Mesi juče nikad bliže, danas nikad dalje od Barse! Ultimatum koji će teško biti ostvaren za 48 sati?

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.06.2023.
09:36
Izvor: Sportske.net

Ne može bez komplikacija...

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Novi dan, nova uzbuđenja i različite informacije oko povratka Lea Mesija u Barselonu.

Nakon što su se navijači Barselone uzbudili nakon jučerašnje informacije da će La Liga danas i zvanično odobriti finansijski plan Katalonaca, to nije dovoljan uslov da Mesi prihvati ponudu.

Đerar Romero, katalonski transfer guru, detaljno je obrazložio trenutnu situaciju, koja, uprkos dogovoru Barse i La Lige, nije toliko povoljna. 

"Horhe Mesi je najavio da će Leo zvaničnu odluku o svojoj budućnosti doneti najkasnije do srede i da će istu verovatno objaviti javno u vidu saopštenja. U upravi Barselone ovaj potez vide kao maksimalni pritisak na klub u jako delikatnoj situaciji. Iskreno, ne razumem zašto 'klan' Mesi ovo radi. Barselona je u ćorsokaku. La Liga će odobriti plan, ali klub Leu ne može da pošalje zvaničnu ponudu dok ne proda igrače, što je sledeći korak za registraciju Mesijevog ugovora. Klub mora HITNO da počne da prodaje ako želi da vrati Lea i pod ogromnim su pritiskom. Bez prodaja, Barsa ne može garantovati Leu da će mu ugovor sigurno biti registrovan jer ne veruju La Ligi. Prodaje se moraju desiti bukvalno u narednim satima, najkasnije za koji dan, inače će biti kasno. Ujedno, igrači se nalaze u Japanu gde ih očekuje prijateljska utakmica sa Viselom, pa kako onda može klub da ih proda? Jako delikatna situacija", rekao je kasno sinoć Romero i dodao:

"Mom saradniku Karlosu Monfortu je Horhe Mesi rekao da bi Leo pristao da igra i besplatno za Barsu da je to zakonski moguće. On Barselonu vidi kao svoj dom, ali Horhe smatra da je Leov povratak gotovo nemoguć, jer vreme ističe i Mesi želi što pre da zna gde će igrati naredne sezone. Spremite se za još jedan dan sa rolerkosterom emocija", poručio je Romero. 

Uprkos ovim tvrdnjama iz Katalonije, argentinska novinarka, Veronika Brunati, inače veoma bliska Leu Mesiju, potvrdila je na svom Tviteru da od danas Barsa i zvanično može da pošalje ponudu i da potom realizuje svoj plan do registracije.

Suštinski, neobjašnjiv je pritisak Mesijevog oca da sve bude završeno u roku od 48 sati, jer je Leo ugovorom za PSŽ vezan do 30. juna i praktično ni ne bi mogao da bude registrovan u Barsi pre jula.

Međutim, problem je i taj što je ponuda iz Saudijske Arabije na stolu još samo nekoliko dana i Horhe Mesi naginje ka 1,2 milijarde evra, koliko mu nude za dve godine u Al Hilalu. 

S druge strane, Mesijeva porodica, supruga Antonela i deca žele u Barselonu koju vide kao svoj dom, zbog čega će Leo morati mnoge stvari da stavi na tas i da odluči...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke