Murinjo pronašao rešenje, Brazilac umesto Danca?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 22.12.2019.
21:34
Izvor: Sportske.net

Jasno je da je Sparsima potrebno osveženje u veznom redu.

screenshot - tottenhamhotspur.com
screenshot - tottenhamhotspur.com

Povezane vesti

Žoze Murinjo je trgnuo "Pevce", ali se i dalje vide brojni problemi u igri ekipe iz Severnog Londona.

Nakon poraza od Mančestera, Murinjo je doživeo poraz i od Čelsija, "Pevci" su odigrali dve jako slabe utakmice protiv dva tima iz glavne šestorke, utisak je da im nedostaje kreacije u veznom redu.

Za to je prethodnih godina bio zadužen Kristijan Eriksen, koji je po svemu sudeći rešio da napusti redove Totenhema i kod Murinja uglavnom priliku dobija sa klupe, pa čak i kada dobije šansu ne igra na nivou na koji smo od njega navikli.

Zato je, čini se, prioritet uprave "Pevaca" angažovanje zamene za Eriksena, trebalo je da to bude Đovani Lo Selso, koji je letos stigao iz Betisa, ali se Argentinac nije pokazao kao pojačanje.

Engleski mediji javljaju da je "Posebni" pronašao rešenje u talentovanom brazilskom fudbaleru. U pitanju je vezista Flamenga Žerson.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je karijeru počeo u Fluminenseu, stigao je u Romu 2016. godine, ali se nije naigrao u italijanskoj prestonici, minule sezone je bio na pozajmici u Fiorentini, ali ni u Firenci nije blistao.

Povratak u domovinu mu je prijao, odlično je zaigrao u ekipi iz Rija, koja je osvojila brazilsku Seriju A i Kopa Libertadores.

Trener Žesus je insistirao na njegovom angažovanju, često je u prethodnom periodu hvalio mladog Brazilca, koji se izgleda veoma dopao Murinju i naložio je upravi Totenhema da ga angažuje.

Videćemo da li će "Pevci" uspeti u tome već u januaru, nije poznato koliko Žersona vrednuju u Flamengu, Romi su letos za njegove usluge platili 12 miliona evra, što je rekordna kupovina brazilskog igrača od strane brazilskih klubova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke