Ma kakvi navijači, Benitez, prvi posle 120 godina, preuzima rivalski "mali klub"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 27.06.2021.
09:17
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je sve gotovo, Rafa piše istoriju!

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

I pored protesta navijača, u Evertonu su prelomili, novi trener biče Rafa Benitez. On je prvi čovek u modernoj istoriji koji će trenirati oba kluba.

Niko od Edvarda Berklija 1890. koji je bio deo originalnog Evertona, ali se kasnije odlučio za Liverpul koji se izdvojio nije sedeo na klupama rivala koje deli Stenli Park. 

Ali, Farad Moširi ne haje, on daje novac i rešen je da završi posao sa Špancem koji je komšijama iz crvene strane grada doneo Ligu šampiona 2005. godine. 

Everton je ostao bez Karla Anćelotija koji se vratio u Real, a sećate se da ga je Benitez nasledio i 2015. na klupi Merengesa gde je brzo smenjen.

U Evertonu se nadaju da to neće biti slučaj, imaju dobar tim, uložili su velika sredstva i žele da se umešaju u borbu za Evropu.

Manjinski vlasnik, nekada deoničar Arsenala, Aliser Ušmanov se raspitao kod Abramoviča koji mu je navodno rekao da je Benitez jedan od najboljih trenera koji je radio u Čelsiju. Rafa je kao čuvar klupe osvojio LE sa "Plavcima". 

Za njega je ovo dramatični povratak u ligu, pre dve godine napustio je Njukasl i otišao u Kinu. Sada se vraća, veoma je motivisan da radi u Evertonu, na kraju krajeva on je sudbinu vezao za grad, već 11 godina poseduje kuću u Liverpulu, nikada je nije prodao, i kada nije imao angažman živeo je na Merzisajdu...

On je objasnio da nije dobro shvaćen kada je rekao svojevremeno nakon gradskog derbija da je Everton koji nije šutnuo na gol, mali klub.

"Nisam to mislio, već da su mali tim, da imaju mentalitet timova koji dođu na Enfild i ne trude se da daju gol", vadi fleke Benitez.

Bilo kako bilo, već ovog vikenda, odnosno tokom današnjeg dana, mogao bi da bude promovisan u menadžera "Karamela". 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke