Može li Real 2022/23 da bude još jači? MOŽE! Dodajte još ovu trojicu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.05.2022.
13:35
Izvor: Sportske.net

Dan posle finala, kuju se već planovi za narednu sezonu.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Real Madrid je ponovo na krovu Evrope, osvojio je 14. put najprestižniji pehar, ali Florentino Perez je uvek gladan novih trofeja.

Madridski mediji otkrili su pomalo neverovatnu priču koja je već sinoć počela da kruži u svlačionici Reala, a ona je glasila "treba da mislimo i na 15. trofej prvaka Evrope". To je, uostalom, potvrdio i Karlo Anćeloti.

"Već ujutru treba da počnemo da razmišljamo o 15. trofeju Lige šampiona", kratko je rekao ponosni Karlo Anćeloti koji je tri puta podizao tim iz pepela i doveo ga do trofeja u Parizu. 

Sada se postavlja pitanje - da li Real može da bude još jači? Može. Jer sada nije bio najjači, ali je opet bio najbolji. Otići će veliki broj igrača, kao što su - Marselo, Isko, Bejl, Marijano Dijaz, Luka Jović, verovatno i Dani Sebaljos, dok je neizvesno da li će Marko Asensio potpisati novi ugovor. Za takve je potrebna zamena, jer da bi se  Real borio na svim frontovima, a imaće sad i SP za klubove i Superkup Evrope, mora da ima 18-19 igrača, da oni najbolji imaju predaha. 

Prvo pojačanje je već dogovoreno, a to je Antonio Ridiger. Reklo bi se - savršeno. Nemac je besplatan, dobiće bonus za potpis, ali dolazi u zenitu svoje karijere i po profilu će se savršeno uklopiti sa Militaom, dok bi Alaba trebalo da se  šeta između štopera i levog beka, da igra na obe pozicije. Mada, moguće je da dođe i Fran Garsija, levi bek Rajo Valjekana, koga Real može da vrati za malo novca.

Drugo pojačanje na vidiku je Oreljan Čuameni. Real je dodao gas nakon Mbapeovog "NE", ponudio je Monaku između 70 i 75 miliona evra, "Kneževi" traže 80, tako da je dogovor blizu. Čuameni je već odbio PSŽ, dvoumio se  između Liverpula i Reala, možda je sinoć i sam dobio odgovor. 

Čuameni bi sa Kamavingom i Valverdeom bio spreman da odmara Modrića, Krosa i da se nametne kao dugoročna zamena za Kasemira. Francuz je mlad, može da prihvati ulogu sa 30-40 mečeva u sezoni, većinu i sa klupe, ako zna da će kroz godinu do dve postati stub ekipe. 

Za kraj tu će biti napad, preciznije desno krilo, jer je očigledno da zbog Vinisijusa neće mnogo plakati za Mbapeom. Konkuriše Serž Gnabri, a Bild piše da u Realu pomno prate, jer je Nemac dostupan za malo novca, godinu dana pre isteka ugovora sa Bajernom.

Možda dođe i rezervna "devetka" umesto Benzeme. Darvin Nunjez verovatno neće prihvatiti da dođe u trenutku kada je sigurno da će biti na klupi, pogotovo što ima ponude Mančester Junajteda, Bajerna, možda čak i Pari Sen Žermena, da bude prvi napadač. 

Pominje se povratak Borhe Majorala, koji bi igrao samo kada Benzemi bude potreban oporavak, tu će biti i Vinisijus, Rodrigo, verovatno i Asensio, uz najzvučnije pojačanje koje bi trebalo da bude na desnom boku - Gnabri ili neko drugi. 

Sve u svemu, Real može da bude igrački još jači, a sa mentalitetom i iskustvom koji su posle pariskog finala postali još veći, Madriđani mogu da zaigraju i mnogo bolje nego što su u sezoni 2021/22, u kojoj su se patili, a opet osvojili sve...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke