:11

Kakav je ovaj Koulibali Legenda....Otkacio PSG!!!!
Zna Koulibali da sa PSG nikada nece Isvojiti Ligu Sampiona!!!

avatar
Boginja iz Bergama
Saturday, 18.07.2020
15:40

Sledeca sezona u PL ce bit dosta zanimljiva, Siti Liverpul i sigurno Junajted ce se ponovo borit za titulu dok ce Celzi preuzet onu četvorku od 4rsenala ...

avatar
TheMagician
Sunday, 19.07.2020
11:19

Junajted?? HAHAHAHAHAHAHAHAHA

avatar
magister
Saturday, 18.07.2020
15:13

Očekujem da u ovakvim okolnostima izuzetno talentovani Milenković ode u veliki klub i izgradi veliku karijeru. Čudi me da ga iz MUN-a nisu registrovali, jer on je najbliže Vidiću što danas igra.

avatar
The_Matrix
Saturday, 18.07.2020
13:39

Godin ima jos 2 godine ugovor sa Interom i nije slobodan, a nije ni Skrinjar na prodaju. Inter u ovom trenutku ima najbolju odbranu u Seriji A...tako da je glupo da kroz ove tekstove zelite predstaviti kao da je sve crno. Pumpa se Demiral koji je odigrao 4 solidna meca, ali se Skrinjar pljuje na svaka 3 dana

avatar
crno-crveno
Monday, 20.07.2020
23:07

Nisi u pravu juve je najmanje primio golova. E evo upravo dok pisem ovo juve slavi titulu drugi gol ronalda i sad je i najbolji strelac lige.

Vise srece sledece sezone.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 18.07.2020
12:30

Godin ima ugovor do 2022, on sasvim sigurno nije slobodan...

avatar
Gile sile pravi
Saturday, 18.07.2020
16:27

Druze nisi ukapirao, radi se o tome da pisac texta polazi od toga da ce Inter da raskine ugovor sa Godinom kao sporazmuni raskid ugovora, Godin zaradjuje 6 miliona evra godisnje i to je automatski 12 miliona po sezoni kad se sabere bruto iznos. znaci da ce Inter sto i ja mislim kao i pisac texta da raskine sporazumno raskid ugovora sa Godinom i tu ustedi na porezu od 6 miliona evra - koj mora da plati na njegovu platu. Godin ce verovatno dobiti 5 miliona evra za raskid saradnje i automatski je sloblodan igrac. Mozda ce Inter da izdejstvuje 2 do 3 milona evra za njegov transfer od nekog kluba i tako smanji razliku u ispalati njega. Da Konte ne moze da racuna na njega u svojoj formaciji 3-5-2 to se videlo vise puta , cak i dok je bio maladji nije imao brzinu

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 19.07.2020
00:05

Skontao sam, ali, dok se to ne desi...

avatar
Marco Popovich
Saturday, 18.07.2020
11:59

Bolje da traze zadnjeg veznog koji nece dozvoliti napadacima da se priblize odbrani