Mbapeovo raskršće, sada je jasno da su samo dve staze! Koja je izvesnija?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 25.01.2021.
11:38
Izvor: Sportske.net

Francuz neće još dugo čekati, u ovom trenutku i dalje je neodlučan, ali neke stvari će se teško promeniti...

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Operacija "Mbape" ulazi u završnu fazu. Ostale su, kako se priča dve opcije, a ni sam igrač još nije siguran. Jer, ponuda PSŽ je neverovatna za produžetak saradnje bi dobio neverovatnih 60 miliona. I to nije problem, ali Mbape je tražio da se klub na neki način obaveže, da ga učini centrom projekta što je do sada bio Nejmar.

U tom smislu on želi tim koji će mu pomoći da ostvari snove, osvaja najveće trifeje, ali i stigne do Zlatne lopte. No i PSŽ ne cvetaju ruže, priča se da ako mu daju taj ugovor, uz to što će i Nejmaru biti produžem, para za mnogo pojačanja nema, tim pre što ne mogu da se oslobode nekih igrača sa jakim ugovorima.

A Real?

Finansijski problemo su veliki, 570 miliona evra je pozajmica, odnosno kredit koji su uzeli za renoviranje Bernabeua. On im grejs period, ali od leta 2022. moraće da plaćaju rate. Prihodi su drastično pali, prihod je oko 200 miliona manji od projektovan, a gubitak od 100 miliona je i manji od očekivanog jer su igrači, ali i zaposleni pristali na smanjene plata. Uz to, Real je prodavao igrače, pa su nekako smanjili gubitak koji je pretio da bude oko 300 miliona.
Da li mogu da uzmu novi kredit od 200 miliona, to je pitanje za koje je vezana sudbina Mbapea.

Da bi platili obeštećenje godinu dana pre isteka ugovora i zadovoljilo interese Mbapea (on čeka platu od 40 miliona bez bonusa) trebalo bi da obezbede veliki novac.

Trenutni trošak za plate je 448 miliona evra bruto i to je već previše. Ako na to dodate i 80 Mbapeovih miliona, to bi otišlo u nebo, po 30 koštaju Azar i Bejl, Velšanin je na spisku i za narednu sezonu, Totenhem ga neće otkupiti.

Da li je rešenje probati sa trejdom Azar za Mbapea? Moguće, ali Belgijanac nije raspoložen. Treba prodati Jović, Odegarda, Majorala, Sebajosa, Brahima, ali svi su na pozajmicama, ako se letos vrate, opteretiće kasu. Mogao bi da ode Ramos, kao i Modrić, ali to neće poboljšati stvari jer ako stigne Alaba umesto kapitena to je praktično isti trošak. U svakom slučaju, sada za Mbapea nemaju novca, a on neće još dugo čekati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 25.01.2021
11:59

Psz je par puta trazio Vinicusa,nek im Real ponudi njega i novac za Mbapea