Murinjo sklapa kockice - Dva pitanja već rešena, slede pojačanja iz Čempionšipa i Barselone, hoće li Son dobiti društvo?

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.08.2020.
13:59
Izvor: Sportske.net

Sparsi će se ipak dobro pojačati ovog leta.

EPA-EFE/Matt Dunham/NMC/Pool
EPA-EFE/Matt Dunham/NMC/Pool

Povezane vesti

Bilo je pisanja da Totenhem neće imati novca ovog leta za pojačanja i da će Murinjo praktično morati da računa isključivo na postojeći roster uz možda jedno ili dva pojačanja.

Jedno veliko je već angažovana, Pjer-Emil Hejbjerg je stigao iz Sautemptona za oko 25 miliona evra, a sinoć je obelodanjeno da je "Posebnom" ispunjena još jedna želja.

Met Doerti će zauzeti mesto u odbrani uz desnu aut liniju, Serž Orije, kojim Murinjo nije zadovoljan, najverovatnije odlazi iz kluba.

Angažovan je i Džo Hart, on će najverovatnije biti prva alternativa za Lorisa, što će omogućiti klubu da zaradi od prodaje Paula Gazanige, koji ima ponudu iz komšiluka.

Sparsi će do kraja prelaznog roka pokušati da dovedu i jednog štopera, jednog veznog igrača i jednog napadača.

Mesi

Jasno je da im je sada više nego ikad potrebna kvalitetna alternativa za Kejna, kapitena engleske reprezentacije očekuje paklena sezona.

Kako stvari stoje, prva želja kluba je Kalum Vilson iz Bornmuta, "Trešnjice" navodno traže oko 35 miliona evra, jasno je da to niko neće platiti.

Totenhem ne odustaje, ali Vilsona prati još nekoliko klubova iz PL, kod Murinja ne bi bio starter, ali bi imao najbolju šansu da se bori za trofeje. Nema sumnje da će Sparsi napasti neko kup takmičenje, vrlo je moguće i da će Murinjo ponovo pokušati da osvoji Ligu Evrope.

Što se tiče veznog reda, Sparsi spremaju iznenađenje, žele Ivana Rakitića iz Barselone.

Hrvat je na izlaznim vratima kluba, Barsa traži 10 miliona evra, a Murinjo u iskusnom vezisti vidi idealnu zamenu za Eriksena.

Problem je interesovanje Sevilje, u kojoj bi Rakitić voleo da završi karijeru, videćemo da li Murinjo može da ga ubedi da promeni mišljenje.

baner

Portugalac odbranu želi da pojača u kineskoj Superligi, želja je fudbaler Peking Guana Kim Min-jae.

Ovaj 23-godišnji štoper, koji je zbog svojih fizičkih predispozicija dobio nadimak "Čudovište" je partijama u dresu Pekinga skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova, pored "Pevaca" prati ga i Lacio.

Problem je u tome što kinski klub ne želi tek tako da ga pusti, Totenhem je nudio oko 12 miliona evra, Lacio čak tri više, ali Peking nije pristao.

Videćemo da li će se nešto promeniti, prelazak u Premijer ligu bi bio velika prilika za fudbaler iz Južne Koreje, još i odlazak u klub u kojem ga čeka sunarodnik, to je zaista prilika koja se ne propušta.

Totenhem postava 2020/21

Višak su dakle defanzivci Fojt, Rouz i Orije, odlazi i Gazaniga, videćemo da li bi eventualni dolazak Rakitića otvorio prostora za jednu prodaju i u veznom redu, gde je već poprilična gužva.

Pisalo se da Murinjo nije u dobrim odnosima sa Ndomebeleom, Sisoka će se teško odreći, dok se stidljivo pominjalo i da je Mančester siti zainteresovan za Harija Vinksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke