Matić zbog Srbije napušta Junajted!? Ovo je nova opcija...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.12.2019.
09:41
Izvor: Sportske.net

Jasno je da u klubu čine sve da ode, ali postoji nekoliko prepreka. Ipak, Nemanja je veoma motivisan da napusti "Old Traford"...

Epa/Mahmoud Khaled
Epa/Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Nemanja Matić je na izlaznim vratima Old Traforda. Kako se saznaje, Junajted će na sve načine probati da ga proda sada, kako mu ne bi produžavao ugovor, odnosno aktivirao klauzulu o još jednoj sezoni. U tom slučaju morali bi da ga plaćaju i sledeće godine, ako ne nađe klub na leto.

Problem je i njegova plata i obeštećenje, Srbin se neće lako odreći novca koji Junajted mora da mu isplati na proleće, oko 3.5 miliona evra, a "Đavoli" su prethodno tražili od Intera oko 18 miliona evra za srpskog diva.

Italijani to neće platiti, priča o Milanu je nerealna, jer, niti imaju novac, a drugi su prioriteti, pa je sada u igri Galatasaraj. Turci bi platili manje obeštećenje, ali mogu da sebi priušte Matića koji na sve načine pokušava da ode.

Naime, on strahuje u svoje mesto u reprezentaciji Srbije, ne samo ako se eventualno plasiramo na EP, već i u samom baražu. Konkurencija su Milivojević, SMS i još par igrača koji su standardni, čak i lideri u svojim klubovima, pa je jasno da Matić koji je odigrao samo sedam mečeva od početka sezone teško može da bude starter, ako uopšte i dobije poziv u ovakvoj situaciji.

Matić je zamenik kapitena Kolarova, nije ga zbog povrede bilo u poslednjim mečevima kvalifikacija, tačnije, poslednji put je deo tima bio u septembru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet Anonymous
Wednesday, 25.12.2019
17:30

Bilo kako bilo on nece otici ispod 15mil magar camio na klupi do isteka ugovora.

avatar
LFC*19
Wednesday, 25.12.2019
14:52

Ovo je klasican primjer zamjene teza. Svi koji malo pratimo PL znamo osnovnu stvar a to je ako igrac neenglez ima određen broj nastupa za nacionalni tim može da dobije radnu dozvolu. Ako igrač koji već igra u Engleskoj u međuvremenu ne igra više za repku, kad dođe produzivanje ugovora opet mu se razmatra radna dozvola pa da je legenda najjaca, ako nema pasos ne moze dobiti radnu dozvolu. Ako Matic ne bude igrao za repku, ne moze da produzi ugovor sa UTD-om. A ne obratno. Vidic je otisao iz Utd-a kad se oprostio sa repkom. On je mogao da sjedi na klupu UTD-a ali nije vise imao utakmica za repku, a s druge strane falilo mu je manje od godine da dobije pasos UK. Vjerovali ili ne, morao je poci zbog pravnih regulativa, koje ne priznaju sentiment, samo crno na bijelo. E sad, da li je neciji integritet to mogao zavrsiti, u to ne sumnjam, pravno veliki Vidic, kapiten UTD-a, kad je raskrstio sa repkom nije mogao da produzi ugovor sa UTD-om zbog radne dozvole. Ovaj princip su napravili englezi zbog kvaliteta lige. Njima je svaki neenglez isti, ako igra za repku veliki postotak tekmi u toj godini moze biti u njihovoj ligi, ako ne igra ne moze jer znaci da nije dovoljno dobar vise... Dakle, Matic ne ide zbog Srbije, nego zato jer ne moze da produzi ugovor ako ne igra za repku standardno!

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 25.12.2019
14:47
avatar
REV
Wednesday, 25.12.2019
11:07

Uopste nije nerealna prica o nama samo sto ga mi izgleda ni ne trazimo.